1. Tunned end jõuetu ja võimetuna

Partneri käitumine tekitab sinus tunde, et oled pisem kui kirp ja tähtsusetu nagu tolmukübe. Sul ei ole jõudu ega võimu, et välja öelda, mida sa tunned ja kuidas tema käitumine sind ahistab.

2. Tunned end pidevalt süüdi

Ta kasutab vaikimist, süüdistamist, väljapressimist ja sõimamist selleks, et sinus süütunnet tekitada. See on väga võimas manipuleerimine, mida sa kindlasti taluma ei pea.

3. Sinu arvamust ei võeta kuulda

Partneit ei huvita sinu arvamus. Ta tahab teha kõike oma äranägemise kohaselt ja ta isegi ei küsi, mida sina sellest arvad. Kui lõpuks oma mõtted välja plahvatad, süüdistab ta sind liigses tundlikkuses ja ütleb, et oled liialt dramaatiline.

4. Oled kriitikatule all

Kolleegid ja sõbrannad teevad sulle komplimente su uue kleidi, soengu, blogipostituse, tööalase saavutuse tõttu. Aga see, kellelt sa kõige rohkem kiitust ootad, ütleb sulle hoopis midagi halvasti. Tema huvides on sinu enesetunnet halvendada ja mitte lasta sul rõõmu tunda, sest kui sa seda teed, võid sa äkki mõista, et tegelikult oleks sul ilma temata hoopis parem elu. Nii et komplinedi asemel saad temalt hoopis kriitikat, mis rõõmu tehtust hoopis pisarateks muudab.

5. Partnerit lihtsalt ei huvita

Sa oled hingepõhjani õnnetu ja kurb, kuid su partner ei tunne selle vastu mingit huvi. Põhjus on selles, et emotsionaalsed vägivallatsejad vajavad kogu tähelepanu endale ja nad ei lase hetkekski tekkida olukorral, kus keegi teine on tähelepanu keskpunktis. Ta tolerants ja huvi su murede vastu on minimaalne, sest ta peab keskenduma oma põhitööle: ahistamisele.

6. Sind kullatakse üle

Muidugi ei tähenda üks lillekimp automaatselt ahistamist, aga see võib olla üks märk paljudest. See on ohuks siis, kui partner teab, et ta on valesti käitunud, sulle ei meeldi tema teod/sõnad ning püüab sind kallite kingitustega vaikima sundida ja ära osta. Kingituse eesmärk on su tähelepanu tema väärteolt kõrvale juhtida ja su suu kinni panna ning see antakse tavaliselt üle sõnadega: “Unustame juhtunu, ärme sellest enam räägi.” Mistõttu jääb probleem tegelikult lahendamata.

7. Sinu rahakott on tema valve all

Kui sul ei ole enam oma raha kasutamise üle õigust, on asjad kehvasti. Tavaliselt algab kontrolli üle võtmine sõbralikest žestidest: ta aitab sul võlgu ära maksta, õpetab paremini rahaga ümber käima jne. Siis tuleb surve: sa ei tohiks nii palju laristada. Sina pead olema see, kes oma kulutusi kokku tõmbab, kuid tema elab oma laia elu samamoodi edasi. Tema oma kulutusi sinuga läbi ei aruta.

Ja siis jõuab see sinna punkti, kus sul on päriselt vaja kas mõne koolituse eest maksta või reisile minna ehk viib su olukorda, kus partner ei saa sind täielikult kontrollida, ning ta jonnib ja väidab kindlalt, et sa ei saa sellist kulutust endale lubada.

8. Inimesed märkavad sinu juures muutusi

Kõrvalseisjad näevad, kuidas järjest rohkem endasse tõmbud ja teistest eemale hoiad. Ka su riietusstiil on muutunud ning sa ei naera enam nii palju kui varem. Sul endal on raske selgitada, miks see nii on.

9. ​Sa kahtled iseendast

Sulle on antud nii palju valeinfot, et sa lõpuks ei usu enam iseennast ka ja kahtled kõiges. Vaikselt hakkad aru saama, et asjad ei ole päris nii nagu paistavad — partner vassib ja räägib ühe sündmuse kohta mitu erinevat versiooni, sa tabad ta lausvalelt, ta kategooriliselt keeldub tunnistamast ja ajab tagasi midagi, mida ta sulle varem raudkindlalt on rääkinud, aga ta eitab seda sellise järjekindlusega, et sa hakkad iseendas kahtlema.

10. Sul ei ole enam sõpru

Kui su partner isoleerib su perest ja sõpradest, on see kõige ohtlikum ja kõige sulaselgem märk emotsionaalsest vägivallast ning pead sellest suhtest viivitamatult lahkuma! Ta ei tee seda sellepärast, et armastab sind nii väga, et tahab sind ainult endale hoida, vaid seetõttu, et ta vajab sinu üle kontrolli ja sel moel saab ta selle täielikult.

Allikas: Inddy100