On loomulik, et suhte alguses soovitakse endast jätta lausa ideaalset muljet. Tahad näha välja nii hea, kui võimalik, rääkida arukat juttu ning avada enda paremad küljed. Mehed on tõenäolisemad töö, pere ja suhete kohta luiskajad, kui naised. Kui tal on eksabikaasa, kaks last ja võlad kaelas, siis kui ruttu sa arvad, et ta neid mainib? On see üldse valetamine, kui ta sinu eest midagi varjab? Kohtingu ajal mõningate asjaolude mainimata jätmine ei tee ju temast kohe halba inimest - on loomulik, et endast tahetakse jätta parim võimalik mulje.

Kas ta valetab?

1. Küsi otsene küsimus, näiteks „Kas sa oled huvitatud püsisuhtest?" Kui sa saad lihtsa "jah" või "ei" asemel keerutava vastuse, võib olla tegu millegi varjamisega. Igasugused vastused stiilis „Kas sa mitte ei kiirusta praegu pisut?" ja „Kas sa tõesti arvad, et ma valetaksin selle kohta?" on punased tuled.

2. Hea valetaja teab, kui oluline on hoida silmsidet ning seetõttu võib ta seda teha kauem, kui muidu. Nii et kui ta sulle armastavalt silma vaatab ja ütleb, et võtab sind tõsiselt, ära lase veel kahtlustel lahkuda.

3. Parim mitteverbaalne vihje on kehakeel. Kui su kaaslane on terve õhtu üsna rahulikult paigal istunud, kuid hakkab järsku mõne su otsekohese küsimuse peale hoogsalt kätega vehkima ja "tõmblema", võib see viidata sellele, et ta pole päris aus.

4. Veel parem on jälgida suulisi ja kõlalisi vihjeid: mitte ainult seda, mida ta ütleb, vaid ka kuidas ta seda teeb. Mida detailsem on ta vastus, seda tõenäolisemalt on see ka tõde, kuid igasugused kaudsed ja udused jutud on kahtlased. Sama kehtib ka lühikeste ja pikkade vastuste kohta. Mida lühemalt mees vastab, seda rutem tahab ta puudutatud teemast mööda minna, kuid kui ta vastus on pikem ja detailsem, on ta valmis sel teemal pikemalt (ja ausamalt) vestlema.

5. Võrdle mehe kõnemaneeri ja kehakeelt erinevatel teemadel rääkides. Vaata, kuidas käitub ta kõneledes millestki, milles võid täiesti kindel olla ja pane tähele, kas ta muudab oma asendit, kõnetempot või kehakeelt, rääkides millestki, milles sa veel päris kindel olla ei saa.

Loomulikult on iga inimene erinev ja kõike ei saa, kui kuldset õpikuteksti võtta. Küll aga aitavad sellised tähelepanekud aru saada, millal keegi sulle luisata püüab.

Allikas: femalefirst.com