Me püüame Cosmos leida pidevalt uusi võimalusi, et seksi veelgi rahuldavamaks muuta, ja kuigi paljud avastused on üllatavad, ei juhtu just sageli, et oleksime lausa hämmingus. Kui aga kuulsime, et seksuoloogid on välja mõelnud tehnika, mis muudab orgasmi tunnipikkuseks, vajus meil küll suu lahti. Intrigeeriv mõte, kas pole? Aga olime siiski skeptilised. Hakkasime asja uurima ning selgus, et ka enamik eksperte on pigem kahtleval seisukohal. “Sa ei oleks ilmselt võimeline tund aega järjest mõnulainetes suplema,” ütleb raamatu “Passionista” autor Ian Kerner. “Aga te saate teineteist viia kõrgendatud erutus- ja naudinguseisundisse pikaks ajaks ning see võib omakorda viia võimsama orgasmini, mis kestab ka mõned sekundid kauem.” Tahame ka!

Püüame esmalt selgitada tunnipikkuse orgasmi teooriat ja siis väheke realistlikumalt lähenedes selgitada, kuidas sa seda oma voodielus rakendada saaksid.

Tund aega kestev orgasm? Mis see veel on?

Mõtle, mis sinuga füüsiliselt toimub, kui hakkad tippu jõudma — su lihased lähevad pingesse ja sa hingad sügavamalt. Finišijoone ületamine on samasugune kergendus nagu vedru sirgutõmbamine ja seejärel lahtilaskmine. Raamatu “The Illustrated Guide to Extended Massive Orgasm” kaasautorite Steve ja Vera Bodansky sõnul saame me nii aga orgasmiturul petta. “Kui sa pinges oled, tõmbuvad su veresooned kokku, vähendades kehas liikuva vere ja hapniku hulka,” selgitavad nad. “See aga muudab orgasmi lühemaks, kui see tegelikult olema peaks.” Nad väidavad, et sa võid kogu seksuaalse kogemuse muuta üheks pikaks ja kestvaks orgasmiks. Asja iva selgitavad nad nii: esiteks tuleb sul rahuneda, siis peab su partner sind õrritama ja silitama, kuni oled orgasmioru äärel, kuid ei kuku veel. Bodanskyd nimetavadki seda ülierutatud seisundit orgasmiks — see on lihtsalt erinev sellest, millega meie siiani harjunud oleme.

Teised eksperdid aga ütlevad, et kuigi sellised tehnikad võivad luua ülima õndsustunde, ei pea enamik seda seisundit siiski orgasmiks. “Võib-olla on olemas käputäis naisi, kes saavad mitmeminutilise orgasmi, ehk isegi tunnipikkuse, ent valdava enamuse jaoks on see kättesaamatu,” kommenteerib raamatu “Orgasms: How to Have Them, Give Them, and Keep Them Coming” autor Lou Paget.

Aga isegi siis, kui tunnipikkune õnnistus pole võimalik, poleks ju ometi naudinguskaalal 8 ja 9 kandis tükk aega mõnuleda paha. Loe edasi ja saad teada, kuidas seda saavutada.


Nipid, mis erutust kasvatavad

Sellise virgutava orgasmieelse seisundi võti peitub teineteise peaaegu lõpuni hellitamises ning seejärel tagasitõmbumises, ütleb Kerner. Kui partner on veidi toibunud, tuleb pinge taas üles kruvida. Selline intensiivsuse kõikumine hoiab sind kõrgendatud naudinguseisundis. Proovi järgmisi nippe.


Õrritavad puudutused. Selle asemel et kohe asja kallale asuda, tutvuge esmalt põhjalikult teineteise erogeensete tsoonidega. “Neid ümbritsevate piirkondade õrn silitamine paneb vere käima ja muudab tundlikumaks,” selgitab Ian Kerner. “See suurendab ka ootusärevust, nii et kui lõpuks tähelepanu genitaalideni jõuab, on need veelgi vastuvõtlikumad. Silita ta reite sisekülgi, sikuta kubemekarvadest või hõõru end suudlemise ajal vastu tema varustust. Sa võid ka keelega mängida tema rinnal ja kõhu peal, kuid tõmbu tagasi, enne kui peeniseni jõuad.

Kui tema sind erutab, palu tal keelega ümber sinu rindade ringitada, nii et surve nibudele lähenedes suureneks. Võid ka paluda tal hoida näppu kliitori ligidal ning enne selle puudutamist kirjeldada, mida ta su nupukesega järgmiseks teeb. “See muudab su teadlikumaks ja ärevamaks, suunab su tähelepanu sellele punktile ja paneb sind seda puudutust lausa anuma,” ütleb Steve Bodansky.


Duubelda. “Partneri kahe käega puudutamine tekitab mitmekordse aistingu, mis on kui veerev naudingupall.” Silita ühe käega hellalt ta varustust, samal ajal pigista teise käega peenisejuurt või sikuta õrnalt munandeid. Sind hellitades “peaks ta oma sõrme sinu sisse panema ja koputama G-punktile, mis asub tupe sissekäigust umbes 5 cm kaugusel eesseinas,” soovitab Kerner. “Teise käega võib ta hellalt su kliitorit mudida.” (Hoidke libesti käepärast!)

