PUNAPEAD

Seda, et naturaalsed punapead on haruldased, teavad kõik. Aga seda, et nad teist värvi juustega naistest rohkem seksivad, kõik ei tea. Üks uuring vaatles sadade saksa naiste voodielu seoseid nende juuksevärviga ja selgitas välja, et punapead olid seksuaalselt palju aktiivsemad kui nende blondid või brünetid suguõed. Punaste juustega naisi peetakse ka väga ihaldusväärseteks, sest neid on lihtsalt nii vähe.

Punased juuksed on lisaks veel ka nooruse ja viljakuse märk, kuna punane värv on halli vastandvärv (hall juuksevärv annab meestele alateadliku signaali, et see naine ei ole enam võimeline lapsi saama). Punane on ka tule värv, seetõttu peetakse punapäid keevaliseks — aga seda, et nad teistest keevalisemad oleks, ükski uuring tõestanud pole.

BRÜNETID

Brünette naisi peetakse töökateks, tarkadeks ja usaldusväärseteks. Ühes uuringus selgus, et lausa 67% naissoost tegevjuhtidest valiks oma alluvaks pigem brüneti kui mõne teise juuksevärviga naise. Samuti on suur naiste protsent, kes tunnistavad, et on saanud ametikõrgendust pärast seda, kui oma juuksed tumedaks värvisid.

Brünetid on seksisse puutuvates asjades üsna reserveeritud. Uuringus, kus osales 2500 brünetti, tuli välja, et üle poolte nendest polnud kunagi üheöösuhet harrastanud. Aga siis, kui nad on sobiva püsipartneri välja valinud, siis pole nad enam üldse reserveeritud. Ühes uuringus tuli välja, et 58% inimeste arvates on brünetid voodis kõige paremad. Nii et punapead on küll lihtsam voodisse saada, aga brünett teeb oskustelt talle ikka ära.

BLONDID

Blond on paljude naiste lemmikjuuksevärv, sest seda on läbi aegade seostatud nooruse ja iluga. Teadlased oletavad, et selle põhjus on selles, et blondidel on rohkem östrogeeni ja see teeb nad meestele ahvatlemaks. Ja see, et blondide elu on lõbusam? See on samuti seotud östrogeeniga — mida kõrgem tase sellel on, seda rohkem on ka energiat.

Blonde peetakse ka väga seksuaalseteks. meeste seas korraldatud uurimused on näidanud, et nende arvates on blondiinidele kõige kergem läheneda, sest nad on avatumad. Samas, kui jutuks tuleb abielu, siis selgub, et 61% meestest soovivad pesa punuda siiski brüneti naisega. Sorry, blondiinid — ilmselt peate siiski selle igava abielunaise elu jätma oma tõsisematele sookaaslastele — brünettidele.

Allikas: She Knows