1. Sa pead olema kannatlik — ja samamoodi su partner

Kõige hullem on esimesel korral kiirustada. Võtke andale aega, et sa pingest vabaneksid. Jooge klaas veini, hellitage teineteist. Arvestage ka sellega, et esimene kord üle pika aja ei pruugi teil kõik õnnestuda, mida soovite teha, sest su intiimpiirkond on veel tundlik — sel juhul ärge punnitage, vaid minge nii kaugele, kui sa end mugavalt tunned.

2. Sa pead olema valmis ka emotsionaalselt, mitte ainult füüsiliselt

Kui sa tunned, et sa veel ei suuda seksile mõelda, siis ära sunni ennast: kui su partner sind armastab, võib ta veel oodata. Pole ka mõtet astuda esimest korda suguühtesse, kui sa pole eelmisel ööl magada saanud ja tunned end üleüldiselt kurnatuna.

3. Sul võib olla natuke valus

Osad naised tunnevad valu, kui ühe on juba alanud. Tihemini juhtub seda siis, kui esimese vahekorraga pärast sünnitust oodati kauem. Asi on selles, et su suguelundid on selle tegevuse "unustanud" ja ka selles, et su emakasuue võib olla madalamal või oled sa natuke tihedamalt “kokku õmmeldud”. Liikuge rahulikult ja see valu läheb üle.

4. Sa pead uuesti omandama n-ö seksioskuse ja -harjumuse seda teha

Kui sa pole ammu seksinud, siis on see sarnane tundele, kui sa pole näiteks mitu aastat jalgrattaga sõitnud ja hakkad uuesti sõitma — alguses on veider ja mingid lihased jäävad valusaks, mille olemasolu sa isegi ei mäletanud, aga varsti harjud ja hakkad seda uuesti nautima.

5. Imetamine võib libiido alla tõmmata

Üks põhjus, miks sul uuesti seksiisu ei teki, võib olla rinnaga imetamine, sest imetamine madaldab östrogeenitaset. Selle tõttu langeb libiido ja võib tekkida ka tupekuivus, nii et tuleb kindlasti kasutada libestit.

Allikas: She Knows