1. Mängid liiga rasketi kättesaadavat
Mõtled, et kui kohe oma numbri annad või endale joogi välja teha lubad, oled end liiga kergesti kätte andnud? Venitad isegi oma nime ütlemisega, kekutad ja lükkad kohtinguid edasi, näitamaks, kui kiire sul on ja kuidas su elus on ikka nii palju muud, peale selle mehe (ehkki tegelikult pole). Kerge salapära tekitab mehes huvi, aga kui sa kogu aeg putku pistad, siis mees lihtsalt ei viitsi enam sinuga vaeva näha, kui väga sa talle ka alguses meeldinud poleks.

2. Piirdud oma sõprade tuttavate ja vendadega
Tunned end turvalisemalt, kui leiad kaaslase sõprusringkonnast. Nii tore oleks ju siis kõik koos aega veeta, kõik tunnevad üksteist ja jääb ära kohmetu uue inimese seltskonda toomine. On imeline vedamine, kui kaks inimest leiavad end samast sõpruskonnast, aga see on pigem erand kui reegel, et selline suhe ja õnnestub ja püsima jääb. Pealegi, su sõpradel on ainult teatud hulk kenasid tuttavaid ja su sõbrannadel vaid mõni sümpaatne vend, kui üldse… Laienda haaret!

3. Sead mehele liiga kõrged ootused
Sa oled üles kasvanud “Vaprate ja ilusate”, “Tahmanäo” ja “Santa Barbaraga”, su lemmikfilmid on Hugh Granti romantilised komöödiad ning sinu kujutlustes ongi paarisuhted sellised, nagu ekraanil kujutatud. Eeldad ja ootad mehelt lillesülemeid, palavaid armuavaldusi hommikul, õhtul ja lõunaajal kontoris, romantilisi üllatusreise Kariibidele ning säravaid juveele igaks nädalavahetuseks — lihtsalt selle pärast, et sa oled olemas! Eesti mees on teatavasti kinnine ja tagasihoidlik ja suurem osa neist ei ole miljonärid, mis tähendab, et peaksid kiiresti oma roosalt pilvelt alla laskuma ja reaalsusele näkku vaatama. See, et su kallim ei kinnita sulle tuhat korda päevas, et ta sind armastab, ega tee sulle ekstravagantseid kingitusi, ei tähenda, et sa pole talle tähtis! Ta väljendab seda lihtsalt omal tagasihoidlikul moel ja sa peakisd seda hindama, mitte pisaraid valades järgmise tüübi kaissu jooksma!

4. Oled liiga meeleheitel
Mees tunneb eemalt ära, kas naine on avatud kergeks suhtluseks ja sooviks temaga mõned dringid juua või otsib ta kullipilgul esimest meest, kes oleks enam-vähem välimusega, peaaegu piisava palgaga ja valmis temaga kohe püsisuhtesse astuma, et ka temal oleks lõpuks võimalik sõbrannaderingis suhteteemadel sõna võtta. Kui otsid endale meest püsisuhte eesmärgil, siis püüa end vähemalt esimestel nädalatel vaos hoida, muidu mehed põgenevad ja hoiatavad veel oma sõpru ka sinu eest.

5. Sa näägutad!
Mida päev edasi, seda tülpinumaks sa muutud, seda rohkem sa näägutad ja seda rohkem mees kodust ära põgeneb. Sulle ei meeldi, et ta käib oma sõpradega väljas rohkem kui sinuga, aga selle asemel, et oma sõnum rahulikult edastada, hakkad sa asju loopima ja teda s*tapeaks sõimama. See on su viis kõiki probleeme lahendada — sõimates, karjudes ja laamendades. Paljud mehed tunnevad näägutaja juba eos ära — kui kohtud väljas uue mehega ja hakkad talle rääkima, milline siga su eelmine mees ikka oli, siis vaata vahepeal kõrvale ja näed, et vestluskaaslane on ammu minema hiilinud.

6. Sa otsid lapsele isa, mitte endale meest
Usu või mitte, aga suuremal osal meestest pole üksikemade vastu midagi… seni kuni nad näevad, et naine tahab neid endale meest, mitte ei otsi lapsele uut isa, kes teda trenni sõidutaks, jõuludel hellitaks ja talle uued talvesaapad ostaks. On arusaadav, et üksinda lapsega hakkama saamine on veidi hirmutav ja tunneksid end kindlamana, kui sul oleks kindel mehe õlg, millele toetuda, aga seni kuni sa klammerdud meeste kui “isakandidaatide” külge ja lubad lastel juba esimesel kuul partnerit issiks kutsuda, oled sa lastega omaette…

7. Sa oled liiga ennast täis ja käitud ebaviisakalt
Sa lähed sõbrannadega peole, lootes sealt endale kaaslane leida. Aga kuidas sa käitud meestega, kes sinu standarditele ei vasta, kuid siiski julgevad sulle läheneda? Sa saadad nad roppude sõnadega kuu peale ja kaagutad siis sõbrannadega veel tükk aega väga valjul häälel, kuidas siin peol on ainult tropid koos ja sa üldse ei saa aru, miks sa siia tulid oma aega raiskama. Uudis sulle — su kisa kostab kaugele, ka nende meeste kõrvu, kelle tähelepanu sa tegelikult ihaldad. Nemad sellist mõrda kindlasti enda kõrval näha ei taha!

