1. Suhe võib jääda püsima ka seksita, kuid lähedus peab olema. Kui üks partneritest ei soovi vahekorda astuda, aga paar suudleb ja puudutab teineteist, siis on seksuaalne suhe täiesti olemas.

2. Seksuaaliha on võimalik taas sütitada, kuid selleks on vaja tahtmist. Mõtle muutustele, mis on sinu seksuaalsetes eelistustes kümne aasta jooksul toimunud. Võib-olla pole partnerile enam meeltmööda asend, milles varem seksisite. Kui ta vaikides kannatab, võib see viia kibestumiseni.

3. Sageli võib probleemide põhjus peituda selles, et partnerid pole enam teineteise vastu kenad. Kasuta sõnu “palun” ja “aitäh”. Põsemusist üksi ei piisa!

4. Kui sa ei jaksa päeva lõppedes seksist mõeldagi, siis kallistamine on hoopis teine teema. Kui kardad, et mees tahab seepeale midagi enamat, ütlegi talle lihtsalt: “Oleme kaisus.” Sest mida vähem lähedust teie suhtes on, seda vähem on ka seksi.

5. Mõned naised väidavad: “Ma tahan tunda armastust, et üldse armatsemist soovida.” Mehed ütlevad samas: “Ma näitan, et armastan sind, kui sinuga seksin.” Mees peab mõistma, et armastuse näitamiseks tuleb leida ka teisi viise, ja naine peaks taipama, et kõike ei tooda talle kandikul ette.

6. Suhelda peab saama vabalt. Kui saad partnerile öelda, et ei soovi parasjagu seksida, kartmata, et teine selle peale solvub, siis on suhe väga hea. Seksiteemasid tuleks arutada rahulikult, teineteist süüdistamata, öeldes näiteks: “Me ei maga enam nii tihti kui varem. Mis sa sellest arvad?”

Mida ta mõtleb, kui ta ütleb…

NAINE ÜTLEB: “Seks ei ole kõige tähtsam.”
NAINE MÕTLEB: “Ma ei taha sind enam. Millal sa üldse viimati trenni tegid?”

MEES ÜTLEB: “Kaisutame siis lihtsalt teineteist.”
MEES MÕTLEB: “Kui hästi läheb, saan tormilist seksi.”

NAINE ÜTLEB: “Ma olen liiga väsinud, oleme lihtsalt kaisus.”
NAINE MÕTLEB: “Kaisutame lihtsalt.”

NAINE ÜTLEB: “Selleks et armatseda, tahan ma tunda end armastatuna.”
NAINE MÕTLEB: “Ära passi õhtu otsa niisama end sügades ja mõeldes, et ma erutun lihtsalt sellest.”

MEES ÜTLEB: “Ma ei petaks sind iial. Ma ei riskiks meie suhtega.”
MEES MÕTLEB: “Kui me seksielu ei parane, siis pean mujale pöörduma.”

NAINE ÜTLEB: “Sa ei ihalda mind enam?”
NAINE MÕTLEB: “Ma tean, et olen kaalus juurde võtnud, ega taha alasti su ette ilmuda.”

MEES ÜTLEB: “Ma näitan, et armastan sind, seksides sinuga.”
MEES MÕTLEB: “Seksime?”