Spargel, porrulauk ja kurk on armastatud oma kuju pärast. Markii de Sade´i lemmikarmurohi - hispaania kärbes - oli valmistatud purustatud põrnikatest, mis ergutab verevoolu, on aga kahjulik neerudele.

Enamus romantikaeksperte on seisukohal, et pole niivõrd oluline, mida te sööte, vaid kuidas ja millises emotsionaalses seisus te seda teete.

Loomulikult võib teatud roogi nagu hapukapsas, maks ja sibulad rõõmuga iga päev süüa, aga kui neid serveerida valentinipäeval, siis rikub see romantika. Alljärgnevalt on toodud maitseained, mis langevad potentsiaalsete armuroogade kategooriasse.

Kaneel - Kaneel olevat kuulunud Seeba kuninganna arsenali, kui ta kuningas Saalomoni võrgutas.

Nelk - Iseloomuliku kuju pärast peetakse nelki armurohuks, eriti Aasias. Indoneesias istutavad vanemad poja sünni puhul nelgipuu.

Ingver - Gladiooli sugulase puhtaid valgeid õisi peetakse armurohuks, kuna aromaatset õit kandev naine on väga ahvatlev. Egiptuse kaupmehed tõid ingverit Rooma just armurohuna.

Mandlid - Simpson võrgutas Delilat aromaatsete mandliokstega. Vanad pärslased lõhnastasid mandleid kinnistes anumates lilleõitega ja kasutasid siis roogades.

Basiilika - Hindu meeste jaoks on see armurohi, kuna see meenutab naissuguorganit.

Piparmünt - Müüdi järgi muutis Pluto naine Persephone nümf Mente kadedusest roheliseks põõsaks. Pluto jaoks oli Mente vastupandamatu, eriti ta lõhn. Sealtpeale on seda peetud armurohuks.

Tomatit on paljudes keeltes kutsutud armuõunaks. Siin on aga tegemist puhtalt lingvistilise kurioosumiga. Hispaanlased tõid tomati kaasa Uuest Maailmast ja nimetasid ta "manzanaks" ehk õunaks, kuna nad pidasid seda õunaks. Varased tomatid olid kollased ja seepärast andsid itaallased neile nime pomo d'or - kuldõun. Sellel ajal peeti tomateid mürgisteks, kuna nad kuuluvad perekonda, mille mõned liikmed on mürgised.

Tomati maine parandamiseks nimetasid itaallased köögivilja ümber pomo d'Moroks (mauride õunaks) ja hiljem pidas üks sealkandis liikunud prantslane seda eksikombel pomme d'amouriks - armastuse õunaks. See nimi levis Euroopas ja jäi punasele köögiviljale pikaks ajaks külge.