1. Me ei kohta kedagi lihtsalt niisama, iga inimene saabub su ellu kindla põhjusega

Me kohtame uusi inimesi iga päev. Mõni neist tuleb meie ellu selleks, et meid testida, teine, et õppetund anda. Mõnel on aga eesmärgiks muuta meid paremateks inimesteks. See viimane tüüp on kindlasti kõige olulisem — need inimesed tuleb oma ellu alles jätta ja neid ka hoida.

2. Mida külvad, seda lõikad

Ära eelda, et süüdistused, vingumine ja parastamine sulle suhtes naeratuse ja armastuse vastu toovad. Kui sa tahad olla oma partneri poolt mõistetud, siis mõista ka teda.

3. Ära võitle kellegi ellu kuulumise eest

Nii paljud meie hulgast unustavad lihtsa tõe: armastust ei saa sundida. Ära võitle inimese eest, kes sind oma ellu ei soovi. Ehk pole tal sinu jaoks ruumigi.

4. Inimesed muutuvad ja see on normaalne

Uskumused, vajadused ja mõtted muutuvad ajas. Kui keegi ütleb sulle, et sa oled muutunud, siis ära pahanda — see ei tähenda kindlasti halba. Need muutused tegid sind kindlasti paremaks inimeseks. Pole midagi hirmutavat selles, kui keegi lähedane sinu muutuste tõttu eemaldub. On parem minna sõpradena lahku, kui üritada parandada suhet, mis ei toimi.

5. Suhe nõuab tööd

Suhe ei muutu ise ideaalseks. Selle nimel tuleb vaeva näha — et asi toimiks, peavad panustama mõlemad osapooled. Unikaalne, vastastikune ja austav — need on kolm märksõna, mis hea suhte kohta käima peaksid.

6. Õpi andestama

Millegipärast eeldavad paljud, et andestamine on märk nõrkusest. Tegelikult on see aga vastupidi — tõde on see, et andestades ei lase sa minevikul oma tulevikku rikkuda. Lase vihast lahti.

7. Tülid on ajaraisk

Mida vähem aega sa veedad tülitsedes nendega, kes sind ärritavad, seda rohkem on sul aega enda ja oma lähedaste jaoks. Kui tülid on aga sinu ja su armsama vahel, siis peaksid sisekaemuse tegema. Ära lase vihal võimust võtta. Ka tugevaimad suhted võivad lõppeda vaid ühe sõna pärast.

8. Sa ei saa teist inimest muuta

Ainus, keda me muuta saame, oleme me ise. Mitte keegi teine. Me peame õppima teisi inimesi aktsepteerima ja hindama just sellisena nagu nad on. Kui sa ei suuda midagi üldse tolereerida, siis ole aus ja seleta lahtiste kaartidega, mis sind häirib. Ehk on see inimene valmis end sinu jaoks muutma.

9. On hea, kui mõni inimene sinu elust lahkub

Ära karda oma sõpraderingi muuta. Sa pead õppima vabanema neist, kes sind õnnetuks teevad. Kui sa ei kuule mõnelt inimeselt midagi peale solvangute, siis lase tal minna.

10. Hinda neid, kes on su kõrval

Ära unusta oma lähedastele meelde tuletamast, kui kallid nad sinu jaoks on. Pühenda neile oma tähelepanu. Ütle, et armastad neid.