Isegi kui termin afrodisiaakum ei kuulu su tavasõnavarasse, tuleb sulle kasuks teadmine toiduainetest, mis muudavad sind iharamaks. Cynthia Mervis Watson, raamatu “Love Potions” autor ja arst Santa Monicas Californias, räägib: “Mõned toidud sisaldavad selliseid toitained või keemilisi komponente, mis paisutavad seksuaalset kirge, võimendavad voodivõimekust ja suurendavad naudingut.” Kui sööd neist mõnda iga päev, peaksid paari kuu jooksul märkama muutust oma seksiharjumustes.

Spargel ja avokaado
Nendes rohelistes lemmikutes on E-vitamiini, mis aitab kehas käima lükata hormoone — testosterooni, östrogeeni ja progesterooni. Need liiguvad su vereringes, kutsudes esile seksuaalseid reaktsioone (kliitori paisumist ja tupeniiskumist) — lähed kiiremini “märjaks”.

Banaanid
Siin sulle põhjus, miks fallosekujulise puuvilja ampsamine seksielule kasuks tuleb: banaanid sisaldavad kaaliumi, mis tugevdab lihaseid, seega on orgasmi ajal tupelihaste kokkutõmbed eriti tugevad.

Šokolaad
Kakao sisaldab armukemikaal fenüületüülamiini, mis tekitab heaolutunde, nii et seks tundub sulle just parima ajaveetmisviisina.

Tšilli
Kemikaal kapsaitsiin, mida leidub tulises kaunas, paneb vere käima ja stimuleerib närvilõpmeid — tunned suuremat seksuaalset erutust.

Austrid
Teame, teame: austrid kui afrodisiaakumid kõlab klišeena, kuid need tekitavad tõesti iha. Koorikloomakesed pakatavad tsingist — see mineraal suurendab kehas testosterooni tootmist, mida seostatakse suurema seksiisu tekkimisega.

Granaatõunad
See vili võlgneb oma kiretekitamisvõime antioksüdantidele, mis kaitsevad veresoonte seinu, lubades endast läbi suurema koguse verd. Mõju? Genitaalide tundlikkus suureneb.

Punane vein
Peale selle, et veinijoomine lõõgastab paremini kui kaelamassaaž, sisaldab jumalate jook resveratrooli — antioksüdanti, mis suurendab verevoolu ja parandab vereringet suguühte eel ja selle ajal.

Lõhe ja Kreeka pähklid
Need on täis tuubitud oomega-3 rasvhappeid, mis hoiavad seksihormooni tootmist maksimumtasemel. Kõrvitsaseemned ja linaseemned sisaldavad samuti seksikasulikke aineid.

Vanill
Pärast õhtusööki hellita end jäätisega, mis maitsestatud just selle magusa kaunakesega. Vanill stimuleerib leebelt närve, teravdades seksuaalseid aistinguid.

Arbuus
Arbuusimartiinist võib saada sinu lemmikjook! Mahlane vili sisaldab tsitrulliini, mis vabastab veres lämmastikoksiidi, aidates kaasa veresoonte lõõgastumisele ning verevarustuse paranemisele. Tulemus: erutud kiiremini.

Allikas: Cosmopolitan, juuli 2009