Miks sa enne päevi nii kiimas oled?

See on seotud su hormoonidega, mille tase käib üles-alla olenevalt sellest, millises menstruatsioonitsüklis sa parasjagu oled. Testosteroon ja östrogeen on otseselt seotud seksuaalsete ihadega ning viljakusarsti Sheeva Talebiani tõuseb nende mõlema tase ovulatsiooni ajal (umbes 14 päeva enne mensturatsiooni), mis tähendab, et hakkadki rohkem seksimisest unistama. See võib kesta kuni päevadeni on jäänud ca nädal.

Kuna naised on kõige viljakamad just ovulatsiooni ajal, on see ka täiesti loogiline, et meie kehad annavad märku, et just nüüd oleks aeg seksida. "Sel ajal tunnen end seksikana," kinnitab ka funktsionaalse tervise ekspert Erin Rachel Doppelt. "Tavaliselt on mu nahk pisut rasusem, juuksed säravamad ja kehalõhn muutunud magusamaks. Kuna näen välja ja tunnen end paremini kui kunagi varem, meeldib meile partneriga just sel ajal seksida."

Siiski, see pole ainus põhjus ja mitte kõik ei koge seda. "Iha on mitmekülgne," teab günekoloog Suzanne Gilberg-Lenz. See, mis sind erutab, sõltub ka paljust muust, näiteks su seksuaalsetest eelistustest, tujust ning psühholoogilistest, vaimsetest ja füüsilistest faktoritest.

Miks sa päevade ajal kiimas oled?

Mõned inimesed tunnevad end kiimasemana ka päevade ajal ning seda võib Gilberg-Lenzi sõnul põhjustada verevoolus vaagna- ja suguorganite piirkonnas. Rohkem verevoolust nendes kohtades muudab sind tundlikumaks ja aitab kergemini erutuda.

Sel võivad olla ka psühholoogilised põhjused, näiteks teadmine, et sa pole rase (kui sa seda ei soovi) ja sellega kaob ka põhjus muretsemiseks.