Kui Katy Perry laulis: “We fight, we break up, we miss, we make out,” mõtles ta ilmselt bumerang-suhteid. Need on sellised, milles ei saada leppimistest ja lahkuminekutest üle ega ümber. Nendest suhetest nagu ei saakski vabaneda. On olemas mees, kellega sa alati ära lepid, kuigi vandusid endale, et ei lähe ealeski ta juurde tagasi. “Bumerang-armastus paneb meid suhet lõpetama ja uksest välja marssima, kuid miskipärast pöörame siiski ringi ja läheme ikka ja jälle tagasi,” ütleb raamatu “Breaking Free from Boomerang Love” autor Lynn Melville. “Lõpetades valusa suhte, alustame seda taas, saame aru, et see ei toimi, lõpetame selle jälle ning naaseme sellesse peagi uuesti.”

Aga ta on muutunud!”

Toetudes Cosmo veebiküsitlusele, on 62% Eesti Cosmo lugejatest mingil eluhetkel viibinud bumerang-suhte lõksus. Aga miks me siis sellisesse suhtesse tagasi pöördume, kui on selge, et selle näol on tegemist enda elu mürgitamisega? Kas seks on (liiga) hea? Või te elate koos ja lahku kolida on tülikas? Peaaegu pooled küsitletuist tunnistasid, et nad arvasid, et nende suhe muutub paremaks. Veerand naistest uskus, et mees muudab end suhte nimel. Lynn Melville ütleb, et lootusest pimestuda on väga lihtne. “See ongi koht, millesse sellises suhtes olles takerdutakse — loodetakse, et seekord läheb teisiti, sel korral ei saa enam haiget…”

Loe Cosmo detsembrinumbrist:
• Intervjuu Kelly Rowlandiga

• 5 asja, mida sa Ashton Kutcherist ei teadnud

• Kingitused kallimale, sõbrannale, õele, emale...

• Miksi vintaaži moodsaga.

• Teiste maade Cosmo toimetajate ilunipid

• Mis tunne on seksida X mehega?

• Palju sul partnereid on olnud?

• Inspiratsioon Riia moenädalalt

• Suur peogiid: popimad klubid, šikid restoranid + eridiilid sinule

Sõltumata vabandustest, mis me endale toome, seisab tegelikult sellistesse suhetesse naasmise taga hirm
üksi jääda, selgitab suhtepsühholoog Gabrielle Morrissey. “Väga paljud valivad partneriks inimese, kes neile tegelikult ei sobi, ja seda vaid põhjusel, et mitte üksi olla,” jätkab ta. “On vaja endas kasvatada eneseväärikust ja täiskasvanulikkust ning alles siis võid hakata mõistma, et õigem on olla üksi kui koos vale partneriga.”

See on tõesti läbi

Bumerang-suhtest on raske väljuda, kuid see on võimalik. Morrissey soovitab, et kui järgmisel korral minema jalutad, pane kirja kõik, mis sind selle suhte puhul ei rahuldanud. “Need on asjad, mida sa tagasi minnes ei saa unustada. Samuti võta ette oma perekonnaliikmed ja lähedased sõbrannad ning anna neile võimalus sind tagasi maa peale tuua,” soovitab ta.

Loe lisaks: