Suhtlemine. Paljud abielud lagunevad, sest abikaasad ei suuda teineteisega rahulikult oma tunnetest, soovidest, vajadustest, ootustest rääkida. Selle asemel peidetakse pea liiva alla, mängitakse „pilt on, häält ei ole” mängu ja purjetatakse vaikides lahutuse poole.  

Raha. Rahaprobleemid ei riku vaid tranditsioonilisi mehe ja naise vahelisi abielusid, vaid tekitab konflikte ka sugulaste ja äripartnerite vahel. Kui üks kulutab hoolimatult ja teine säästab meeleheitlikult, on tülid kerged tekkima. Ühe abikaasa töö kaotamine mõjub pere rahakotile samuti hävitavalt ja toob kaasa uusi tülisid.

Petmine. Polegi oluline, kui kaua, kellega ja miks afäär on kestnud, truudusetus tekitab probleeme kõikidele osapooltele. Vähesed paarid tulevad sellisest situatsioonist tugevamana välja, kuid pole saladus, et tegelikult on petmine peamine abielude purunemise põhjus.

Liiga kõrged ootused.  Kui eeldad, et su kaasa ongi üllas prints valgel hobusel, kellega saad igavesti küünlavalgusõhtuid ja romantilisi veinikohtinguid nautida, on suhe juba ette hukule määratud. Kui kohtinguperioodil ei ole partnerid suutnud oma tulevikuvisioone teineteisele selgeks teha ja kokku leppida näiteks selles, mitut last tahetakse ja kas kolitakse linnakorterisse või maamajja, on üsna kindel, et üks partneritest pettub rängalt.

Pühendumine. Abielu toimib vaid siis, kui mõlemad abikaasad on sellele põhendunud ja teevad suhte püsimise nimel tööd. Suhe laguneb ka siis, kui üks partneritest loobub pingutamast.  

Sõltuvused. Alkohol, suitsetamine, narkootikumid ja kasiinosõltuvus on kahjuks liigagi sagedased perelõhkujad. Sõltuvus võtab inimese täielikult oma kontrolli alla ja sellest nõiaringist väljapääsu või kaaslasele abi otsimine käib paljudele lihtsalt üle jõu.

Seks. Kui voodis ei klapi, on probleem tõsine. Probleemid on lahendatavad ja professionaalne abi saadaval, kuid inimesed ei julge nii piinlike muredega spetsialisti poole pöörduda.

Keskeakriis. Meestel tähendab see tavaliselt soovi vahetada töökohta, elukohta, autot ja mõnikord ka elukaaslast. Nad vajavad uusi väljakutseid, kuid kodus ootavale abikaasale ei ole need väljakutsed vastuvõetavad, pigem tunduvad ebavajalikud ja hirmutavad.

Pisiasjad. Tühised asjad, mida partnerid suhte algul tähelegi ei pannud või pidasid kaasa armsaks kiiksuks, hakkavad pikapeale nii tõsiselt närvidele käima, et sellise inimesega koos elamine tundub võimatu. Näiteks norskamine on väga paljude abielude purunemise põhjus!  

Ühiskond. Lahutada on lihtne, lahutamine on tavaline. Keegi ei vaata viltu, kui teatad, et oled juba „mitmendal ringil,” pigem isegi kiidetakse ja noogutatakse, et kui ikka iseloomud ei sobi, siis pole mõtet koos olla. 

Allikas: Divorceguide.com

Hea lugeja, jaga kogemusi. Mis põhjusel oled sina suhte lõpetanud? Kas oled eelpoolnimetatuga nõus või on sinu kooselu purunemisel olnud hoopis teised põhjused?