YourTango portaal küsis mitmelt eksperdilt, millised on ikka tõelised märgid, mis viitavad, et naine sai orgasmi ja selgus päris mitu asja:

1. Orgasm on rohkemat kui lihtsalt üks pigistus all pool vööd

Suhete ja seksi eksperdi Kat Trimarco sõnul kipuvad inimesed arvama, et seks ongi kõigest peenis vagiinas vahekord ning orgasm on “genitaalide pigistus”. Aga tegelikult on seks palju rohkemat ja vahel ei puutu genitaalid üldse asjasse. Orgasmiline energia võib tuksuda üle naise keha ja jõuda ühel hetkel tippu.

Need on kõigest mõned viisid, kuidas naine võib orgasmi kogeda: kliitori, emakakaela või G-punkti kaudu, üle keha, anaalseid teid pidi, nibude abil, meelte, energiate või südame kaudu.

2. Lihtsalt küsi talt

Seksuaalsuse ekspert Kelly J. Connel soovitab: “Ainus viis seda teada saada, on talt küsida. Sa võid küll märgata kõiki füüsilisi erutuse märke, aga kõik muu on üsna võlts. Kõik naised ei ejakuleeri ja kui nad seda ka teevad, tuleb vahel sealt vaid paar tilgakest, mida partner ei märka.

Varbad lähevad sageli orgasmi ajal konksu, aga ka seda on lihtne järele teha. Kui sul on piisavalt mugav tema ees oma riided seljast heita — panna osa oma kehast tema keha vastu või sisse — peaks sul olema piisavalt mugav rääkida temaga ka seksist, mõnutundest ja sellest, kas ta sai orgasmi ning mida tal on selleks üldse vaja.”

3. Märka füüsilisi reaktsioone

Intiimsuse treener ja raamatu “Living an Orgasmic Life” autor Xanet Pailet jagas mõnda füüsilist märki, mida võiksid tema puhul märgata:

Orgasmist või seksist tulenev punetus

Seksuaalne stimulatsioon või erutus paneb vere üle su keha paremini voolama ning seda ka rindade või genitaalide piirkondades. Paljudel naistel tekib seetõttu ka kerge punetus nii näol, kõhul, rindade või suguelundite juures.

Kuigi selline punetus võib tekkida ka ilma orgasmita, on see väga märgatav just peale orgasmi saamist. Kui tunned, et su partneri nahk on soojem ja näed, et see on roosakas, võid vähemalt kindel olla, et tal on praegu päris hea olla.

Kehakrambid ja värin

Orgasmi ajal vabaneb seksuaalne energia, mis toob sageli endaga kaasa ka krambid või vaagnapõhja lihaste lõdvenemine. Kui sa seksid oma partneriga ja kasutad abina ka näpuga stimuleerimist, tunned, kuidas ta vagiina kokku tõmbub ja orgasmi ajal lõdveneb. Lisaks võid kogeda, kuidas vagiina orgasmi ajal rohkem avaneb, sest naise keha laseb end lõdvemaks ja vabastab kogunenud seksuaalset energiat.

Mõni naine (ja mees) kogeb orgasmi ajal kogu keha läbivaid krampe ja seda on palju keerulisem teeselda.

Tema hingamine

See tavaliselt muutub erutuse ja orgasmi ajal. Naised kipuvad hingama kiiremini ja sügavamalt, kui nad hakkavad tippu jõudma ning sageli pääseb valla ka sügav karje. Kuigi seda kõike saab muidugi teeselda, kaasnevad sellega tavaliselt ka mõned teised füüsilised märgid, mille puhul võid olla kindel, et ta sai just orgasmi.

4. Kasuta teadust enda kasuks ära

Seksi ekspert Nicole Prause jagas teaduslikke fakte, mis ütlevad orgasmi kohta nii mõndagi: “Füsioloogil on ainult üks viis, kuidas olla kindel, et naine sai orgasmi ja see füsioloogia on sama nagu meestel. Orgasm on 8-12 stereotüüpset kontraktsiooni, mis esinevad vaagnalihastel ja mis algavad 0.8 sekundiliste vahedega ning kiirenevad kuni lõppemiseni. Neid on võimalik märgata kõige lihtsamini just tupeava või päraku piirkonnas. Laboris mõõdame neid just päraku juurest, sest nii saame mehi ja naisi paremini võrrelda.”

Vau! Aga palun ära hakka neid magamistoas mõõtma, kui tahad, et ta ikka päriselt orgasmi saaks…

5. Ta ütleb sulle ise

Dr Shaun Wehle tunnistab vaid üht viisi: “Kui ta ütleb, et saab kohe orgasmi, võid olla üsna kindel, et nii see ka on.” Sai vist piisavalt selgeks, või mis?

Allikas: YourTango