Kasutage seda tehnikat ka seksi ajal. Kui oled sellises asendis, et su mõnupunktid on kättesaadavad, siis las ta silitab su kliitorit, sina aga võiksid veidi tähelepanu pöörata ja survet avaldada munandikoti tagusele alale.


Vaheta tempot. Kiiruse vaheldumine hoiab pinge üleval ega lase sul liiga kiiresti haripunkti jõuda. Tema peenist hellitades alusta pikkade aeglaste liigutustega terve peenise pikkuses, seejärel muuda tempo kiiremaks ja hellita lühemate, ent intensiivsemate tõugetega peenise otsa. “Kui ta on juba päris erutunud, jätka jälle aeglaste ja pikkade lüketega.” Oraalseksi ajal küta ta üles, limpsides hellalt tervet peenist ja seejärel vaid selle otsa, kus asub kõige enam närvilõpmeid. Et erutust veelgi võimendada, ime peenisepead, samal ajal seda kindlakäeliselt stimuleerides.

Sinu kord: palu tal keele või sõrmega kiireid liigutusi tehes hellitada oma kliitori tippu. Erutuse kasvades muutub kliitor tundlikumaks, nii et las ta vahetab tempot ning jätkab aeglaste ja pikemate silitustega. Et sa veel ei lõpetaks, peaks ta vajadusel liigutusi veel aeglustama ja survet vähendama.

Muutke ka vahekorra ajal kiirust, varieerides pikki ja aeglasi tõukeid lühikeste “süstidega”, kui sinusse siseneb ainult peenise ots. Vahepeal lükake sisse aga võimsam käik kiire ja järsu sisenemisega (aga nii ei pea kumbki teist eriti kaua ilma orgasmi jõudmata vastu).


Mängige alguse ja lõpuga. Hea moodus särina hoidmiseks on pisikeste pauside pidamine keset vahekorda, et teha midagi muud. “Selle asemel et liikuda tavapärasest käega hellitamiselt suuseksini ja siis vahe-korrani, tee asju vastupidi,” soovitab Kerner. Keset oraalseksi võta musipaus või kui vahekorra käigus on erutus laes, katkestage tegevus ning tegelege paar minutit oraalseksiga.
Sa võid ka näiteks hõõruda oma kliitorit tema peenisega. See pole ainult hea võimalus hinge tõmmata, vaid see pakub sulle ka palju uusi tundmusi. Uuesti põhiegevuse kallale asudes oled siis veelgi rohkem erutunud.


Intensiivsema orgasmi saladused


Kerner sõnab, et kõrgendatud erutusseisundile peaks järgnema ka võimsam ja pisut pikem orgasm. Kui hakkad tippu jõudma, proovi järgnevat ja jõuad uutesse kõrgustesse.


SINU ORGASM

• Püüa rahuneda ja sügavalt hingata. “Hapnik paneb vere käima ja see juhibki orgasmini,” ütleb Paget. “Mida rohkem hapnikku tarbid, seda võimsam ja pikem su orgasm on.” Hinga sisse ja välja ühtlases tempos (on loomulik, et su hingamine kiireneb) ja püüa hinge mitte kinni hoida.

• Orgasmi hetkeline tagasihoidmine aitab sul selleni jõuda. “Las mees peatub vaid hetkeks ja jätkab siis oma tegevust,” soovitab Bodansky. “Su haripunkti jõudmine on hetkeks pausi peal ning jätkamine muudab selle veelgi intensiivsemaks.”

• Su vaagnalihased tõmbuvad orgasmi ajal automaatselt kokku. Pikenda neid kokkutõmbeid teadlikult, pingutades tupelihaseid enne tippu jõudmist korduvalt (nagu hoiaksid pissihäda kinni). “See pikendab orgasmivoogu, säilitades selle mõju kauem kui tavaliselt,” ütleb Kerner.


TEMA ORGASM

• Kui sa meest käega või suuga hellitad ja ta hakkab lõpetama, võta peenisejuur oma pöidla ja nimetissõrme vahele ja pigista paar sekundit. “See  ei lase tal tippu jõuda ning hoiab
vere peenises,” sõnab Kerner. “Kui sa siis peenise vabastad, hakkab mees taas orgasmi poole liikuma, kuid veelgi võimsamalt.”

• Ilmselt sa tõstad orgasmi saades alateadlikult tempot. Selle asemel aga aeglusta hoopis, kui ta lõpetama hakkab (kui tegutsed suu või kätega, lase haare lõdvemaks). “See pikendab seemnepurset,” ütleb Steave Bodansky.

• Tupelihaseid pingutades pikendad ka tema orgasmi. Nii et mängi vahekorra ajal, kui ta haripunkti jõudmas on, tupelihastega, neid kokku surudes ja lõdvestades. “Tundes sinu sees olles kokkutõmbeid ja lõdvestumisi, võimendab see survet peenisele, lisades viimase piisa naudingukarikasse,” selgitab Kerner.