Igal mehel on omad magamistoahirmud, aga ilmselt vaataks ta pigem kannatlikult kõiki “Videviku” filme, kui et oma muresid sinuga jagaks. “See käib nende au pihta,” ütleb raamatu “Passionista” autor, psühholoogiadoktor Ian Kerner. “Mehed ei taha, et sa nende oskusi kahtluse alla seaksid, ja pealegi pole nad harjunud oma muredest rääkima. Naised puistavad sõbrannadele kogu aeg südant.” Siin astubki mängu Cosmo. Palusime rohkem kui tuhandel mehel pihtida, mille pärast nad voodis muretsevad, ja koostasime kõige enam korduvatest vastus-test edetabeli. Siis palusime appi parimad (s)eksperdid, kes õpetavad, kuidas nende muredega toime tulla. Kõik järgnevad näpunäited kahandavad mehe ärevust, nii et tema (ja ka sinu) nauding tõotab tulla taevalik.

1. “Nüüd on juba… liiga hea!”

Liiga kiire tippujõudmise pärast muretses 65% Cosmo küsitlusele vastanud meestest. “Enneaegne seemnepurse, mis tähendab orgasmini jõudmist vähem kui kahe minutiga, vaevab umbes kolmandikku meestest,” teatab Kerner. Isegi kui su kavaler peab kauem vastu, on tema ego selle teemaga seotud, nii et ta muretseb liiga kiire seemnepurske pärast ikkagi. “Kui mees jõuab tippu planeeritust varem, olgu siis ühe või 15 minutiga, kõigutab see tema enesekindlust ja tekitab tunde, et ta ei suuda oma keha valitseda.”

Loe Cosmo märtsinumbrist:
• Scarlett on muutunud

• Naiseliku info üledoos

• Iluaudit – mille pealt säästa, millesse investeerida.

• Kuu kompu: August Hundi solist Norman Salumäe

• Mis on sinu kontoriidentiteet?

• 3 sõbratüüpi, keda iga naine vajab

• Jah, sa suudad

• Disainerid, kes ostlevad veebis

• “Kuidas mind paljaks võeti.”

• Karjäärileidja – milline eriala valida?

Säärane surve võib mehe seksinaudingu ära rikkuda — samuti sinu oma, sest mees ei suuda siis sinu vajadustele keskenduda. Võid tema stressi leevendada, olles valvas märkide suhtes, mis näitavad, et ta üritab purset ohjeldada — sellest räägivad krampis lõug, pingul lihased ning ärev hingeldamine. Kui midagi sellist märkad, võta sisse selline poos, mis su kallimat vähem stimuleerib. Hästi sobib asend, kus naine on peal, sest siis saad tempot aeglustada ning liigutada end ette-taha (mitte üles-alla) — see vähendab tavaliselt mehe orgasmini viivat hõõrdumist.

Võite asendite muutmise käigus ka väikese pausi teha ning üksnes puudutada teineteise sensuaalseid piirkondi, näiteks kaela või kõrvu. Sel moel hoiad tema iha kuuma, kuid ei lase sel üle keeda.

2. “Mul pole aimugi, kuidas naist tippu viia.”

See hirm on meeste jaoks sama suur kui liiga kiire seemnepurse. Kui mees ei suuda naist rahuldada, tunneb ta end vähem mehena. “Seepärast ongi nad tänulikud, kui sa neile täpselt teada annad, millised liigutused sind tippu viivad,” ütleb seksiterapeut Lou Paget.

Korraldusi jagama sa ju ei hakka, aga võiksid öelda midagi sellist: “Ah, see on nii hea. Kas sa võiksid natuke pehmemalt/kiiremini/kõvemini teha?” Mida konkreetsem sa oled, seda parem. Nii et anna oma partnerile teada, kas sind erutab pigem otsene kõdisti silitamine või eelistad hellemat õrritamist. “Nii teed mehele selgeks, mida sa vajad, ilma et ta peaks end tundma kobakäpana,” seletab Paget.

Et orgasmi toov liigutus mehele tõepoolest selgeks saaks, mõtle selle jaoks välja hellitusnimi. Kui sulle meeldib pulseeriv kontakt, ütle talle pärast seksi näiteks: “Mulle nii meeldib, kuidas sa seda “uksekella” teed.” Kui mees aru ei saa, millest sa räägid, demonstreeri oma lemmikliigutust sõrmega tema käsivarrel. “See aitab tal meelde jätta, et see on sinu tippuviimiseks hädavajalik,” märgib Paget.

3. “Appi, aga kui ta rasedaks jääb?!”

See mure kimbutab pooli mehi, aga õnneks on neid kerge maha rahustada. Kui võtad rasedusvastaseid tablette, siis ütle seda kohe ka oma partnerile. Kui saabub aeg kondoom välja võtta, ole sina see, kes selle talle peale paneb. See pole mingi kunst. Võta kondoomi otsast kahe sõrmega kinni, pane see peenise peale ja rulli teise käe üheainsa sujuva liigutusega peale. Seda tehes suudle meest, nii tundub see eelmängu osana.

Kui aga tahad teda tõeliselt pahviks lüüa, proovi kondoomi suu abil peale panna. Hoia seda suuga paigal (piparmündimaiguline on kõige maitsvam), nii et serv on vastu huuli ja ots on suus. Aseta kondoom peenisele samamoodi, nagu sa sõrmedega teeksid, ning kasuta siis teist kätt selle lahtirullimiseks.

