“Isvara Joogakoolis me aitamegi inimestel aru saada sellest, mis see jooga on, kuidas seda teha, kuidas see toimib — jooga ei ole ainult mati peal harjutuste tegemine,” selgitab ta. “Jooga läheb oluliselt sügavamale, selles on palju filosoofiat, joogal on väga sügav teadus taga. See võib aidata kõiki ja igal alal, selleks ei peagi olema joogast huvitatud ja pidevalt sellega tegelema.”

Joogas liigud tasahilju sisemise harmoonia poole

Jooga ei tähenda ainult teatud kindlaid poose. Iga poos mõjub hästi füüsilisele, kineetilisele ja emotsionaalsele kehale, kuna need on seotud. Koolis seletatakse lahti, kuidas iga asend spetsiifiliselt mõjub. Joogas on ka filosoofia, kuidas oma elu igapäevaselt elada ja vajadusel oma harjumusi muuta, kuidas emotsioone kontrollida ja suhtlemismustreid korda saada. “Kõik sellised õpetused on joogas olemas ja nii sa liigudki tasahilju sisemise harmoonia poole,” seletab joogaõpetaja. “Kõik see toetab tervist väga palju.”

Netiinfo järgi talitades jäävad tulemused kehvaks

Karolin soovitab neile, kes sooviksid joogaga tegelema hakata ning seeläbi oma suhtemaailma uue pilgu läbi vaadata, alustada õpetaja juures. Algkursus läbi teha ja kui jooga ABC on inimese teadmistes olemas, võib joogaga julgelt kodus edasi tegeleda. Netiinfo järgi talitades jäävad tulemused üldjuhul kehvaks, aga kui neid kasutada, siis tuleks kindlasti allikaid uurida, sest palju on liikumas väärinfot. Teoreetiliselt võib joogaga endale ka liiga teha, kui oskamatusest liiga intensiivselt sellega tegema hakata, või valida harjutused, mis inimest tasakaalu ei vii.

11 sammu suhete parandamise poole

Jooga teaduse kohaselt on inimene pidevas kommunikatsioonis välise energiaga, mis meie olemusse voolab ning mis mõjutab meid igal tasandil, nii mõttemaailma, emotsioone kui füüsilist tervist. Enamus inimesi ei adu, mis energia neisse voolab ja seega ei kontrolli ka iseennast, oma elu ega suhteid. Keskendudes aga spetsiifiliselt oma kehas olevatele energiakeskustele, läbi mille meisse voolab erinev energia, saame me endasse tuua väljast enda arenguks vajavaid energiad ja seeläbi parandada iga elu aspekti, sealhulgas ka suhteid. Seega tuleks esmajärgus jõuda selgusele, mis aspektis sina kasvu vajad, et oma suhet parandada ja edasi teha spetsiifilisi tehnikaid enda arenguks.

1. Kui Sa tunned, et suhtes puudub turvatunne, tuleks tähelepanu pöörata juurtšakrale ehk muladhara tšakrale ja teha vastavaid harjutusi.

2. Kui Sul on puudu seksuaalenergiast ja seega ei suuda partneriga sügavamat intiimsust kogeda, tuleb tööd teha seksuaalse energiakeskuse ehk svadhistana tšakraga.

3. Kui tajud, et te ei suuda koos oma unistusi teostada, ellu viia ja puudub usaldus, siis tuleb teha harjutusi naba energiakeskuse ehk manipura tšakraga.

4. Kui Sa tunned, et oled väga enesekeskne ja ei suuda partnerile piisavalt hoolivust ja armastust pakkuda, tuleks tähelepanu pöörata ja tööd teha südame energeetilisele keskusele ehk anahata tšakrale, tuues sinna armastuse energiat.

5. Kui tunned, et te ei suuda omavahel kommunikeerida, soorita harjutusi kurgu energiakeskusele ehk vishuddha tšakrale.

6. Kui sa tajud, et te üksteist ei mõista, siis võib sul olla liiga vähe energiat meele energiakeskuses ehk ajna tšakras.

7. Selleks, et kogeda sügavaid suhteid, on jooga seisukohast vajalik praktiseerida ka kiindumatust. See tähendab aktsepteerida ja armastada oma partnerit tingimusteta, ning mõista, et ta on vaba hing. Keegi ei pea mängima sinu ego reeglite järgi ja käituma nii nagu Sulle sobib. Samuti nähakse armukadedust kui väga egoistlikku tunnet, kus sa hoolid enda heaolust, mitte partneri omast. Armastus jooga mõistes ei ole vahetuskaup, et kui partner teeb neid asju, mis sulle meeldib, siis sa armastad teda ja kui mitte, siis ei armasta. Seda nimetatakse väljapressimiseks. Armastust nähakse kui universaalset energiat, mis läbi sinu voolab ning mida rohkem sa armastad, seda rohkem sa seda koged. Teine inimene on tähtsam kui sinu ego. Seega pürgitakse joogas ülima armastuse poole ning kiindumatu suhtumise poole, mille nimel tuleb tööd teha pealae kohal oleva kroontšakraga.

8. Kui sul on palju hirme, viha, usaldamatust, armukadedust, mis suhet häirivad on joogas tehnikaid ja õpetusi, kuidas oma emotsioonidega hakkama saada.

9. Kui sul on pikaajaline suhe, ja tunned, et ei ole seda algset sädet, on joogas palju õpetusi meeste ja naiste vahelisest erinevast energiast ning soovitus näiteks on magada eraldi voodites, võimalusel eraldi tubades ja veelgi parem eraldi elades, et hoida mehe ja naise vahelist energeetilist polaarsust.

10. Samuti on oluliseks praktikaks üksteisele silma vaatamine ja sealjuures pidev püüe näha oma partneris midagi sügavamat. Silmad on hinge peegel ning eesmärk on olla kontaktis just teise hingega, see aitab ületada ego tasandil lahkhelid ja viia suhet sügavamale.

11. Kui tunned, et olete partneriga väga erinevatel lainetel, on võimalus teha koos paarijoogat, arenedes üheskoos ja ühtlustades oma energiaid.