Hingepõhjas olid alati just sellisest imelisest kohtumisest unistanud: te tunnete teineteise rahva hulgas otsekohe ära, võtate käest kinni ning lähete õnnelikuna uitama mööda öise linna tänavaid. Pole kahtlustki — te olete teineteise jaoks lihtsalt loodud.

Mõned skeptilised märkused võivad su indu jahutada:

ema: sa ei tunne teda ju üldse, äkki on tavaline seelikukütt;
sõbranna: lõbutse siis hästi, vaata ainult, et kondoome ei unusta;
sinu enda terve mõistus: kõik see on liiga ilus, et tõsi olla.

Süda aga räägib hoopis midagi muud.

Kas tõesti vaid fantaasialend?

On olemas õnnelikke paare, kes oma eeskujuga kinnitavad: tunne võib ainsa hetkega lõkkele lüüa. Küünikud muigavad sentimentaalse loba üle. Esoteerikaga tegelevad inimesed on aga veendunud, et esimesest silmapilgust „tunnevad” teineteist ära inimesed, kes on eelmises elus koos olnud.

Psühholoogide arvates võib esmamulje sageli õigeks osutuda: alateadvus märkab mõne hetke jooksul olulisi pisiasju. Ometi jääb palju fakte ikkagi märkamata.

Instinktide tasandil

Loodus ise on hoolitsenud selle eest, et mees ja naine, kes füüsiliselt kokku sobivad, tunneksid selle kohe ära. Meeldiv tundub see inimene, kellega võiksid terveid lapsi saada. Abiks on siin haistmine! Nende esimeste sekundite jooksul, mil te kõrvuti seisate, teeb sinu aju mehe loomuliku lõhna keerulist analüüsi ning langetab otsuse: sobib isaks (või ei)! Niisiis, kui keha annab sulle kõigest jõust märku: „Tahan!”, tasub teda kuulda võtta.

Seksuaalne tõmme on see alus, milleta on täisväärtuslikud suhted võimatud. Siiski tuleb meeles pidada, et see on üksnes algus. Hetkega puhkenud vastastikune huvi ning imeline seks pole mingi garantii, et teist ka hingesugulased saavad.

Kõige põnevam on ees

Kuigi sinu imeline romaan areneb tormiliselt, püüa siiski vältida vigu, mida teevad sentimentaalsed naised. Ära idealiseeri olukorda, arvates, et „muinasjutuline” suhete algus tõotab samasugust muinasjuttu ka suhete jätkumisel. Hiljem võid avastada, et mehel on harjumus end häälekalt kratsida või söögilauas röhitseda. Siis langeb too väga kiiresti pjedestaalilt. Ja ongi muinasjutul lõpp.

Parem on teda pjedestaalile üldse mitte upitada. Püüa teda paremini tundma õppida ning võtta teda kõikide tema väärtuste ja veidrustega, armsana ja mitte eriti armsana. Ning püüa sellest rõõmu tunda.

Mis juhtub edasi? See sõltub üksnes teist kahest. Sellest, kas saate teineteisega rääkida ja vaikida, selgitada suhteid ja leppida, loota teineteisele ja olla kannatlik.

Ühte võib aga kindlasti öelda: teie lugu algas erakordselt kaunilt.

Võõrad õnnelikud lõpud on petlikud

Edinburghi ülikooli teadlased hoiatavad: naised, kes armastavad magusaid filme vaadates pisaraid valada, põrkavad sageli kokku probleemidega isiklikus elus. Hinnates oma isiklikke suhteid, kaotavad sellised tundlikud inimesed realistliku suhtumise probleemidesse. Nad kalduvad fatalismi ning üsna sageli juhinduvad taolistest ettekujutustest nagu: „Kui meile on ette nähtud koos olla, siis saatus ise tuleb appi ja annab märku…”

Seetõttu pole neil algatusvõimet, nad kaotavad kallihinnalist aega ning lasevad käest võimaluse suhteid korda seada.

Psühholoogid väidavad, et kiindumus esimesest silmapilgust põhineb paljuski… enesearmastusel. Huvi tekitab sageli just see inimene, kes annab mõista, et oled tema silmis väga veetlev. Mees, kes on äkki asunud su pilku püüdma, teeb komplimendi sinu egole. Pole mingi ime, et su süda kiiremini lööma hakkab!

Allikas: Liza