1. pettumus. Seks pole regulaarne

Tundub, et inimesed loovadki püsisuhted selleks, et seksida igal õhtul. See aga ei toimi alati.

Tegelikult. Mingil ajahetkel on sinu alateadvus fikseerinud tõdemuse, et võib selle ärevaks tegeva signaali välja lülitada. Enam ei vaja te pidevat füüsilist kontakti, et teineteise olemasolus veenduda. See aga tähendab, et võib rahulikult magada, kinno või külla minna ja sünnitada. Varem te selle kõigega ei tegelenud. Nüüd aga seksite siis, kui aega üle jääb.

Kuidas sellega toime tulla? Kui enamasti kõik teie soovid ühtivad ning te vajate puhanult enamvähem võrdset seksiannust, siis polegi põhjust solvuda. Saab lihtsalt võrdselt väsida ja võrdselt puhata. Vahel on õnneks tarvis sedagi, et mees kooriks kartulid.

2. pettumus. Kodused tööd on naiste asi

Enamasti on juba kõigil olemas pesumasinad ja ka nõudepesumasinad. Lisaks igat sorti muid kodutöid tegevad atribuudid ning isegi koduabilised. Ent ikkagi arvatakse, et olme eest vastutab naine. Et mees paneks pesu kuivama, on tarvis talle seda meelde tuletada ja ka seda, et ta tasuks arved ja viiks lapse kooli.

Tegelikult. Loomulikult on olemas kohustusi, mida ei saa tehnika kätte usaldada. Näiteks järglaste eest hoolitsemine. Ja on mehi, kes nendest kohustustest mööda hiilivad. Inimestele on omane mitte märgata tööd, mida tehakse ilma tema osavõtuta: mees ei tea, kust tulevad kappi puhtad nõud, naisel pole aimugi, et autofiltrid ei vaheta end ise.

Kuidas sellega toime tulla?

Tehke mõlemad oma elu kergemaks: korraldage nii, et kommunaalmaksud lähevad automaatselt arvelt maha, puhtusest peavad olema huvitatud aga kõik pereliikmed. See on kodurahu jaoks väga kasulik.

3. pettumus. Romantika lõpeb pärast pulmi.

Tema ei too enam lillesülemeid. Ja ka hommikusööki voodisse ei too. Ka kätel ei kanna. Muinasjutt on läbi. Isegi kui naine tahab lilli, ta ei räägi sellest. Mees ei taipa, naine on solvunud.

Tegelikult. Eks neid lillesülemeid makstakse ju nüüdsest ühisest rahakotist. Oled sa kindel, et rõõmustaksid, kui mees kulutaks orhideede ostmiseks raha, mis oli tegelikult ette nähtud nõudepesumasina soetamiseks?

Kuidas sellega toime tulla? Romantika on teatav ideaalpilt, mis kas aitab põgeneda reaalsest maailmast väljamõeldud maailma või idealiseerib reaalset. Vaid sinust sõltub, milline variant valida. Võib solvuda mehe peale, et ta ei tormanud vihmavarjuga sulle vastu - sajab ju! Võib aga heldida, et ta õppis sel ajal koos lapsega ning valmistas süüa. Ei pruugi ilma põhjuseta lilli oodata, selle asemel saaks ju veidi rohkem magada ja nõudki oleksid pestud - romantika missugune!

4. pettumus. Teil on erinevad arusaamad pere eelarvest.

Sina tahad raha puhkuse (ja ka lillede) jaoks kõrvale panna. Tema aga tahab palgata lastele koduõpetaja. Arvamused võivad olla ka lausa globaalsed. Kas teil on ühine kassa või on kummalgi oma? Kui aga igal on oma, kes maksab siis üüri? Ja peamine, kas peate oma isiklikke sääste kulutama partneri vajaduste peale?

Tegelikult. Pettumused on ikka romantikaga seotud. Abielus seguneb suhtumine rahasse alati emotsioonidega. Ükskõik kui kaugele areneks sugudevaheline võrdsustamine, naised tahaksid niikuinii, et mehed kulutaksid nende peale raha.

Kuidas sellega toime tulla? Meestel tuleb vahetevahel siiski raha naiste peale kulutada. Lausa suvaliste, kasutute ja ebapraktiliste naiselike soovide täitmiseks. Kõik ülejäänu on loomulikult omavaheliste kokkulepete asi.

5. pettumus. Te sõltute vanematest.

Ei, mitte rahaliselt. Ent siiski. Üsna sageli ka kõige karmimad mehed, kes elavad vanematest juba ammu eraldi, tormavad kohale ema esimese kutse peale. Nad aitavad riputada kardinaid ja katavad suvilas roose. Ning naised (isegi suurte firmade juhid, kes on juba kolmandat korda abielus) varjavad oma emade eest, et suitsetavad.

Tegelikult. Eraldumise periood peaks olema ammu lõppenud. Pole mõtet teha nägu ja kinnitada, et oled kõige tähtsam. On täiesti normaalne armastada oma vanemaid ja nende eest hoolitseda.

Kuidas sellega toime tulla? Ei tohi enda sõltuvusi teiste omadega segi ajada. Kui sa ikka veel kardad, et „ema saab teada", siis tuleb emaga asjad selgeks rääkida ja piirid seada. Mehe sõltuvus oma emast on aga nende kahe asi. Kui ta riputab emale kardinaid mitte sellel ajal, kui lubas sind teatrisse viia, siis milleks närveerida?

