SA EI:

1. Karda seda suhet.
Jah, sa võid haiget saada, kuid mis siis, sa võtad selle riski.

2. Varja tema eest midagi muud peale tema jaoks korraldatud üllatuspeo.
See käib nii ekside, petmise, raha, suguhaiguste, krooniliste haiguste, lapsesoovi või -soovitmatuse, geneetiliste häirete, soovi kohta kusagil mujal elada, vallandamise, seksuaalsete eelistuste ja kõige muu olulise kohta. Tõde tuleb varem või hiljem päevavalgele ja kui oled seda varjanud, läheb jamaks.

3. Nuhi.
Kui suhtes on usaldus, ei tunne sa vajadustki tema meilboksis, Facebookis, telefonis, rahakotis või taskutes sobrada. Kui selline vajadus peaks tekkima, on midagi väga valesti.

4. Varja teiste eest teie suhet.
Kui sa ei soovi oma kallimat oma vanematele, sõpradele ja kolleegidele tutvustada, on see selge märk sellest, et teie suhe on ei ole õige. Inimest, kellega sooviksid koos oma elu veeta, tahad sa esimesel võimalusel oma lähedastele näidata ning sa ei kõhkle hetkegi teda firmaüritustele kaasa kutsudes.

5. Pea end temast paremaks.
Tundes, et su partner on sinust kehvem armastaja, töötaja, partner, lapsevanem, kokk või mis iganes muus olulises aspektis, ei austa sa teda kunagi nii palju kui suhtes vajalik oleks ning vaatad talle alati ülevalt alla. Parim suhe on selline, kus oled veendunud, et armastad inimest, kes on sinust parem.

6. Tee tema edu maha.
Armukadedus töö pinnal võib olla sama mürgine ja hävitav kui pidev kahtlustamine, et ta flirdib su sõbrannaga. See näitab, et võrdled end pidevalt temaga ja selle asemel, et tema edust rõõmu tunda, teda julgustada, kiita ja imetleda, mürgitad end seestpoolt ja sellega ka kogu teie suhet.

7. Lase ühelgi mõnuainel tele vahele tulla.
Alkoholi, narkootikumide või rämpstoidu liigtarvitamine on sama mis petmine.

8. Venita.
Kui midagi käib sulle tõsiselt närvidele, ei lükka sa sellest rääkimist edasi ega plahvata siis ühel hetkel täiesti ootamatult, vaid võtad teema lähimate tundide jooksul üles.

9. Kahjusta vaidluse käigus teie vara, lemmikloomi, lapsi või teineteist.
Laste peale ei karju, loomi ei peksa, aknaid ei lõhu ja teineteisele kätega kallale ei lähe!

10. Tiri suguvõsa kokkutulekul teineteise vigu või eksimusi päevavalgele.
Sa ju tead, milliseid teemasid arutatakse sõpradega söögilauas ja milliseid kelja seina vahel ainult kahekesi.

11. Looda tema peale asjades, mille lahendamine on ainult sinu enda probleem.
Mitte keegi peale sinu enda ei saa su emotsionaalseid traumasid ravida, sind õnnelikuks teha, su enesekindlust kasvatada, sulle sõpru juurde otsida, su palka tõsta ja su perekonnaga suhteid parandada. Kui loodad sellistes asjades kaasa peale, ei ole sa tegelikult veel tõsiseks suhteks valmis.

12. Hoia teineteist oma sõpradest eemal.

Loomulikult olete te teineteise jaoks tähtsaimad kogu maailmas, kuid sõbrad mängivad teie suhtes samuti tähtsat rolli. Nad annavad teile piisavalt tegevust, et te teineteisest ei tüdineks, tulevad teiega kontserdile, teatrisse, pubisse, jalkat vaatama jms kohtadesse, mis kallimat ei huvita ja lõpuks lohutavad, kui midagi valesti peaks minema.

13. Kaota iseennast.
Seda on muidugi lihtsam öelda kui teha, eriti siis, kui suhe areneb väga hästi. Kuid kui raske voodist ja kallimast lahkumine ka poleks, tee seda kindlasti ja ära jäta oma tööd, sõpru ja hobisid unarusse. Need asjad tegid sinust selle, kes sa täna oled ja kellesse ta armus, ära kaota seda osa endast, mis talle nii väga meeldib.

