Armastus on teretulnud igas eas. Ja ka flirdil ei ole ealisi piiranguid. 5-aastased tüdrukukesed teevad armsa kiisunäo, 20-aastased tütarlapsed välgutavad silmi ja naeravad, 40-aastased daamid naeratavad mõistatuslikult ning räägivad madala ahvatleva häälega.

Naer naeruks

On tõepoolest naljakas, kui kogu naiseliku flirdi arsenal seisneb vaid ripsmete plaksutamises ja rumalas itsitamises.
On naljaks, kui kollaste hammastega daam püüab meest oma naeratusega veedelda. Kui naine tahab olla võrgutav, peab ta kindlasti olema hoolitsetud. Mitte iludus, vaid just nimelt hoolitsetud!
Naljakas on, kui koketeerib naine, kes on ehitud printsiibil: „panen selga kõik kõige parema ja korraga“: sügav dekoltee, stiletod, hõbedast ripats, kullast kõrvarõngad, must pits ja võrksukad…
On naljakas, kui daam asub oskamatult endast saatuslikku naist kujutama.
On naljakas, kui ta üritab kangekaelselt võluda meest, kes ei ilmuta tema vastu vähimatki huvi.

Flirt…

… lõbu pärast. „Kas sa saad nüüd aru, miks ma ei läinud mehele? Flirtida on palju põnevam“, räägib ekraanil Jane Austen. Kerge, mitte millekski kohustav flirt on suurepärane viis tõsta tuju ja enesehinnangut. Hommikul bussis või õhtul kassajärjekorras püüa kinni sümpaatse tundmatu pilk. Naerata talle ja oota vastunaeratust ning huvitatud ilmet. Silmadega vestlemine on klassika, mis ei vanane iialgi. Filmis „Geiša memuaarid“ õpetati kangelannale, kuidas peatada meest silmadega. Isegi kui sa ei suuda omandada sellist kõrgemat pilotaaži, siis lihtne tehnika „pilk kõrvale — tema ninale — mingile esemele“ on täiesti jõukohane ka sinule. Peamine — tuleb leida kuldne kesktee: ei tohi liiga läbitungivalt vaadata, samal ajal tuleb ikkagi ilmutada oma huvitatust.

… kasu pärast. See ei ole mingil moel agitatsioon isikliku ülemusega koketeerimiseks preemia saamise eesmärgil. Ometi võid julgelt naeratada konsultandile olmetehnika kaupluses ning tunda vaimustust, kui hästi teab ta kõike külmikutest ja tolmuimejatest ning talle kaasa tunda, kui ta jutustab siis sulle kapriissetest ostjatest. Ja siis teatab ta sulle salamisi, et ei tasu seda külmikut osta, sest see on transportimisel kannatada saanud ning et selle firma mikserid lähevad juba poole aasta pärast rivist välja. Pea meeles, et naeratus ja abipalve on flirdi kaks võimsat relva. Esimene näitab sind optimistlikuna ja rõõmsana, teine — õrna ja kaitsetuna. Nii üks kui teine on meeste meelest väga veetlevad.

… et vallutada. On hea, kui sulle meeldima hakanud mees ilmutab ise initsiatiivi. Ometi on tarvis vahel veidi tagant tõugata. Flirtides saadad talle signaali: „Sa meeldid mulle“. Käiku lähevad pilgud, naeratused, juhuslikud puudutused, naljatlevad repliigid: „Kui ilus nimi…“, „Ega sa vist veel ei ole minu telefoninumbrit kuulnud?“ Kasuta kehakeelt — pööra end vestluskaaslase poole, kohenda vallapääsenud juuksesalku kõrva taha… Rääkides matki kaaslase žeste. Vaata otse silma, andes mõista, et naudid suhtlemist ning kogu su tähelepanu on üksnes temal. Kontrolli oma häält ja kõne tempot. Vahetpidamata rääkida võid vaid sõbratariga odavast väljamüügist, meest tuleb aga võluda aeglase, sametise häälega.

Kui sa arvad, et flirtida võivad vaid noored ja kergemeelsed, siis jätad ennast paljustki ilma. Sa varastad endalt rõõmu, lõbu, muretuse, enesega rahulolu ja enesekindluse hetked. Ei ole vaja karta flirtimist. Tuleb vaid õppida seda elegantselt ja eneseväärikuse tundega tegema. Ära unusta ka oma isikliku mehega flirtida: kiida ja imetle teda, määra talle kohtumisi. Veetke aega eemal lastest ja olmeprobleemidest.

Allikas: Darja, september 2012