Tõepoolest, haigus ja seks pole just parim kombo, sest tatise nina ja valutava peaga on keeruline millelegi keskenduda, aga tuleb välja, et paljud inimesed ei saa sinna midagi parata, vahendab LADBible.

Üks Redditi kasutaja kirjeldas olukorda järgnevalt: "On hetki, kui hetkeks haigustunne kaob ja selle koha võtab seksi samurai, kes on neelanud alla suure koguse Viagrat ja on sama visa nagu sõjaelevant." Ossa poiss!

Inimesed kutsuvad seda nähtust lausa "palaviku nokudeks" või "tõbisteks kiimasteks" ning välja on mõeldud ka erinevaid teooriaid, mis olukorda selgitavad.

Üks inimene väidab, et see soov tuleb igavusest, sest haigena ollakse ju kogu aeg voodis või kodus. Teine aga väidab, et see on päritud meie esivanematelt, kes hoidsid haigena oma partnerit kiimasusega enda kõrval.

Paraku pole aga mingeid suuremaid uuringuid sel teemal tehtud, kuid psühholoog dr Shawn Smith uuris pisut ja leidis huvitavat materjali aastast 1995. Kui jääd haigeks, võtab su immuunsüsteem end kokku ja saadab sinna piirkonda palju "kraami", et saaksid terveks ja taas end normaalselt tunneksid. Ühed neist on makrofaagid ehk valged vererakud, mis vabastavad mikroaineid, mis aitavad rakkudel teineteisega suhelda. Järg hakkab kaduma? Igal juhul, uuringud on näidanud, et üks neist mikroainetest tõstab rottidel seksisoovi.

Seega, äkki on täiesti võimalik, et inimestel toimib see täpselt samamoodi?