Gerda (andkem talle selle loo tarvis see nimi) on kaunis, alati hoolitsetud ja kadestamisväärselt sale naine, kes kiirgab õnne ja rahulolu. Tema optimismi ja orienteeritust positiivsetele lahendustele kadestavad paljud. Vanuse kohta ütleme ehk nii, et esimene noorus, samuti abielu on tal ammugi seljataga, lapsed suured. Gerda oskab nii tööd teha — juhtiva ametikoha tõttu kuulub ta vägagi hõivatud inimeste hulka — kui ka lõbutseda. Ta käib tihti klubides tantsimas (pigem küll välisreisidel viibides kui Eestis), teatris ja kontsertidel niikuinii. Juba seitse kuud elab Gerda suhtes, mis on tema seksielu muutnud erakordselt vabameelseks.

Harilikest paaridest eristab Gerdat ja tema kallimat see, et nad kohtuvad keskmiselt kord kuus. Siis on nende käsutuses korraga tavaliselt kolm kuni viis ööd ja päeva. Vahepealses ajal harrastavad nad aga SMS-seksi, mis on nende päris seksi — alguses ebaleva ja kammitsetud koosmagamise — muutnud põnevaks seikluseks, milles pole mingeid tabusid ega reegleid.

Gerda tutvus selle mehega, ütleme, et belglasega — ütleme, et Dublinis ühel rahvusvahelisel seminaril. Tõmme oli kohe algusest peale mõlemapoolne, aga nagu häbelikud ja “korralikud” inimesed ikka, piirdusid nad pärast ööklubikülastust koos kolleegidega ja hilist viskit kahekesi kõigest head-ööd-musiga. Pärast lahkumist tabas mõlemat kõrvetav kahjutunne ja igatsus. Ja siis läkski lahti sõnumite saatmine.

Virtuaalkogemus salvestub mällu

“Messi teel julged ju olla palju avameelsem kui silmast silma,” sõnab Gerda. “Leppisime kokku, et kuna me ei suuda lahus olla pool aastat kuni järgmise ametliku kohtumiseni Madridis, siis saame vahepeal kokku näiteks Prahas.” Ja nii käibki Gerda kohtamas kord kuus mõnes Euroopa linnas. Kumbki pool ostab lihtsalt lennupiletid, mees broneerib hotellitoa. “Me mõlemad naudime reisimist, uute paikade avastamist, uusi elamusi, pikki jalutuskäike, mõnusaid söögi- ja joogikohti,” räägib Gerda. “Aga hotellis viime ellu oma fantaasiaid, mida vahepealsel ajal meilides-sõnumites oleme teineteisele kirjeldanud.”

Oma seksuaalfantaasiate kirjeldamise sõnumites algatas Gerda. Meilid ja sõnumid läksid üha avameelsemaks. “Kuni ühel hetkel see lihtsalt juhtus: kütsime teineteist sõnumitega nii üles, et saime mõlemad rahulduse,” avaldab Gerda. “See OLI vahekord. Kuigi virtuaalne. Aga tunne oli selline, et tema on siinsamas mu kõrval, et olengi temaga koos.”

Gerda ei ole proovinud telefoniseksi, arvab aga, et sellel ja SMS-seksil on teatud sarnasus. Rahulduseni jõudmiseks aitavad mõlemad pooled ennast ise käega. “Ainult et see pole üldse nagu tavaline eneserahuldamine, tunne on hoopis teine,” selgitab Gerda. “Messid loovad nii selgeid kujutluspilte, et tunned teise kohalolekut lausa füüsiliselt — ja nagu mitte enda, vaid tema käsi tegutseks. Need messid ja kujutluspildid annavad väga tugeva impulsi, väga tugeva erutuse, sest tegu on armsa lähedase inimesega, ma ei loe ju mingit suvalist seksijuttu.”

Mida aeg edasi, seda eksperimenteerivamaks ja julgemaks muutusid virtuaalsed vahekorrad. “Proovisime igasugu uusi asju, kirjeldasime detailselt, mida kumbki teeb või tahaks, et teine teeks. Päriselus ei oleks ma seda ilmaski julgenud, aga sõnumites küll,” tunnistab Gerda. “Pärast sõnumivahekorda oli kogemus juba teadvusesse salvestatud, ja siis, kui me tegelikult kokku saime, ei olnud enam mingit häbi ega võõrastamist. Me olime seda ju varem “teinud”, ajus oli mälestuspilt olemas.” — Tänu virtuaalsele eeltööle on Gerda ja tema kaaslane voodis saanud elamusi, mis olid mõlemale varasemates suhetes tundmatud. “Kõik barjäärid on maas, ei ole mitte midagi, millest ei julgeks teisega rääkida või mida teha,” ütleb naine.

SMS-suhe võimaldab erilist lähedust

Ei Gerdal ega tema kaaslasel ole vähimatki plaani kord koos elama hakata ega ka sagedamini kohtuda. “Me mõlemad armastame privaatsust ja vabadust,” sõnab Gerda. “Meile sobib just selline stiil. Ja kui teatud reeglid on paigas, siis ei teki ka mingeid asjatuid lootusi ja õhulosside ehitamist.” Gerdale meeldib üksi elada ning ta ei salga, et tal on suhteid teistegi meestega. “Pealegi — ma ei suudaks temaga rohkem kui nädal aega järjest koos olla. See on emotsionaalselt, vaimselt ja füüsiliselt nii intensiivne koosolemine, et alati pärast meie kohtumist vajan ma sõna otseses mõttes taastumise aega. Igas mõttes. Jah, me mõlemad vajame puhkust teineteisest.”

Ja ikkagi on Gerda nimelt selles suhtes tohutult õnnelik. “See ON suhe, ja pealegi väga lähedane, kuigi elame erinevates riikides,” ütleb ta. “Söandan isegi väita, et mu varasemad Eesti-suhted pole üldse nii lähedased olnud. Hoolimata tuhandetest kilomeetritest, mis meid lahutavad, tunnen kogu aeg tema kohalolekut, tema lähedust.” Esimestel kuudel liikusid sõnumid ja meilid iga päev, nüüd suhtleb paar kahe-kolme päeva tagant.

Põhjus, miks Gerda soostus oma seksuaalelust Delfi Naistelehele rääkima, on maailmaparandaja oma. Ta tahaks eesti naistele ja meestele lausa hüüda: olge ometi julgemad ja avatumad, ärge kartke oma partneriga suhelda ning rääkida, mis teile meeldib. “Ma usun, et väga paljud suhted (kaasa arvatud mu enda varasemad) on lörri läinud selle pärast, et ollakse kinni oma neetud eestlaslikus tagasihoidlikkuses, põetakse omaette, hautakse igasugu tobedusi välja, mida teine võiks mõelda või tunda — selle asemel, et otse küsida.”

Üks hea võimalus rääkida oma tunnetest ja fantaasiatest on teha seda kirjalikult, sms-i või meili teel. “Ma saan aru küll, et kui suhtled eestlasega, siis on justkui tobe hakata messima,” lausub Gerda. “Siis võiks ju pigem kokku saada, aga samas: miks mitte ikkagi saata teineteisele erootilisi kujutluspilte, algul ümber nurga testides, et kuidas peale läheb. Alguses võib olla raske ettegi kujutada, mis võimalusi see pakub — kui lähedaseks võib nii saada, kuidas see tegelikult elu täiesti muuta võib.”