Vahel võib mure tekkida hiljem, kui olnut enam muuta ei saa, ja selle lahendamine võib osutuda päris raskeks: kulutada mõttetult aega, energiat, närve ja tekitada halva tunde. Kui siis tagantjärele mõtlema hakata, oleks selle mure ärahoidmine olnud palju lihtsam.

Kui rääkida heast seksist, tähendab see lisaks seksimise enda headusele ka hilisemat kindlustunnet ja võimalust end muretult tunda.

Kõik teavad, et kondoomi eesmärk on vältida rasestumist. See on pool tõde. Küllap tead ka teist poolt, aga igaks juhuks siiski väike meenutus. Kondoomil on üks veel olulisem otstarve: kaitsta sind ja su partnerit suguhaiguste eest.

Ehkki suguhaigused on ravitavad, on need ikkagi tüütud ja ebameeldivad ning tähendavad sageli vastikuid sümptomeid, arsti juures käimist ja rohtude võtmist, mõnikord ka piinlikku vestlust partneriga.

Tänapäeval ohtlikult palju leviv HIV ei ole otseselt suguhaigus, vaid (muuhulgas) sugulisel teel leviv viirus, kuid välja ravida seda ei saa. On ravimeid, millega saab HIV-d kontrolli all hoida, kuid paraku mitte lõpmatuseni. Kondoom kaitseb ka HIV eest.

Sellepärast on parem end ja teisi hoida. Parim viis selleks, olgu tegu esimese katsetuse või püsisuhte algusega, on kasutada kondoomi.

Kondoomi kasutamisega saab täiesti ära harjuda ja see ei võta üldse kaua aega. Tuleb lihtsalt õigesti alustada. Nõuandeid selleks, kuidas teha nii, et kondoomiga oleks sama hea kui ilma, ainult turvalisem ja muretum, leiad veebilehelt http://www.hiv.ee/et/Naistele.