Eelmised suhted

“Ma kihlusin väga noorelt, aga sellest suhtest ei tulnud midagi välja,” räägib 29aastane Emili. “Kartsin, et mu uus kallim suhtub minusse seetõttu halvemini, aga kui ma talle lõpuks rääkisin, siis ta kiitis mind julguse eest ning ütles, et see tegi meie suhte hoopis tugevamaks.”

Suhteeksperdi ning raamatu “Accidentally Single” autori John Aikeni sõnul on alati hea oma uue partneriga varasematest suhetest rääkida. “Tee nii, et uus kallim võiks olla veendunud, et su eelmine suhe on lõppenud ning sellel ei ole lahtisi otsi. Räägi talle, mis sulle eelmise boyfriend’i juures ei meeldinud ja miks sa otsustasid edasi liikuda,” sõnab ta.

Aruta seda siis, kui näed teie ühist tulevikku.

Loe Cosmo oktoobrinumbrist:
• Intervjuu Minka Kellyga

• Miks me armastame Lennyt

• Mida näpata moelavadelt

• Vastused su iluküsimustele

• 75 seksitrikki, mida ta eks ei kasutanud

• Kuidas üle saada härra Õigest

• Kas tunned, et sa pole proff?

• Sinu suhe autoga

• Ootamatult kasuemaks

Sündmused, mis muutsid elu

“Kui oma kallimaga kohtusin, mainis ta möödaminnes, et ta isa suri vähki. Kui olime juba paar kuud koos olnud, tundsin end piisavalt enesekindlalt, et uurida, milline mees ta isa oli, kuidas suri ning mil moel Tom kõige sellega hakkama sai. Ma ei tahtnud seda teemat enne puudutada, kui olin teda paremini tundma õppinud. Kui ta lõpuks end mulle avas ja sellest rääkis, tundsin, kuidas ta kinkis mulle oma südame,” räägib oma kogemusest 27aastane Ann.

Enda elu kõige kurvematest ja intiimsematest asjadest ning sündmustest rääkimine on usalduse märk. See tähendab, et ta tunneb end piisavalt turvaliselt, et neid asju sinuga jagada. Ära mõtle, et peaksid hakkama teise probleemidele lahendusi leidma või neid välja pakkuma. Ole lihtsalt toetavaks kuulajaks.

Aruta seda siis, kui usaldad oma partnerit täielikult.

Tulevik

“Kui mu ekstüdruk ütles, et ei taha kunagi abielluda, sain aru, et ta ei ole minu jaoks õige,” paljastab 31aastane Rain. “Kui aga kohtusin oma praeguse elukaaslasega, ütlesin talle kohe, et tahan kunagi abielluda ja lapsi saada. Et ta mulle samaga vastas, tundsin, et meil on sarnased soovid ja ühised elueesmärgid.”

On väga oluline, et paaril oleksid sarnased sihid. John Aikeni sõnul tuleks alati rääkida pere-, abielu- ja koduteemadel, sest just nendes valdkonda-
des tekib arusaamatuste puhul palju probleeme. “Kui oled kallimaga samal
lainel, on kõik hästi ning olete lähedased. Kui aga teie soovid suuresti erinevad, siis tasub järele mõelda, kas see inimene sulle üldse sobib.”

Aruta seda suhte algstaadiumis. Mida kaugemale seda lükkad, seda rohkem pettud, kui partneri soovid ei vasta sinu omadele.

Seks ja intiimsus

“Olime koos olnud üle aasta, kui ta ei tahtnud enam seksida. Olin nördinud, aga kui küsisin, milles asi, vastas ta, et tal on tööstress ja seetõttu ei ole tal seksiisu. See aus vestlus tegi meid palju lähedasemaks ning mõistsime, et tahame oma suhet hoida,” tunnistab 28aastane Liisa.

Seks on väga delikaatne teema ning paarid arutavad seda üldjuhul alles siis, kui tekivad probleemid. Nende ilmnemisel tuleb kohe kallimaga rääkida ning teha seda siiralt, mitte vibutada näpuga vigade suunas. Ütle näiteks nii: “Mulle meeldib, kuidas sa suudled, aga vahel tahaksin, et sa mind pisut teistmoodi katsuksid.”

Aruta seda siis, kui sa pole oma voodieluga rahul.

Vead, mis võivad suhtele halvasti mõjuda

Kui su partner teeb midagi sellist, mis teie suhet kahjustab, siis on vaja sellest
ka rääkida. Näiteks, kui ta jääb pidevalt hiljaks, ütle talle rahulikult, et oleksid väga rõõmus, kui ta jõuaks sinuga kohtuma õigeks ajaks. Kui ta arvestab su märkust ning püüab end parandada, on see märgiks, et ta on nõus oma harjumusi muutma, sest tahab sinuga koos olla.

Aruta seda siis, kui probleem hakkab teie suhet varjutama.

Sinu ambitsioonid

“Käin täiskohaga tööl, aga ühel õhtul tunnistasin elukaaslasele, et tahaksin massööriks õppida. Ta oli väga toetav ning innustas mind kursustele minema. Järgmisel hetkel olin end juba registreerinud,” jutustab Maria (32).

Kui avaldad kallimale oma unistusi ja mõtteid, muutute lähedasemaks. See on hea jututeema ka kohtingul, sest siis saate rääkida isiklikest asjadest, ilma et see puudutaks sügavalt teie eraelu.

Aruta seda kohtingul. Kui oled suhtes, on oluline oma unistusi ja soove teisega jagada. See tekitab sama sooja tunde kui siis, mil olite äsja armunud.

Cosmopolitani oktoobrinumber