4. “Suuseksitehnika jätab soovida.”

“Enamik mehi võtab suuseksi äraarvamismänguna,” ütleb Paget. “Nad pole kindlad, kas nad peaksid limpsima, suudlema või silitama, ning nad ei tea, mis paigale keskenduda.” Taas kord on võimalik 45% meestele abiks olla, andes konkreetseid juhiseid. Kui ta sind keelega hellitab, ära piirdu kiidusõnadega, vaid kirjelda oma soove detailselt. Kas ta peaks su salapaika limpsima nagu jäätisetorbikut? Või tegema keelega selliseid liigutusi, nagu klõpsutaks lambilülitit?

Abiks on seegi, kui näitad talle, mis sind konkreetselt tippu viib. Enne kui mees su jalgevahele pühendub, võta aega suudelda ja keelega limpsida tema reie sisekülgi täpselt nii, nagu see sulle endalegi meeldiks. Küsi, kas tal on hea, ja ütle siis, et just niiviisi võiks ta ka sinuga teha. Ehkki annad talle väärt õppetunni, ei tundu see mageda epistlina, sest selline tegevus on ka su partneri jaoks seksikas eelmäng suuseksile.

5. “Kui ma oma fantaasiast räägin, peab ta mind perverdiks.”

See on hirmutav väljavaade 44%-le nende seast, kes Cosmo küsitlusele vastasid. “Mees kardab, et tõukad ta eemale või kritiseerid teda,” ütleb Kerner. Su partner vajab kindlat teadmist, et oled valmis tema seksisoove ära kuulama, nii et räägi talle kõigepealt mõnest enda fantaasiast.

Võta see jutuks, kui eelmäng on algusjärgus — näiteks kui õrnutsete diivanil. “Mehe ajus vallanduvad eelmängu ajal heaolukemikaalid, mis aitavad tema sisemisi tõkkeid minema peletada, nii et ta avab end sulle sel ajal palju suurema tõenäosusega,” ütleb Kerner.

Aga kui sul ei teki vähimatki isu mehe seksfantaasiat ellu viia, ära näita välja, et tema idee sind häirib. Vastasel juhul ei jaga ta edaspidi sinuga ühtki seksiunelmat. Ütle parem midagi sellist: “Ma vist ei tahaks seda teha, aga mind erutab, kui sa mulle sellest räägid.” Nii jõuab su sõnum kohale ja mees saab kinnitust, et ta võib oma seksikaid mõtteid ka edaspidi sinuga jagada.

6. “Tema meelest on suhuvõtmine jälk.”

Avastasime oma tohutuks šokiks, et 44% mehi muretseb, mis mõtted su peas keerlevad, kui sa partnerile suuseksi teed. Paljud mehed kardavad, et naistele ei meeldi nende maitse või neil on ebamugav.

Muretsemine võib mehe libiidole põntsu panna, kuna õnnestunud suuseksi eelduseks on meeste silmis just naise innukus. See ei tähenda, et peaksid iga kord tema riista kiitma, aga mõne väikese turgutusega võiksid kallimat kostitada küll. Hoia silmsidet, oiga või kasuta oma vaba kätt selleks, et ennast hellitada. Need märgid näitavad mehele, et suuseksi tegemine meeldib sulle.

7. “See orgasm oli küll Oscarit väärt.”

Varasema Cosmo küsitluse andmeil on see mure (mis vaevab 43% meestest) õigustatud — rohkem kui pooled naised tunnistavad, et on orgasmi teeselnud. Mehed kardavad võltsorgasmi kahel põhjusel. Esiteks on see ränk hoop nende enesearmastusele ja teiseks on neil sel juhul raske sotti saada, mis sulle voodis tegelikult meeldib. Me saame aru, et mõnikord orgasm lihtsalt ei taha tulla, aga sel juhul ei tohi seda ka teeselda.

Ütle mehele, et seekord sa tippu ei jõua, kuna oled stressis, väsinud vms. Ta kuulab meelsamini pigem sellist juttu, kui tajub orgasmi teesklemist. Kui aga jääd mõnuvõdinatest ilma tema koba seksitehnika pärast, pead kasutama meie eelnevaid näpunäiteid (nr 2 ja 4).

8. “Mu riist on tema meelest liiga väike.”

Isegi kui mees näib oma varustust fännavat, muretseb 39% neist siiski riista suuruse pärast. “Neid kõigutavad superpeenised, mida nad pornofilmides näevad,” ütleb Kerner. Ühe uuringu andmeil oli meestel, kes pidasid oma riista keskmisest väiksemaks, täiesti tavaline peenis (keskmine suguti on kõvastununa umbes 12-13 cm pikk).

Piisab, kui ütled: “Sa oled mu sees nii mõnus.” Ja kui ta tõesti on keskmisest tagasihoidlikuma varustusega, vali selline asend, milles tupelihased on rohkem pingul — nii tundub mehe riist suuremana. Pane jalad misjonäripoosis olles tema õlgadele või proovi lusikaasendis seksimist,
nii et oled külili ning tema siseneb sinusse selja tagant. Boonused: mõlemad poosid pakuvad tõhusat võimalust kliitori hellitamiseks ning su orgasmivõimalused suurenevad. Ja kuna sinu rahuldamine on mehe jaoks niivõrd tähtis (vaata punkte nr 2, 4 ja 7), siis võidate sellest olukorrast mõlemad.