Meid ei ähvarda mitte pruudipõud, vaid tõsine meestepuudus

Pikema eluea tõttu on Euroopa Liidus naisi meestest rohkem: 2016. aastal 105 naist 100 mehe kohta (naisi 5% rohkem). Naisi oli meestest rohkem peaaegu kõigis liikmesriikides. Kõige suurem oli vahe Lätis (naisi 18% rohkem), Leedus (17%) ja Eestis (13%), samas kui Luksemburgis, Maltal ja Rootsis oli mehi natuke rohkem kui naisi.

Ka Eestis on mure tegelikult suur, sest keskmiselt on meil 113,4 naist 100 mehe kohta! 65+ vanuses on olukord veelgi nukram, siis jääb 100 mehe kohta 195,2 naist. Nii et kui meestepõud kimbutama hakkab, siis on vähemalt teada, et suund tuleb võtta Rootsi või Maltale.

Meestega võrreldes hoolitseb palju suurem osa naisi laste eest, teeb majapidamistöid ja süüa

Kõigis liikmesriikides hoolitseb meestega võrreldes palju suurem osa naisi laste eest, teeb majapidamistöid ja süüa. 2016. aastal hoolitses ELis iga päev laste eest 92% alaealiste lastega 25–49-aastastest naistest ja 68% meestest. Liikmesriikidest olid kõige suuremad erinevused naiste ja meeste vahel Kreekas (95% naistest ja 53% meestest) ja Maltal (93% ja 56%) ning kõige väiksemad erinevused Rootsis (96% naistest ja 90% meestest) ja Sloveenias (88% ja 82%). Eestis tegeleb lastega igapäevaselt naistest 93% ja meestest 74%, nii et olukord ei ole väga hull teistega võrreldes, aga Rootsi ja Sloveenia papsid tuleks nüüd küll eeskujuks võtta, eksole, eesti issid!

Majapidamistööde ja söögitegemise puhul on erinevused isegi suuremad. 2016. aastal tegi ELis süüa ja/või majapidamistöid iga päev 79% naistest ja 34% meestest. Kõige suuremad erinevused naiste ja meeste vahel olid Kreekas (85% naistest ja 16% meestest) ja Itaalias (81% ja 20%). Sinna järelikult oma printsi otsima minna pole mõtet, satute ainult kodukanadeks. Kõige väiksemad erinevused olid Rootsis (74% naistest ja 56% meestest) ja Lätis (82% ja 57%). Eestis on niimoodi, et igapäevaselt tegeleb kodutöödega igapäevaselt 76% naistest ja ainult 47% meestest. No kuulge, lätlastest ikka ei taha kehvemad olla ju!?

Aga miks üldse peaks mehed rohkem kodus aitama? Loe siit:
Täiesti tavaline asi, millega iga mees kodus oma naise südame võidab

Naine, kui tahad, et mees hakkaks sind rohkem aitama, siis see lugu on sulle: Kuidas meest kodutöid tegema õpetada

Naised ja mehed on oma eluga võrselt rahul

Kui mõõta eluga rahulolu, on meeste ja naiste hinnang sellele peaaegu võrdväärne. ELis keskmiselt andsid 2013. aastal vähemalt 16-aastased naised kümnepunktiskaalal oma eluga rahulolule hindeks 7,0 ja mehed 7,1. Enamikus liikmesriikides olid meeste ja naiste hinnangud kas võrdsed või 0,1-punktise erinevusega. Nii ka Eestis, kus mehed hindasid oma rahulolu 6,4 ja naised 6,5 punktiga. Kõige rõõmsamad ja õnnelikumad naised elavad Soomes ja Taanis, kus rahulolu hindeks pandi koguni 8,1.