Ära väida, et ta on paremaks suuteline

See võib küll tõsi olla, aga kui ta parasjagu nutab taga oma elu suurimat armastust, ei ole just parim hetk seda talle meelde tuletada. Seda lauset tahaks ta parema meelega kuulda paari nädala pärast, kui ta on ise ka samale järeldusele jõudnud.

Ära teata, et ta nagunii ei meeldinud sulle

Võib-olla tõesti ei meeldinudki, aga kui nad peaksid oma suhte korda saama, ei unusta sõbranna su sõnu! Sa ju väitsid terve ne de suhte jooksul, et kutt on lahe ja sa arvad, et ta on väga äge, ehk siis valetasid. Sõbrannale jääb see meelde!

Ära tule lagedale uudisega, et mees pettis

Kuulsid kõlakaid, et noormees oli ühel firmapeol purjus peaga uue sekretäriga vallatlenud. Selle uudise võiksid nüüd enda teada jätta. See teeks sõbrannale ainult rohkem haiget ja lisaks vihastaks ta ka sinu peale, et sa sellise asjaga varem lagedale ei tulnud.

Ära räägi talle oma lahkuminekust

Ta hakkab sulle jutustama, kuidas see kõik juhtus. Sulle tuleb meelde, et sinu eelmine lahkuminek oli ju täpselt samasugune, lõikad julmalt ta jutule vahele ja hakkad meenutama, kuidas sina end siis tundsid, mida tegid ja kuidas kaotusvalust üle said. Vale! Räägi vähem, kuula rohkem, sest praegu ei ole asi sinus, sõbranna mure on suurem ja olulisem!

Ära kinnita, et nad kindlasti saavad uuesti kokku

Kui tema kutt on sinu poisi parim sõber või sugulane, võib lahkuminek ka nemad veidrasse olukorda panna. Te ei pea valima pooli ja võite endiselt sõbranna eksiga normaalselt läbi saada, aga ära sunni sõbrannat kutiga uuesti kokku kolima lihtsalt selleks, et saaksite jätkuvalt neljakesi koos pidudel käia ja lõbutseda.

Ära luba, et kutt jookseb kohe tema juurde tagasi

Kui sa noormehega rääkinud ei ole ja  pole 100% kindel, et kutt koos suure roosikimbuga parasjagu sõbranna poole teel on, ära seda lauset lohutamiseks kasuta. Nii vaid julgustad teda lõputult selle poisi järgi ootama.

Ära luba tal telefoni kuritarvitada

Tõenäoliselt tahab sõbranna kutile helistada või sõnumeid saata, et sina saaksid aidata tal tema sõnu mõista. Muidugi peaksid nad omavahel rääkima, kuid mitte siis, kui sina juures oled. Ja tegelikult — kui poiss jättis sõbranna maha, peaks hoopis tema helistama ja sõbrannat tagasi paluma!

Ära väida, et meres on teisigi kalu

Jah, tõenäoliselt kohtab ta (loodetavasti üsna pea) hoopis paremat meest. Aga kui selle teema praegu tõstatad, tunneb ta, et sa kohe üldse ei mõista tema kaotusvalu.

Ära ütle, et lahkuminek on tühiasi

Kindlasti oled mitmetunnisest nutust ja halinast juba väsinud ja tahaksid talle öelda, et paarid lähevadki aeg-ajalt lahku ja selles pole midagi erilist ning kindlasti saab ta sellest kohe üle, kuid sõbranna enesetundele see küll hästi ei mõju.

Ära keskendu vaid nutmisele

Vii ta mõtted mujale! Plaani järgnevateks päevadeks palju põnevaid ja uusi ettevõtmisi, näiteks veinikoolitus või mägironimine. See võimaldab õnnetul sõbrannal vähemalt tunnikese lõbutseda ja mitte oma ekskutile mõelda.  

Ära julgusta teda „üle saamiseks” üheöösuhtesse tormama

Sõbranna väikesele dringile ja tantsule sundimine ning baarileti ääres istuva kena noormehega kokku viimine võib küll hea mõte tunduda, sest viib ta mõtted mujale, kuid järgmisel hommikul ei pruugi ta oma tegude üle väga rõõmus olla. Võib-olla on tal veel lootust oma eksiga suhe ära lappida ning siis võivad üheöösuhted selle võimaluse täielikult rikkuda.

Kuula!

Ta vajab praegu ainult seda, et kuulaksid teda ja pakuksid oma toatavat õlga, mille najal ta saaks end rahulikult tühjaks nutta. Las ta ütleb kõik välja, mida ta öelda tahab ja meenuta talle, et ta on armas ja tore ja sina armastad teda endiselt!

Allikas: Glamour.com