Lihtsalt öeldes tähendab see seda, et välistatakse üksteise nakatamine mistahes
. Seksi mõiste on aegade jooksul muutunud, nüüd nimetatakse seksiks ka hellitus- ning
jms., kuid vahekorra traditsiooniliseks tähenduseks on kas vaginaalne ehk tupeseks või
parnerite vahel. Pisikuid kannavad edasi ka tupevedelik ning näiteks mensturatsiooniveri.

Suuseks ja ohutus

Kui mees teeb partnerile suuseksi ja ennast ei kaitse, siis võib partneri kehavedelik (tupevedelik, veri, menstruatsiooniveri) sattuda suuseksi pakkuja limaskestale. Limaskest on väga õrn ja peaaegu alati on seal väikesed haavandikesed, mida sa ise ei tunne. Nakkusega vedelik võib sattuda nende kaudu vereringesse.

Ka suuseksi saaja peab samamoodi ettevaatlik olema. Kui partneril on huultel herpes, võib see levida suguelunditele ja muutuda suguelundite herpeseks, mida välja ravida ei saa. Suures kirehoos ei ole välistatud ju ka hammustamine. Haigused võivad sel juhul levida tupe limaskesta haavandite kaudu.

NB! Enne suuseksi tegemist ei tasu hambaid pesta - sest hambahari võib kergesti suu limaskesta vigastada ilma, et Sa seda ise märkaksidki! Ja sellega lood juurdepääsu oma vereringele - kasuta parem suuloputusvedelikku või nätsu!

Naisele suuseksi tehes (suu-tupeseks) või partnerile suu-pärakuseksi (rimming ehk pärakuava erutamine keelega või fisting ehk päraku erutamine sõrmede või käega) tehes võib tarvitada turvakilet.


Turvahendid:

Naistekondoom FEMIDOM

Ühekordseks kasutamiseks mõeldud sissepandav kondoom, mis annab naisele kontrolli turvalisema seksi üle ja kaitseb mõlemat partnerit seksuaalvahekorra ajal.
Loe edasi >>

Libestusaine

Libestusaine on mõnusamaks seksiks ning kondoomi tugevdamiseks mõeldud suguteede määre, mida tuntakse ka lubrikandi nime all. Niisked kondoomid on sellega juba kaetud ja apteegist või sekspoodidest saab seda ka lisaks osta. Libestusaine teeb kondoomi pehmemaks ja vastupidavamaks ning on väga oluline femidomi kasutamisel või anaalseksiks. Lubrikante võid osta pea igast apteegist ning kindlasti müüvad seda ka kõik sekspoed.
Loe edasi >>

Turvakile

See on ühekordseks kasutamiseks mõeldud nelinurkne kaitse, mis kaitseb mõlemat partnerit. Turvakile pannakse tupe või päraku peale ja kogu tegevus suu või keelega toimub läbi selle kaitse.
Loe edasi >>

Rohkem turvaseksist AIDSi Ennetuskeskuse kodulehelt.