14. Tee varuplaane.
Õiges ja kindlas suhtes ei jookse korrakski su peast läbi mõtted “Mis siis, kui ta mu maha jätab” või “Kui mu eks Mongooliast tagasi tuleb, siis vaatame, mis meist saab.”

15. Karju, nuta ja dramatiseeri.
Oled ju kuulnud ütlust: Inimene, kes on su pisaraid väärt, ei pane sind kunagi nutma.

SA ALATI:

16. Lähed täispanga peale.

Temaga on kas kõik või mitte midagi!

17. Austad inimest, kellega su kallim on kõige lähedasem.
Tema parim sõber, vend, õde, ema, vanaema… Sa ei pea neid jumaldama, kuid peaksid mõtlema neist kui toredatest ja ausatest inimestest.

18. Tahad paremaks inimeseks saada, et tema vääriline olla
.

19. Mõistad, millesse end segasid.
Sa tead, et ei saa oma vigu tema eest varjata, seega sa ei üritagi. Sa mõistad, et ta peab sind võtma sellisena nagu sa oled. Tead, et keerate mõlemad lugematul arvul käkke kokku, peate siis vabandama, andeks andma ja ära leppima.

20. Räägid temaga seksist.
Paljud paarid ei tea, kuidas teineteist rahuldada. Sa pead talle rääkima või vähemalt näitama, mida sa soovid. Kui sa ei tea, tuleb sul see välja selgitada, soovitavalt koos temaga.

21. Räägid temaga ka kõigest muust.

Religioon, raha, peresuhted, abielu, lapsed, ootused, lootused — kõigest, millest sa esimesel kohtingul suu kinni hoiad, kuid mis püsisuhtes on olulised. Ja keegi pole öelnud, et need vestlused peaksid valutult mööduma!

22. Tülitsed temaga ja tead, et see on okei.

Kui nõustud alati kõigega, mis ta ütleb, on midagi väga valesti.

23. Tead, et vahepeal on okei ka üldse mitte rääkida.

Kui tead, et partner ei jaga su rõõmu või muret, tead, et on parem suu kinni hoida ja rääkida sellest asjast kellegi teisega. Tema teab seda samuti.

24. Usaldad.
Ta läheb sõpradega välja ja sina jääd sõbrannadega koju filmi vaatama. Ei mingit paanikat, muret, närveldamist, sõnumineerimist ega helistamist — sa tead, et kõik on hästi.

25. Hoolitsed oma keha eest.

Enda käest laskmine on ohtlik märk sellest, et suhe on karidel.

26. Tead, et täiendate teineteist.
Sinul on omad nõrgad ja tugevad kohad, temal omad. Üks teist on organiseeritum, teise asjad on alati laiali, üks teeb plaane, teine tuleb kaasa, üks hoolitseb raha-asjade eest, teine mässab kodu ja lastega. Jumal tänatud, et te ei ole identsed kaksikud!

27. Hoiad temaga pilkkontakti.

Pole midagi julgustavamat ja seksikamat kui pilkkontakt keset suurt perekondlikku kogunemist vanaema ja vanaisa juures. Vaata talle üle laua otsa ja naerata — ta teab siis, et on õnnega koos!

28. Jälgid.
Sa paned tähele, kui ta tunneb end halvasti, on kurb või õnnetu, vihane või närvis. Reageerid vastavalt tema meeleolule, vajadusel lohutad, teed nalja, viid ta koju ja paned teki peale.

29. Võtad aega.
Sa vastad ta kõnedele, sõnumitele ja meilidele, sest see on tema jaoks oluline.

30. Teed midagi romantilist.

Saadad talle tööle lõunasöögi, tellid raadio soovisaatest ta lemmiklaulu, ostad talle megakalli kingituse, mida ta on ammu ihaldanud…

31. Tead, et ta on su jaoks SEE ÕIGE.

Pulmakellad helisegu!