Šokolaadifondüü maasika- ja puuviljavarrastega

 (2)
Šokolaadifondüü maasika- ja puuviljavarrastega
Corbis/Scanpix

Vajad šokolaadi, vahukoort ja heledat siirupit. Vala fondüüpotti esmalt vahukoor, seejärel pane šokolaaditükid ja siirup. Soojenda umbes viis minutit, samal ajal pidevalt puulusikaga segades. Seejärel valmista ette vardad ning tükelda banaanid, maasikad ja vahukommid.

Vala soe šokolaad väikestesse, soojendatud kausikestesse. Serveeri kaminatule paistel või küünlavalgel otse voodisse.

Erilistel juhtudel (kuid täna just selline meil ongi!) võid fondüüsse lisada veidi brändit, rummi või apelsinilikööri.

Lisaks kommidele, maasikatele ja banaanile võid siia juurde krõbistamiseks võtta ka küpsiseid. Kuid kui puru külje all ebameeldiv tundub, võib küpsised ka ära jätta.

Kui olete armastatuga mõlemad suured maiasmokad, võid magusrooga teha kohe rohkemgi:

  • 200 g mõru, tükkideks murtud šokolaadi;
  • 140 ml korralikku vahukoort (ei pea vahustama);
  • 3 spl heledat siirupit;
  • 1 suurem banaan (piserda see üle sidrunimahlaga);
  • 225 g maasikaid;
  • 150 g sefiiri- või vahukomme.