8. Sa oled kullakaevaja
Klubis jäävad sulle silma mehed, kellel on kalli firma vööd ja lõhnad, tänaval piilud uhkete autodega mehi ja uusi tutvusi luues püüad võimalikult ruttu selgeks saada, kus mees töötab ja mitmekohaline on tema palganumber. On mehi, keda see ei häiri, aga üldiselt on need sellised mehed, kes teavad, et võivad oma rahakotiga ükskõik millise naise püksi pugeda. Kui tahad ausat ja mõistlikku meest, keskendu teistele omadustele: kas ta on sihikindel, kohusetundlik? Hoolitseb ta enda ja oma lähedaste eest? Ajab ta sind naerma? Hoiatuseks veel: kui koperdad rikka mehe otsa, kes on ühtlasi ka iseloomult väga viis, saab ta paari minutiga aru, kus on su prioriteedid!

9. Sul pole millestki rääkida
Sa vaatadki ainult oma seebikaid, loed Cosmot ja Naistekat ning vaatad kinos romantilisi komöödiaid. Vahepeal käid teatris ja Artises kellegagi kaasas, kuid sa ei saa sügavama sisuga teostest lihtsalt aru. Ajalehti sa ei loe ja uudistesaateid ei vaata, sest need on igavad ja sa reklaamid oma rumalust lausega: “Ma ei pea teadma, mis maailmas toimub, ma ei taha kogu seda kurjust ja õudust oma ellu!”

10. Sa räägid liiga palju
Igavast ja mitte millestki rääkivast naisest on hullem vaid see, kes inimesed surnuks räägib. Mees tutvustas end sulle 20 minutit tagasi ja ta teab juba viimset kui pisidetaili su sõbranna hiljutisest lahutusest, mis sa oma vanatädi juubelile selga plaanid panna ja kuidas sa eelmisel õhtul menstruatsioonikrampidega voodis vedelesid? Mehed ei saagi sinust huvituda, kui sa kõik kandikul ette laod: nii selle, mida nad oleksid tahtnud hiljem su kohta õppida (huvid, hobid, lapsepõlv), kui selle, mis ei huvitaks väga isegi su abikaasat (menstruatsioon, karvased jalad ja kõhugaasid).

11. Sa oled litsakas
Arusaadav, et tuleb suudelda mõnda konna enne, kui leiad oma printsi, aga kui neid konni on kogunenud terve tiigitäis ja su uus silmarõõm teab suuremat osa neist eelmistest, ei suhtu ta sinusse kui oma tulevasse kaasasse ja laste emasse, vaid kui madratsisse. Siia käib ka pidev flirtimine. Kui sa teed silma oma meeskolleegidele, kes sinust mööduvad, itsitad ta parima sõbra iga nalja peale, patsutad ülemust jutu käigust reiele ja mängid oma juustega, kui teenindaja kohvikus sulle mahla toob, peletab see iga mehe sinust eemale.

12. Sa pole sina ise
Sulle hakkab meeldima jalgpallurist kutt ja üleöö on sinust saanud maailma suurim jalkafänn? Su silmarõõm naudib rokkmuusikat ja üsna pea täitub su Facebooki sein Youtube’i linkidega lugudest, mida sa varem iial kuulanud poleks? Oh õudust, kuuled kelleltki, et ta eelistab blondiine ja ei saa pärast seda nädal aega oma korterist vesinikuhaisu välja? Kui otsid endale meest, jää iseendaks — varem või hiljem tuleb su tõeline olemus niikuinii välja ja siis on juba hilja. Pealegi, miks peaks keegi tahtma olla koos kellegagi, kes pole TEMA ISE? Kas sa ei taha, et sind armastataks selle pärast, kes sa oled, mitte selle pärast, kes sa olla püüad?

13. Sa klammerdud
Mees, kes on sinu huviorbiiti sattunud, on justkui vanglas. Ükskõik mis faasis teie suhe ka poleks, sa kontrollid igat tema sammu, helistad iga poole tunni järel ja satud hüsteeriasse, kui ta sulle kohe ei vasta. Sa ei luba tal enam üksinda väljas käia ja sõpradega kohtuda, vaid pressid end igale poole kaasa. Või lukustad ta koos endaga tuppa, sest mis mõtet on väljas jõlkuda, kui “meil on kahekesi kodus ka nii hea”. Sa dikteerid, kellega, millal ja kui tihti ta võib kohtuda, välistad suhtlemise ta ekside, naabritüdrukute ja lapsepõlvesõbrannadega ning valid välja ainult teatud sõbrad, kes sobivad. Parem veel — te suhtlete edaspidi ainult SINU sõpradega.

14. Sa kasutad seksi relvana
“Sa ei toonud mulle poest mu lemmikkomme, mida ma palusin? No täna õhtul võid ise endaga tegeleda! Sa ei vastanud mu sõnumile KOHE?! Unusta ära, täna õhtul mul pea valutab! Ma tahan uusi kingi, aga sa ei anna mulle raha? Okei, maga siis diivanil!” Tuleb tuttav ette? Selle asemel, et probleeme rääkimisega lahendada, paned sina endale voorusevöö peale ning kujutad ette, et see lahendab kõik teie probleemid!

15. Sa ei oska seksida
Millegi pärast kipuvad naised arvama, et juba see, et nad nõustuvad paljalt mehe all lamama, on mehe jaoks võit ja privileeg, nii et nemad ise ei pea muud tegemagi. Elad oma seebikaelu ja loodad, et su mees on sama võimekas nagu Jose Fernando, kes suudab Maria Luciale pakkuda kaheksa orgasmi poole tunni jooksul. Ja seda loomulikult niimoodi, et Maria Lucia lebab voodis kui laip ning Jose Fernando pingutab nii, et veri ninast väljas. Nii sa kahjuks väga kaugele ei jõua. Kui tahad midagi saada, pead vastu ka andma! Seks on tiimitöö ja mõlemad osapooled peavad vaeva nägema selleks, et lõpptulemus oleks rahuldav. Ära põe oma voldikeste pärast ja unusta tabud ja valehäbid — keegi ei näe, mida te seal teete, nii et andke tuld!