Ühtäkki need sõbrad, kellega kunagi tantsisid hommikutundideni, on järsku inimesed, kes nüüd sõnumineerivad sulle, kuidas nad tantsisid hommikutundideni. Samal ajal, kui sina oma kallima kaisus telekat vaatad ja mõistlikul ajal koos temaga magama lähed. See on täiesti okei. Tõelised sõbrad saavad aru, et sa ei pea kõigest osa võtma ning mõistavad, et elus on erinevad etapid, mis teevad sind õnnelikuks ning austavad seda, samal ajal olles ikkagi olemas.

Suhtesse astumine ei tähenda, et sõbrad jäetakse unarusse ja nendest enam ei hoolita. See on aeg, kus sinu ellu on saabunud uutmoodi õnn, mida saad kogeda ning mis teeb su teistmoodi õnnelikuks ja rahulolevamaks, kui kunagi varem. See on koht, kus vallalised sõbrannad ja sõbrad ei mõista, kuidas suhtes oleva inimese mõttemaailm muutub ja seda selgitada vallalisele on päris keeruline. Näiteks, kui vanasti kuulasid õhinas ja elevil sõbranna juttu klubiseiklustest võõraste meestega ja leidsid, et see on nii äge, siis suhtes olles muutub asi pigem vastupidiseks ehk õudseks. See aga ei tähenda, et sõbranna kogemused on halvad või ebasündsad (ise kogesid vallalisena kõike sama), lihtsalt seda sorti seiklused suhtes olles sind lihtsalt enam ei eruta.

Kui sina oled suhtes ja üritad sobitada suhteid vallaliste sõpradega, on järgnevad etapid ja mõtted sulle kindlasti tuttavad:

1. “Mitte midagi ei muutu sellest”

Kui suhe on algusfaasis siis oled sa raudkindel, et kõik jääb samaks, mis puudutab sõprussuhteid. Lubad alati, et võtad osa kõigist kohtumistest ja hilistest veiniõhtutest, mis võivad venida veel hilisemateks, nagu tavaliselt. Sa tõesõna usud, et suudad mõlemat maailma edukalt ühildada: oma parimate sõbrannadega väljas käia ning samal ajal olla kaaslase jaoks alati olemas.

Karm tõde — see lihtsalt ei tööta nii. Mida tõsisemaks, kindlamaks ja paremaks muutub sinu suhe, seda rohkem on sul tahtmist tegeleda tõsiste, kindlate ja paremate asjadega. Ja isegi, kui sa veedad aega oma vallalise sõbraga on see ajaliselt tõenäoliselt vähem, kui olid isegi vallaline. Pikkadeks veiniõhtuteks enam lihtsalt aega ei jätku, sest sinu elus on nüüd veel keegi tähtsam. Ja see on täiesti okei, kui sinu ajakava ei keerle enam vallaliste sõprade ümber, võibolla oled suureks kasvanud?

2. “Leiame sulle ka paarilise”

Kui sa oled lõpuks rahu teinud sellega, et pead aega jagama kallima ja sõprade vahel, hakkad mõtlema sellele, kuidas kaasata veel inimesi sotsiaalsetesse üritustesse. See tähendab, et tõuseb vajadus paari panna oma vallaline sõbranna, milleks analüüsid oma vallaliste, kui ka tema vallaliste sõprade seast välja sobivad ja üritad neid paari panna. Seda lihtsalt sooviga, et nemad armuksid pööraselt nagu oled sina, abielluksid ja saaksid tunda neid samu imelisi tundeid, mida sina koged oma kallimaga igapäevaselt.

3. “Sa peaksid mõttetute inimestega kohtamised lõpetama”

Kahjuks jõuab kätte ka periood, kus suhtes olev inimene kritiseerib vallalise sõbra või sõbranna valikuid. See on tegelikult hea asi, mida vallalised tihti ei mõista. See on hea, sest suhtes olles mõistad sina, kui jaburaid, õudsaid ja halbu valikuid tegi sina ise, olles vallaline. Armastus, see, kuidas sina tahad, et sind koheldakse ning mida sa väärt oled — suhtes olles saad nendest asjadest aru ja ei tahaks, et midagi kunagi enam muutuks. See on koht, kus sina hakkad oma vallalisele sõbrannale teada andma, et kõik tema valikud ei ole õiged ja oleks aeg paremateks ideedeks.

4. “Päriselt ka, lõpeta”

Kritiseerimine vallalise sõbranna peikade osas ei lõpe. Sul ei ole häbi ega hirm seda sõbrannale korrutada, kui halva valiku tegi ta eelmisel nädalavahetusel, kui viis hommikutundidel koju mingisuguse suvalise kuti baarist. See tuleb ka sinu kaaslasega teemaks, et kritiseerida vallaliste valikuid. Lõpuks ei viitsi enam sinu sõbranna sind enam kuulata ja mõistad, et vähene aeg ei olegi enam probleemiks — probleem on hoopis sinus, sest sa lihtsalt ei mõista.

5. “Miks sind minu lood ei huvita?”

Loodetavasti on hinnangute ja kritseerimise faas ka sinul mööduv ja ei kesta lõplikult. Kui sellest oled üle saanud ja suudad laiema silmaringiga kuulata sõbranna lugusid, siis järgmisena hakkad sa muret tundma, miks sinu armsad kogemused suhtes nii igavad teistele on? Jällegi, kurb aga tõsi — neid päriselt ka ei huvita.

Aga kui sina pead kuulama lugusi teemadel “appi, ma ei tea kas ma nüüd sain temalt herpese, äkki aitad mul selgusele jõuda ja vaatad ise?”, siis peaksid ka nemad järjepidevalt kuulama sinu lugusid sellest, kuidas sinu kallim nimetab sind aevastamise ajal mõne multikategelase nimega ja musitab sind pealaest jalatallani iga kord kui sa seda teed. Nii sinu lugu, kui ka sinu vallalise sõbranna lugu on tegelikult surmigavad. Just see ongi sõprus, et mõlemad kuulavad üksteise lood.

5. “Küll sa aru saad, kui kohta kedagi, kes sulle väga meeldib”

Kui kritiseerimine möödas tekib uus emotsioon: rahulolu ja mõistmine. Sa ei viitsigi enam näägutada ja anda teisele mõista, kuidas tema peaks käituma, et jõuda oma armastuseni. Sa tead, et kui see temal ühel hetkel juhtub, siis saab ta kõigest lõpuks aru. See on koht, kus sõpruses algab rahu.

6. “Ma ei igatse üldse vallalise elu”

Inimestel on tuntud valearusaam, justkui suhtes olevad inimesed igatsevad meeletult oma vallalise elu. Ei igatse. Kohe kindlasti ei igatse, kui oled õnnistatud sellise kaaslasega, kes teeb sind hullupööra õnnelikuks ja ei kujuta enam elu ilma temata ettegi. Jah, vahel võivad esile kerkida mõtted, et tahaks terve koogi ära süüa ja teisele mitte anda.

See pole aga pooltki nii hea, kui hetk, millal sinu kaaslane sinu suunas sööstab, et seda viimast koogitükki humoorikalt ära krabada. Suhtes inimesed pahatihti vaatavad vallalisi sõpru nostalgiamõtteid mõlgutades enda vallalise päevadele aga kindlasti mitte kahetuse või igatsusega. Sorry, vallalised. See elu on lahe, aga õnnelik ja eluterve suhe on võrreldamatu.

7. “Ma igatsesin sind!”

Piisab sõbrannal mainida, et ta sind igatseb ja ei ole enam nii raske leppida kokku aeg, millal kohtute ja koos aega veedate.

Allikas: Bustle