Iga kord, kui me oleme füüsiliselt aktiivsed, meie hingamine muutub, kuna see on vajalik keha normaalseks funktsioneerimiseks. Kuid seksides me oleme tihtipeale kogu tegevusest nii lummatud, et iseendale märkamata hoiame me hoopis hinge kinni. Kui olete kunagi võtnud osa joogatunnist, siis teate, kui suurt rolli mängib harjutuste tõhususe juures õige hingamine. Samuti pööravad hingamisele väga suurt tähelepanu professionaalsed sportlased. Õppides kontrollima oma hingamist seksi ajal, anname me endale võimaluse kogeda hoopis teisi naudingute dimensioone. Selleks ei pea olema tippsportlane või tantraguru!

Millised on kasutegurid?

Teadlikult kontrollitud hingamine toob kasu mitmel moel. Esiteks aitab see üle saada igasugusest ebamugavustundest või pingeseisundist. Hinge kinnihoidmise tagajärjel ei jõua piisavalt hapnikku lihastesse, mistõttu väsime kiiremini, meestel võib tekkida raskusi erektsiooniga, naistel väheneda erutus ja seks lõpeb loodetust varem. Kontrollitud hingamine võimaldab seksi kauem nautida ja kogeda võimsamaid orgasme mõlemal partneril. Sügav hingamine viib eufooriasse ja aitab seksist saada maksimumi.

Kuidas seda teha?

1. Hinga sügavalt!

Hinga sügavalt nina kaudu sisse nii, et õhk liigub kõhtu ja kõht paisub veidi, seejärel hinga sügavalt välja ja pinguta kõhulihaseid ning tõmba kõht sisse. Seda harjutust võiks teha iga päev, kuni sellisel viisil hingamine muutub harjumuseks. Lisaks sekselu paranemisele aitab kõhuhingamine võidelda ka stressi ja negatiivsete mõtetega ning toob kasu kogu kehale.

2. Hinga partneriga ühes rütmis!

Järgmine kord armatsedes püüa jäljendada oma partneri hingamist. Kui see osutub liiga keeruliseks või ta on harjunud hinge kinni hoidma, katsetage sellist mustrit: hingake sisse 5 sekundit, hoidke hinge kinni 3 sekundit, hingake välja 7 sekundit, seejärel jälgige paar sekundit, mis teie kehas toimub. Kes kardab, et selline kindel tegevuskava võib kirele laastavalt mõjuda, proovigu hingamisharjutusi enne linade vahele pugemist.

3. Võta rahulikult!

Kui orgasm on lähedal, aeglusta oma hingamist ja pikenda oma naudinguid. Tavaliselt enne orgasmi hingamine kiireneb või unustatakse see üldse ära, kuid teadlikult hingamist aeglustades saab orgasmi veel natuke edasi lükata, et seksist saadavat mõnu suurendada. Võib kindel olla, et sellisel viisil haripunkti jõudmine pakub kordades suuremat ja kestvamat naudingut.

Seega kaasa hingamisse oma kõhulihased, hinga kaaslasega ühes rütmis ja võta aeg maha, kui haripunkt on paistmas. See on lihtne, nauditav, loomulik ja uskumatult tõhus viis kogeda täiesti uuel tasemel seksi!

Loe veel Ulaka Kaunitari blogist!