1. Tehke koos lahedaid asju ja mitte ainult pühade ajal!
Jõuludel on muidugi tore koos piparkooke küpsetada ja vanaemadel külas käia, aga sellest ei piisa, kui te aasta aega olete lihtsalt telekat vaadanud ja pole viitsinud teineteise jaoks aega leida.

2. Sööge mõistlikult
Kahekesi on mõnus õhtuti diivanile lösutama jääda, krõpsukauss süles. Ja nii need kilod kogunevad, kuni lõpuks jääb diivan teile väikseks… Selle asemel leppige kokku, et uuel aastal hakkate koos süüa tegema. Esiteks on kodutoit kordades odavam ja tervislikum, teiseks on see hea võimalus koos aega veeta ja kolmandaks ütlevad teie kõhud teile aitäh.

3. Minge trenni
Koos treenida on lõbusam, motiveerivam ja sunnib rohkem pingutama. Pealegi — õhetavad põsed, higistamine ja hingeldamine viivad mõtted ka muudele lõbusatele tegevustele… ;)

4. Leidke seksi jaoks aega!
Jah, elu on kiire, tööd on palju, lapsed tahavad tähelepanu ja kodu koristamist ning seks on seetõttu viimane asi, mis teil mõtteis mõlgub. Seksivaba suhe hääbub aga kiiresti, seega võtke end kokku, pange seksiajad graafikusse, kui muidu ei saa ja andke tuld!

5. Lõpetage näägutamine
Lõpku lapsikud süüdistused, nähvamised ja näägutamised. Kui midagi häirib, räägi sellest rahulikult ja täiskasvanulikult. Kui viha võtab võimust ja tahaksid partneri peale kisama hakata, loe rahulikult kümneni, hinga sügavalt sisse ja välja ja kui siis rahunenud ei ole, mine teise tuppa. Sellised arutelud, mis närvi ajavad, tuleks üles võtta ainult siis, kui olete mõlemad rahulikud ja valmis teemaga tegelema.

6. Rääkige tunnetest
Tundub tüütu ja nõme, aga ainult siis, kui olete teineteise vastu täiesti ausad ja väljendate oma tundeid siiralt, hoiate oma liidu tugevana. Arutage läbi kõik teemad, mis seostuvad armukadeduse, viha, solvumise, pettumuse, rõõmu, õnne, rahulolu ja kõikide teiste oluliste tunnetega.

7. Unustage multitasking
Kui veedate koos aega, lülitage välja elektroonilised vidinad. Ärge saatke partneriga vestlemise ajal sõnumeid või põrnitsege arvutiekraani ega võtke vastu kõnesid, kui arutate kallimaga parasjagu nädalavahetuseks plaane. Kallim on olulisem kui sõbrad, töö ja Facebook!

8. Suhtuge oma partnerisse kui oma parimasse sõpra
Lihtne on võtta oma kauaaegset kallimat justkui enesestmõistetavana ja eeldada, et ta oli, on ja jääb alatiseks sinu kõrvale, kuitahes nõme sa ka poleks. Halloo, see pole nii! Selline suhtumine hukutab su kooselu kiiresti ja kindlasti! Mõtle alati nii, et kas sa ütleksid või teeksid neid asju ka oma parimale sõbrale. Kui ei, siis ei ole sul kindlasti põhjust nii ka oma kallimat kohelda!

9. Kuulake teineteist
Ära nooguta automaatselt ega vasta “jah” lihtsalt selleks, et armsama jutuvadast pääseda. Kuula, mis tal öelda on, nii väldid paljusid probleeme ja arusaamatusi!

10. Kritiseerige vähem, kiitke rohkem
Kui veedate palju aega koos, võimenduvad kõik tüütud pisiasjad, mis algul tühistena tundusid ning sa ei märka enam partneri parimaid omadusi (sa võtad neid enesestmõistetavatena). Selle asemel, et tema halbade harjumuste üle viriseda, meenuta endale, miks sa temasse armusid! Pikka aega abielus olnud paarid unustavad teineteisele komplimente teha, see aga sillutab teed üksindusele ja tundele, et kallim ei väärtusta sind.

11. Loobuge halvast harjumusest
Jätke koos suitsetamine maha, lõpetage vandesõnade kasutamine, vähendage oma alkoholikoguseid, lõpetage õhtune šokolaadisöömine vms. Koos on kergem ahvatlustele vastu panna ja lubadustest kinni pidada.

12. Mängige!
Täiskasvanutel on liiga vähe aega puhkamiseks ja mängimiseks, mis on muidugi täiesti ebaõiglane! See aga ei pea ju teie kohta käima! Leidke iga päev midagi, mille üle nalja teha ja koos itsitada — padjasõda, mõni lauamäng, komöödiaseriaal vms. Elu on lõbus!