1. Su sõbrad räägivad lahedast uuest restoranist ja soovitavad teil seda kindlasti külastada. Sina aga tead juba enne menüüd vaatamatagi, et ta ei saa seda endale lubada ja sa pead jälle ise oma kukrut kergitama.

2. Sa ei saa talle öelda, et käisid sõbranna, ema või vennaga lõunal ja sulle tehti välja, sest ta tunneks end kehvasti, et temal sellist võimalust ei ole.

3. Spontaansed nädalalõpud Lõuna-Eestis või mujal kaugemal ei tule kõne allagi, sest ta auto bensupaak on ALATI tühi. Ja kui sina bensiini eest maksad, tunneb ta end luuserina.

4. Tal on liiga palju vaba aega, sest tal ilmselt ei ole tööd või töötab poole kohaga (miks ta muidu vaene on!) ning sulle tundub, et ta kogu aeg justkui ootaks su järele — millal sa töö lõpetad, millal sa ta sõnumile vastad, millal sa ükskord koju jõuad, millal sa trennist tuled jne.

5. Su vanemad on su pärast mures ja nad ei varjagi seda — elu mehega, kel pole normaalset tööd, sissetulekut ja majanduslikku kindlustatust ei ole midagi sellist, mida nad oma tütrele tahaks.

6. Ta elab sellises piirkonnas, kus korterid on odavad ja ümbruskond väga hirmuäratav, mistõttu sa ei julge õhtuti jala koju minna või isegi autoni kõndida.

7. Sa ei oska talle kingitust teha, sest tead, et ükskõik mida sa kingid, tema kink sulle on 100 korda odavam ja magedam ning seegi pingutus on tema niigi õhukesest rahakotist suure tüki viinud.

8. Sa ei saa temaga pulmapidudele minna, sest tal ei ole raha, et endale ülikonda ja kingi osta, rääkimata pulmakingile panustamisest.

9. Te ei saa topeltkohtingutele minna, sest ta jooks ainult kraanivett ning telliks menüüst ainult kõige odavamad küüslauguleivad.

10. Ja kui te lähetegi sõpradega koos välja, maksad sina enda ja mõnikord ka tema eest, mis on sõprade meelest väga kummaline, sest nende puhul ei pea naine kodust väljudes kunagi rahakotti kaasa võtma.

11. Iga kord, kui oma rahakoti välja võtad, et söökide-jookide-ostude eest tasuda, ta punastab ja sinule langevad kaaslaste kaastundlikud pilgud.

12. Kui tal üldse on töö, siis on see selline, kus tal on hästi palju hästi nõudlikke ülemusi ning sa pead tihti kuulama hala sellest, kuidas tal on raske elu, teda käsutatakse ja ta peab ülemuste lõpmatuid ja imelikke soove täitma. Mis paneb sind keerulisse olukorda, sest sina tahaksid meest näha võimuka ja enesekindlana, mitte hädise tossikesena.

13. Ta saab tihti kõnesid või sõnumeid inimestelt ja firmadelt, kellele ta võlgu on.

14. Ta ei julge endale uut särki osta, sest pelgab, et sa hakkad nüüd arvama, et tal on tegelikult rohkem raha ja ta varjab seda sinu eest.

15. Sina ise ei julge oma tavapäraseid kulutusi teha, sest sa tead, millise näljarotina tema end tunneb, kui sa jälle uue saapapaari või lennukipiletitega tuled.

Allikas: Madame Noire