1. Sa tunned end üksikuna
Loogiline, et see ei ole meeldiv tunne ja meeleheitlikus soovis endale kedagi kõrvale leida klammerdud oma eksi külge, lootuses, et ta täidab tühiku su hinges. Ega ikka ei täida küll.

2. Sa näed teda pidevalt sotsiaalmeedias
Just seetõttu pead sa ta igalt poolt blokeerima ja ta numbri kustutama. Sa ei saa ju teda unustada, kui ta sulle igalt poolt vastu naeratab!

3. See suhe röövis su enesekindluse
Kui olid mürgises suhtes, kus mehe ainus eesmärk oli sind maha teha ja sind halvasti tundma panna, oled sellega nii harjunud, et igatsed ikka veel neid üliharvaid hetki, mil ta sind kiitis või normaalselt kohtles. Oled nii pikalt elanud arvamuses, et sa ilma temata ei funktsioneeri ja nüüd, kui seda tegema pead, tunned veel suuremat hirmu kui tema rusikate või sõimuvalingute ees.

4. Meenutad ainult head
Elad oma roosas mullikeses, kus suudad meenutada ainult seda, mis teil hästi oli. Aga te läksite ju lahku, järelikult ei olnud ikka kõik nii tore ja armas. Keskendu parem põhjustele, miks sul ilma temata parem on!

5. Sa ei suuda minna lasta
Mis olnud, see olnud. Selle asemel, et minevikku kinni jääda, keskendu sellele, mis sind ees ootab. Mõtle, mida sa sellest kogemusest õppida saad, püüa leida endas rahu ja kui tunned solvumist või viha, anna endast parim, et eksile andeks anda. Ainult nii saad ta oma peast välja.

6. Inimesed ongi karjaloomad
Õnn ei peitu rahas vaid heades sõprades ja lähedastes suhetes, on uuringutes välja selgitatud. See, et me ei suuda üksi eksisteerida, ongi põhjus, miks sa ei suuda minna lasta sel inimesel, kes tegelikult on sinu jaoks täiesti vale. Aga mõtle sellele, et klammerdudes vale inimese külge ei jää sul aega ega energiat otsimaks seda, kes on õige.

7. Sa kardad üksindust
Liigne ebakindlus takistab sul iseenda seltskonda nautida ja seetõttu otsid ükskõik kelle seltskonda. Kardad iseenda mõtteid ega julge tunnistada oma emotsioone.

8. Punkt jäi panemata
Kui suhe lõppes nii, et sa ei saanudki täpselt aru, mis juhtus, sul polnud võimalik viimast sõna öelda ja kõik see, mis jäi tegemata ja ütlemata, kripeldab sees, ei olegi võimalik eluga edasi minna.

9. Ketrad oma peas ikka ja jälle läbi, mida oleks saanud teisiti teha
Ja isegi kui punkt sai pandud, on sul raske mõista, miks asjad just nii läksid. Käid oma peas ikka ja jälle läbi, mida oleks saanud teisiti teha ja kujutled, kuidas üks või teine lause oleks võinud teie saatust muuta. Täiesti mõttetu ajaraiskamine on see, sest muud sa ju ei saa enam midagi muuta ega tagasi võtta.

10. Nutad taga kõike seda, mis võinuks olla
Astusid suhtesse ootuste ja lootustega, mis ei täitunud ja millest sa ei suuda siiani lahti lasta. Mõtled ainult sellele, kuidas te OLEKS võinud saada lapsi ja ehitada maja ja teha üht-teist-kolmandat…

11. Kahetsed oma valikuid
Kurvastad, et te ei suutnud oma soove ühildada, et teie plaanid läksid laiali, et karjusid ta peale või petsid teda… raske on leppida teadmisega, et sinu valikud andsid oma panuse teie lahkuminekusse.

12. Püüad parandada oma tehtud vigu
Tihti juhtub, et oma vigadest saadakse aru siis, kui need on juba kõik hävitanud. Ja kui püüad vigade paranduse teel suhet uuesti kokku lappida ning loodad, et andeks palumine ja pidev heastamine võib teie suhte veel päästa, ei anna sa endale võimalust edasi liikuda.

13. Eks on mugav
Sa tead temast kõike ja tunned end temaga mugavalt, mistõttu on väga raske temast lahti lasta ja mõista, et ta ei osale enam su elus. Uued inimesed tunduvad hirmutavad ja mõte sellest, et peaks kogu selle tuvumise ja harjumise tralli uuesti läbi tegema, tundub üsna kole.

14. Te suhtlete jätkuvalt
Pole võimalik unustada ja edasi liikuda, kui te iga päev või iga nädal suhtlete, helistate, räägite, saadate sõnumeid jne. Kui vähegi võimalik (st kui mängus pole lapsi), tuleks pärast lahkuminekut igasugune suhtlus katkestada vähemalt seni, kuni see enam haiget ei tee.

Allikas: Business Insider