Armastus, mängulisus, kiindumus — kui need on suhtes olemas, toimib suhe ka ilma seksita. Alati ei pea asi olema vanuses või suutmatuses, vahel ei taha ka mõni noor inimene mõjuval põhjusel enam seksida. Vahet pole, kas see soov on lühiajaline või pikaajaline, võtmesõnaks on partnerite vaheline usaldus ja rääkimine.

Kui üks armastajatest tunneb, et ei soovi enam mõnda aega seksida (või üldse mitte kunagi enam!), peab ta sellest oma teisele poolele rahulikult teada andma ja põhjendama, miks. Võib-olla on võimalus, et juba ainuüksi rääkimine aitab lahendada sügavaid probleeme ja isu tuleb tagasi. Kui mitte, ja kumbki ei taha suhet lõpetada, sest armastus on olemas, siis need on asjad, millega peab loobuja arvestama:

  • kallim võib siiski rahuldust tahta, niiet mõtle selgeks — äkki sul on soov teda seksuaalselt rahuldada või vähemalt olla samas ruumis, kui ta masturbeerib
  • lepi sellega, et partner hakkab päris kindlasti pornot vaatama (kui ta seda juba varem teinud pole)
  • on võimalik, et ta hakkab soovima kõrvalsuhet
  • ta võib välja pakkuda, et otsib endale seksisemu, niiet mõtle selle peale

Kõige olulisem on muidugi endaga tööd teha ja mõelda selgeks, miks kadus seksiisu ära ning mida saaksid sina ise teha selleks, et see tagasi tuleks. Suhe ilma seksita toimib kõige paremini siis, kui mõlemad partnerid tunnevad, et kumbki neist ei taha enam sellega tegeleda.
Allikas: Daily Mail