1. Kas see on harilik, et naisel on raske tippu jõuda?
See sõltub sellest, mis viisil orgasmi üritatakse saada. Kasutades vibraatorit, juhtub see enamikel 2-3 minutiga pea iga kord. Sooloseksi puhul on samuti orgasmi saamise tõenäosus üsna hea. Paraku ei ole sama lugu aga partneriga armatsedes. Vahekorra ajal, kui igasugune kliitori stimulatsioon puudub, jõuavad vaid pooled naised mõnikord tippu ning kolmandikul juhtub see suisa regulaarselt.

2. Miks meestel on kergem orgasmi saada?
Kui võrdlusesse on hõlmatud ka vibraatoriga hullamine, ei ole meestel teps mitte lihtsam. Otse vastupidi, abivahendit kasutades jõuavad enamik naistest tippu enne mehi. Paraku on seks partneriga teine tera. Meeste orgasmid on sel puhul tunduvalt regulaarsemad, kuna liigutuste dünaamika soosib peenisepea, mis on väga tundlik, stimulatsiooni. Naiste kõige tundlikum osa ehk kliitor ei saa penetratsioonist aga suurt midagi. Kuivõrd vahekord on enamike paaride vallatlemise haripunkt, jääbki mulje, et meestel on kergem.

3. Kas naised saavad erinevat liiki orgasme?
Teema üle arutatakse endiselt tuliselt. Paljud seksoloogid väidavad, et naised saavad orgasmi vaid kliitorit otseselt või kaudselt stimuleerides. Siiski on teada, et naised kogevad mõnu erinevat laadi stimuleerimisest. Kuigi kliitor on kõige põhilisem viis, on olemas ka G-punkt ja vagiina tagasein, mida hellitades võib samuti tippu jõuda.

4. Mida peaks tegema, kui orgasmi saamisega on raskusi?
Seda lihtsalt juhtub, ei ole mõtet paanitseda. Mõnikord on elu lihtsalt pingeline ning võimetus tippu jõuda vaid süvendab seda. Paraku on see nõiaring ning orgasmid naasevad alles siis, kui vabamalt võtta. Kui siiski tundub, et olukord nõuab sekkumist, tuleks minna arstile, et välistada füüsilised põhjused (ravimite kõrvalmõjud, sünnijärgne trauma jne). Järgmine samm on kasutada vibraatori abi. Tõenäolisimalt on põhjuseks lihtsalt partneri kehv tehnika. Kui ka see ei aita, tuleks pöörduda terapeudi poole.