Õnnelikus abielus olijate keha ülaosad on pööratud teineteise poole ja nad vaatavad üksteisele tihti silma. Nende kehakeelest võib välja lugeda: „See tüli ei tähenda, et ma kohe jalga laseksin. Me armastame teineteist ja lahendame selle probleemi, mis tüli põhjustas."

Mõned kehakeele märgid viitavad probleemidele, mis on sügavamad kui käsilolev tüli. Kui abikaasa näitab sõna otseses mõttes hambaid või torkab sõrmega sulle rindu, püüab ta sind alateadlikult ähvardada ja sundida alla andma. Seda isegi siis, kui ta sind ei puuduta. Ohu märgiks on ka see, kui ta pöörab selja, jõllitab ühte punkti või, vastupidi, vaatab silmatorkavalt toas ringi. Kõik see tähendab, et ta ei kuula sind, vaid kavatseb jalga lasta. Samamoodi võid muidugi käituda ka sina.

Sama halvad on ka leebemad signaalid: kui üks teist ajab sõna otseses mõttes nina püsti, tähendab see, et ta peab teist endast madalamaks, silmade pööritamine ja käte ristamine aga ütleb: "Ma ei kavatsegi kuulata, mida sa ütled, sest sel pole mingit mõtet."

Ninakirtsutamine ütleb, et sa lihtsalt põlgad nii teda kui kõike, mida ta ütleb. Arvatavasti sa isegi ei märka oma ninakirtsutamist, kuid tüli teine osapool loeb neid signaale väga täpselt ja reageerib neile.

Kõige halvem märk aga on igasuguse "märgi" puudumine. Kui üks abikaasadest ilmutab asja vastu täielikku huvipuudust, on teie emotsionaalne side katkenud. Järelikult ei leia te üleskerkinud probleemile enam lahendust.

Kui tahad tõesti tüli mingi ühise lahenduse leidmisega lõpetada, peab su kehakeel väljendama järgmist: "Ma armastan sind ja kuulan tähelepanelikult." Hinga paar korda sügavalt sisse-välja. Nii saad paremini aru, kas su keha ikka väljendab õiget "sõnumit".

Järgmiseks muuda kehakeel sõbralikumaks. Püüa teda peegeldada. Kalluta end pisut tema poole ja nooguta pead, ära vehi kätega. Kui märkad, et mees ei kuulagi sind, puuduta teda õrnalt käest, kuni ta vaatab sulle otsa.

Kui näed mehe kehakeeles aga eespool kirjeldatud agressiivsuse märke, pane oma käsi tema käele, vaata talle otsa ja lausu: "Küll oleks hea, kui me ei tülitseks." Ära alahinda selle liigutuse mõju. Paljud mehed muutuvad agressiivseks, kui tunnevad ärevust või hirmu. Sinu selline rahustav žest ütleb talle, et ka sulle ei meeldi nagu tallegi üldse mitte tülitseda ja et sa oled tema poolel - mitte tema vastu.

Allikas: Redbook