Tavaliselt tekitab seks meis hea tunde, mis võib kesta üsna pikalt, sest seks paneb aju tootma hea tuju kemikaale, mis tõstavad serotoniini ehk õnnehormooni taset ja parandavad seega meie tuju ja meeleolu.
Seega, peale seksi ollakse üldjuhul nii füüsiliselt kui psüühiliselt lõdvestunud ja rahul.
Kuid on ka neid, kellel tekivad peale seksi hoopis vastupidised tunded- masendus ja depressioon, mis omakorda tekitavad kurbust, ärevust, agressiivsust ja melanhooliat. Neid tundeid kogeb sagedamini 10% naistest.

Seksinõustaja Denise Knowlesi sõnul pole sellistel tunnetel aga leitud seost partneriga, kellega vahekorras ollakse . "Samuti ei sõltu kurvameelsus seksi kvaliteedist," lisas Knowles, kelle sõnul mängib seksijärgses meeleolulanguses rolli hoopis hormooniplahvatusest, milles ühekorraga vabanevad nii endorfiinid, oksütotsiin ja prolaktiin.
Knowlesi sõnul pole põhjust muretsemiseks, kui meeleolulangus tekib vaid mõningatel juhtudel peale seksi. Kui seda esineb aga iga vahekorra järgselt, siis soovitab ta murega nõustaja juurde minna. Üheks võimalikuks põhjuseks peab Knowles ka mõnd traumeerivat seksuaalset kogemust lapse või noorukieas.

Allikas: independent.co.uk

Jaga
Kommentaarid