Sa ei tunne teda

Kaks-kolm-kuus-üheksa kuud ei ole piisav aeg inimese tundma õppimiseks, kuigi sulle suures armujoovastuses tundub et teie hinged on kokku põimitud juba eelmises elus. Su silmarõõmul on seljataga hunnik kogemusi, kohtumisi, haavu ja ärritajaid, mis kõik tulevad nähtavale alles pikema aja jooksul. Sul on vaja näha neid kõiki enne, kui ennast täielikult temale pühendad.

Kuidas ta suhtub erinevatesse aastaaegadesse

Suvel ongi kõik inimesed ilusad ja head, aga mis saab siis, kui novembrilörts võimust võtab ja õues on tõesti vastik? Või vastupidi: kui ilm on vastik, armastab ta küll diivanil kaisutada ja pöörab sulle palju tähelepanu, aga äkki ajavad suvised päiksekiired ta pea nii segi, et ta tormab otsemaid randa uut “värsket liha” jahtima? Selleks, et inimese olemusest päriselt sotti saada, on vaja teda näha igasuguses ilmastikus, sest ilm mõjutab meie käitumist rohkem kui arvatagi oskame!

Ka su sõbrad on asjasse seotud

Suhtes ei ole ainult kaks inimest, sellega on seotud ka mõlema osapoole perekonnad ja sõbrad. Kõik nad soovivad sulle head ja seetõttu kipuvad nad igast su sõnasabast kinni haarama ja mõne pealtnäha tühise probleem megasuureks puhuma. See ei tähenda seda, et sa ei tohiks oma sõbrannadega asju arutada, aga sa pead arvestama sellega, et kui räägid oma peikast kui “minu mehest” suhtuvad nad temasse tõenäoliselt palju tõsisemalt ja nende ootused ja eeldused talle on palju suuremad kui “lihtsalt ägedale kutile”.

Väldi sotsiaalmeediahäbi

Ära lase võhivõõraid oma paarisuhtesse! Suhte esimesed kuud ja tegelikult aastad on nii õrnad ja võivad puruneda ootamatult, nii et kuigi ahvatlus on suur oma uut peikat kogu maailmale näidata ehk temaga eputada, ole ometi mõistlik ja hoidu sellest. Sotsiaalmeediaaeg jõuab kätte siis, kui te olete kokku leppinud, et nüüd olete paar ja sa oled enamvähem kindel, et sel suhtel on ka tulevik.

Lahkuminek jääb enda teada

Väga piinlik ja tüütu on sotsiaalmeediast kustutada kõiki pilte ja kommentaare, mis ekspeikaga seotud. Eriti tobe on vastata küsimustele, mis pildieemaldusele ilmtingimata järgnevad: “Mis juhtus, te olite ju koos nii nummid?!” Lahku minna on raske, aga seda teha kogu maailma silme all on eriti võigas.

Korrigeeri oma ootusi

Tiitlid on leiutatud põhjusega. Peika ei ole sama mis abikaasa. Kohingul käid selleks, et teda tundma õppida. Peika tähendab, et te olete jõudnud arusaamisele, et teil on koos tore ja tahate hakata ühist tulevikku looma. Kihlatu tähendab, et olete kokku leppinud, et jääte alatiseks teineteisega ja abikaasa tähendab, et kokkukuleppest on saanud igavene ja kinnitatud leping. Lase igal faasil vaikselt ja mõistlikult areneda, kiirustada ei ole tõesti mõtet.

Jutt on odav

Kohtinguperioodist suurema osa moodustab ilus jutt. Tore on seda uskuma jääda, aga pärast pettuda, kui ükski neist kaunitest sõnadest tegelikult teoks ei saa, on ka päris valus. Aasta annab su peikale võimaluse tõestada, kas ta ikka päriselt on su kõrval ka siis, kui sa oled haige, või toetab sind, kui näiteks kaotad töö ning kuidas ta täidab oma teisi suuremaid lubadusi. Anna talle võimalus ennast tõestada!

Mesinädalad võivad kesta kauem

Mesinädalate ehk pöörase armumise faas võib kesta kuid, isegi aasta. Sa ei saa teha inimese kohta põhjapanevaid otsuseid, sest su mõtlemisvõime on sel ajal piiratud ja roosa uduga varjutatud. Sel perioodil võivad sul märkamata jääda mõned väga ohtlikud ja tuleviku osas üliolulised märgid, nii et veelkord — ära kiirusta.

Veendu, et asi on kahepoolne

Enne mehe enda külge sidumist (esialgu sõnadega) veendu selles, et tunded ikka on vastastikused. Te peaks olema jõudnud punkti, kus järgmine samm ehk oma suhte edasi viimine tundub mõlemale loomulik samm. Kui tema kahtleb või punnib vastu, pole te kas kokku loodud või vajab ta lihtsalt rohkem aega ning kiirustamine talle kindlasti hästi ei mõju.

Lahkuminekutõenäosus väheneb pärast esimest ühist aastat

Sest nagu esimeses punktis kirjas — nüüd olete te teineteist tundma õppinud, läbinud koos kõik aastaajad, esimesed raskused ja mesinädalafaasi ning jõudnud argirutiini, milles veedate suurema osa ülejäänud elust. Järelikult on kõik hästi ja rutiin sobib teile ning olete valmis koos edasi liikuma. Nüüd on temast saanud “sinu mees.”

Allikas: Madame Noire