Muidugi teevad ka mehed asju alateadlikult ja ega kogu kohtingul käimise kohustus ei lange vaid naistele. Aga kui ka sina oled üks neist naistest, kes tahab õppida ja end arendada, siis tea, et ainus inimene, keda sa saad kontrollida, oledki sina ise.

Kuidas siis naised suhteid lõhuvad? Nad võtavad omaks ühe järgnevatest rollidest:

1. Soovide rahuldaja

Kui ka sina oled seda tüüpi inimene, oled sa naine, kes annab, et ise midagi vastu saada. Sa ei anna kunagi midagi seetõttu, et oled lihtsalt helde või see käib kaasas su loomuliku olekuga, vaid usud, et sellisel viisil jääb mees sinu ees võlglaseks. Sa lood oma peas salajase lepingu, andes mehele seda, mida ta soovib. Ja vastuteenena ootad, et ta teeks sama.

Põhjus, miks see ei tööta, on ju ilmselge — sa oled isekas! Ja lisaks sunnib see teist inimest tegema kompromisse ja ohverdama midagi, mida too ohverdada ei soovi.

Ja lisaks peegeldab see ka seda, mida naine tunneb, tähendades sageli seda, et naine ei ole enesekindel. Sa usud, et kui teed teise inimese jaoks kõike, ei ole tal ühtegi põhjust, et sind maha jätta.

2. Kaitsja

Kaitsja on aga hoopis spektri teises otsas. Kui soovide rahuldaja toetub suhtele, siis kaitsja hoiab sellest eemale. Kaitsja usub, et ta peab esmalt iseenda eest hoolt kandma ja kuigi su iseseisvus mõjub mõnele atraktiivselt, võib see teistele hoopis eemaletõukav tunduda.

Iseseisvaid naisi nähtakse kui kedagi, kellega ei teki jamasid ja kellega on lihtne koos olla. Ja mõned naised ongi juba isiksuselt iseseisvad, aga teised on sellised iseenda kaitsmiseks. Kui nad ei pea kellelegi lootma, ei saa nad kunagi ka haiget.

Aga kui sa end pidevalt ohtude eest hoiad, kahjustad sa oma suhet. Kui näitad mehele ka oma nõrkusi, näitad sa talle ka tõelist ennast. Ja see on ühe terve suhte oluliseks osaks. Seega peab kaitsja oma seinad lammutama ja oma südame päriselt avama.

3. Esineja

Esineja on justkui kameeleon, kes teeb kõike, mida mees temalt ootab. Ta näitab välja huvi virtuaalraha vastu ja näitleb, et teab kõike HTMLi kohta. Ta on nagu soovide rahuldaja sugulane, aga talle võiks oma saavutuste eest lausa Kuldgloobuse anda.

Naised, kes selliselt käituvad, ei saboteeri mitte ainult oma suhet, aga ka iseennast — nad ei ole enda tunnetele ja soovidele kindlad. Nad teesklevad, näitlevad ja lähevad vooluga kaasa… ja need asjad saavad kesta vaid teatud aja. See on väsitav ega kesta kaua.

Lisaks peegeldab see ka su nõrkust: kui teeskled, et oled keegi teine, ütled maailmale, et sa pole iseenda kehas enesekindel. Lisaks on see ka riskantne — kui sa teeskled, ei näe ta kunagi tõelist sind. Ja kes teab, äkki meeldiks talle just see inimene.

Allikas: YourTango