10. Ta käitub ennasthävitavalt

Iga mees tahab, et tema laste ema oleks vastutustundlik. Seetõttu autoga kihutamine või vastassuunas sõitmine, ülesöömine, liiga vähe söömine või igasugustes eluohtlikes ettevõtmistes osalemine näitavad, et naisest head ema ei saa. Selliselt käituvad inimesed on ebastabiilsed ja mõnikord isegi ohtlikud nii endale kui teistele.

9. Ta ei tahagi lapsi

Kõlab loogiliselt, eks? Kuid millegipärast kipuvad mehed arvama, et „küll ta mõistuse pähe võtab!” See ei ole nii. Kui naine ütleb, et ta lapsi ei taha, siis parem usu teda. Ja ära eelda, et tema bioloogiline kell talle ühel hetkel märku annab või emainstikntid välja löövad. See ei pruugi nii minna, mõned naised tõesti ei tahagi lastest midagi teada.  Kui üritad tüdrukust, kes tittesid ei salli, oma laste ema teha, lõpeb see katastroofiga. 

8. Teda huvitab ainult raha

Naised, kes tunnevad rõõmu vaid uutest asjadest ja šopingust, võiksidki nende juurde jääda.  Esiteks kulub tal enda lõbustamise peale kohutav hunnik raha, teiseks on tal ilmselt hinges auk, mida üritab uute peenete vidinatega täita.

Emana õpetab ta samamoodi käituma ka oma lapse — ostab talle kuhjaga riideid ja kingitusi ning hellitab põnni täiesti ära või kasutab teda lihtsalt popi aksessuaarina. Ta ostab titele Gucci sipukad ja kindlasti kõige kallima ja uhkema saadaval oleva käru.

7. Ta on egoist

Kui ta hoolib ainult endast, ei muutu see ka siis, kui beebi sünnib. Praegu käib sulle tema egotsentrilisus lihtsalt natuke närvidele, sest oled täiskasvanud mees ega vaja naiselt sajaprotsendilist tähelepanu, kuid laps vajab seda küll. Ema (nagu ka isa) peab suutma pere ja lapse vajadused esiplaanile tõsta.

6. Ta on peoloom

Klubiralli igal nädalavahtusel? Tüdrukuteõhtud koos ohtra alkoholiga nädala sees? Ühelgi laupäevaõhtu kodus püsida ei suuda? Stopp — see tüdruk ei ole ema! Beebiga peab ta 24/7 koduseinte vahel istuma. Kui  kodus olemine  ta juba praegu ta hulluks ajab, mis siis veel saab, kui ta peab seda tegema iga päev ja mitu aastat järjest?  

5. Ta tahab jääda igavesti nooreks

Kui iga kortsuke tekitab temas paanikat ning ta ei suuda viit minutitki vastu pidada keskkoolipäevade ilu ja võlu meenutamata ning peegli ees kekutamata, on see märk sellest, et temast head ema ei saa.

Sellise naisega on kaks võimalust. Ta kas üritab olla teie lapse parim sõbranna ning nad joovad 15aastaselt koos lapse sõpradega õlut või püüab ta oma kaotatud noorust taastada läbi tema. Mis tähendab seda, et viieaastasena osaleb su tütar missivõistlustel.

4. Ta ei hoolitse

Kas ta poputab sind, kui oled haigeks jäänud? Toob sulle meega teed ja paneb teki peale? Hoolib ja hellitab natuke liiga palju? Kallistab sind? Toob sulle kohvi voodisse? Kui vastasid kõikidele eitavalt, vaata ette, tegu pole eriti emaliku tüübiga.

Jah, sulle võib närvidele käia, kui naine palub sul salli kaela panna, kui väljas on 30 kraadi külma või kui ta uurib, kuidas su päev läks, kuid just sellist käitumist sa ju ootad oma lapse emalt, eks?

3. Ta on kannatamatu

Kannatlikkus on ema kõige olulisem omadus ning eriti läheb seda vaja imikute ja mudilastega tegeledes. Väikelapsed käituvad täiesti ettearvamatult, jonnivad, ei kuula sõna, sodivad seinu ja mängivad „peitust” keset autoteed. Nad loobivad asju maha ja kisendavad kui hullumeelsed. Lapsevanem peab need olukorrad lahendama ja sealjuures rahulikuks jääma. Kui naine on juba praegu kannatamatu, läheb tal põnnidega tegelemine väga keeruliseks.

2. Ta on perfektsionist

Kõrgete nõudmiste seadmises iseendale ja ka teistele ei ole tegelikult midagi halba ja ilmselt seda omadust sa ka partneri juures otsid. Probleem tekib siis, kui ootused on ebareaalsed. Kui ta läheb endast välja 10 juurde võetud grammi pärast ja võtab iga päev ette suurpuhastuse koos aknapesuga, sest kodu peab olema korras,  on jama majas. Ema, kes ei suuda leppida isegi väiksemate eksimustega, kasvatab oma lapsest närvilise ja ebakindla inimvare.

1. Ta on vägivaldne

Naine, kellel on vägivaldsed kalduvused, ei tohiks lapsi sünnitada. Kui ta kasutab vaimset või füüsilist vägivalda sinu, sugulaste või koduloomade peal ning üritab probleeme lahendada „kätega rääkides,” on see väga tõsine märk sellest, et tema peas ei ole kõik korras ning peaksid enne laste saamist ta psühholoogi juurde viima või suhte lõpetama. Vanemate kõige olulisem ülesanne on luua oma lastele turvaline kasvukeskkond, mis tähendab  kodu, kus puuduvad vaimne ja füüsiline vägivald.

Allikas: AskMen