6. pettumus. Perekondlikud kriisid ei kulge graafiku järgi

Perekondlik kriis ei ole iseenesest pettumus. Kõik teavad sellest. Kui aga ühtäkki kriisi ei tulegi? Või kui tuleb, siis sel ajal, kui seda ei oodatud.

Tegelikult. Kõik need mitmekordselt kinnitatud numbrid 1-3-7-10 on välja mõeldud traditsiooniliste ühiskondade poolt, otsekui oleksid need kohustuslikud. Abielu 18-aastaselt, aasta pärast laps, see on esimene kriis. Kui laps võõrutatakse rinnast ja hakkab iseseisvalt käima - teine. Siis kool, siis keskea kriis ja tühja pesa kriis. See kõik on tegelikult juba vananenud skeem.

Kuidas sellega toime tulla? Kriis on mugavustsoonist väljumine ning uutesse tingimustesse üleminek. Paljud tänapäeva pered elavad omad kriisid üle kergelt, peaaegu märkamatult. Aeg on lihtsalt muutunud. On olemas kõikvõimalikud kursused, internet ja teadlikud sõbrad. Paljud paarid ei pane oma kriise tähelegi, sest on harjunud omavahel asju arutama.

7. pettumus. Laste kasvatamine on üks suur bürokraatia.

Paljud lastest unistavad vanemad ei tule selle pealegi, et laste kasvatamine kätkeb endas ka suuremal hulgal bürokraatiat.

Tegelikult. Laps tuleb kõigepealt registreerida dokumentide saamiseks. Siis peab teda arstidele näitama, isegi kui midagi ei valuta ning jälgima vaktsineerimise graafikut. Seejärel tuleb lasteaia järjekord ning jälle igasugused tõendid. Ka koolis jätkub sama lugu.

Kuidas sellega toime tulla? Dokumendid tuleb eraldi kaustas hoida. Pärast võib juba jagada kohustusi. Las isa läheb lapsega polikliinikusse, seal suhtutakse isadesse soojalt ja kaastundlikult. Ema aga külastagu kooli lastevanemate koosolekuid. Peaasi, et kõik oleksid haaratud tegevusse, mitte üksnes emad.

8. pettumus. Vanaemad tahavad ( ei taha) lastelastega tegeleda.

On neid emasid, kes lähevad lausa hulluks, kui vanaemad sekkuvad pidevalt lastelaste kasvatusse. Emad ju teavad ometi, mis on õige, mis mitte. Mõned on aga pahased, et vanaemad ei sekku - tegelikult ootavad nad ju abi.

Tegelikult. Kui sul on lapsed ja sa tahaksid kinno minna, tuleb jälle emalt luba küsida (oled noorema positsioonil). Ent seejuures dikteerid vanaemadele, mida võib ja mida ei tohi (oled vanema positsioonil). Siit tekib teil omavahel dissonants. Vanaemad pole aga tegelikult millekski kohustatud, lapsed sünnitasid endale ju ikkagi sina.

Kuidas sellega toime tulla. Võta lapsehoidja ja vaidlusi ei teki. Las vanaemad mängivad lastega ja söödavad neile kommi lihtsalt niisama. Ühe päevaga nädalas või isegi kuus ei riku nad last kohe kindlasti ära. Lastel on aga kasulik suhelda erinevate lähedaste inimestega.

9. pettumus. Mehel on tobedad sõbrad.

Ja sinul kindlasti rumalad sõbratarid. Nendega pole millestki rääkida, nad joovad veini, suitsetavad ja naeravad tobedalt.

Tegelikult. Tavaliselt sõbrustavad inimesed endasarnastega. Ja kui sulle ei meeldi tema sõbrad, siis pole just eriti selge, miks tema sulle meeldib. Äkki oled lihtsalt armukade?

Kuidas sellega toime tulla? Kui sulle mingid inimesed ei meeldi, võid vabalt nõuda, et neid ei toodaks teie ühisele territooriumile. See lahendab korraga kaks probleemi. Esiteks see, keda sa ei näe, sind enam ei ärrita. Teiseks kaotab mees võimaluse ühendada ajas ja ruumis naise ja sõbrad. Seega peab ta valima. Tavaliselt võidavad naised.

10. pettumus. Teil on erinevad arusaamad ideaalsest vaba aja veetmisest

Kas vaadata õhtul seriaali või seksida? Kas minna nädalalõpul teatrisse või võtta osa jooksust? Kas veeta puhkus rannas või suvilas? Kas minna sellepärast riidu või leida kompromiss?

Tegelikult. See on üks kõige levinum pettumuste liik. Arusaamad ideaalsest puhkusest sõltuvad üldisest toonusest, meeleolust, väsimusest, vanusest, rahalistest võimalustest, laste arvust ning muudest kiiresti muutuvatest faktoritest.

Kuidas sellega toime tulla? Elu, sealhulgas pereelu, on niivõrd pikaajaline projekt, et polegi hullu, kui selle kestel kumbki teist veedab paar korda vaba aega oma isikliku plaani järgi.

Allikas: Domašni Otšag