Naised soovivad kolmekümnendates eluaastatates seksida kõige rohkem sellepärast, et nad tunnevad bioloogilise kella tiksumist kas siis ise või survestab neid perekond ja sõbrannad.

Kui naisel ei ole kolmekümnendate eluaastate alguses lapsi, aga ta tahaks neid tulevikus siiski saada, hakkab ta alateadlikult otsima endale meest, kellega lapsi saada. Ja kui see mees on leitud, on naine vägagi huvitatud seksimisest.

Kahekümnendates eluaastatates on naised õige mehe kõrval samuti seksimisest huvitatud, aga siis tekitab initsiatiivi pigem kirg ja iha, mitte tiksuv kell.

Võiks arvata, et selline kujuteldav kell tekitab stressi ja seksiisu kaob, aga tundub, et looduse poolt on paika pandud nii, et isu kaob pigem siis, kui järglased on saadud ja kohustuste hulk on järsku üle pea kasvanud. Kui tegevused on kallimaga ära jaotatud, on suur võimalus, et naise seksiisu jääb ka peale laste saamist samaks ja siis ei saa enam ükski mees öelda, et sünnitanud naised seksida ei soovi.

Mitmed uuringud kinnitavad, et ehkki on levinud arvamus, et keskealised naised seksimisest huvitatud ei ole, on väga palju naisi, kes just viiekümndendates hakkavad uuesti avastama oma seksuaalsust ja kinnitavad, et alles selles vanuses naudivad nad päriselt seksi.

Allikas: YourTango