Kindlasti on enamik naisi kohanud vana klassivenda, kes kooli ajal nohises omaette, käis mittemidagiütlevalt riides ja nüüd uuesti kohtudes on jutukas, naljakas, stiilselt riides ja üldse äge. Ja abielus. Mis on muutunud? Küllap palju, kuid üks olulisimaid faktoreid on see, et ta elus on NAINE.

Mees ja naine täiendavad teineteist. Kui inimene ei ole teise sugupoolega lähedalt kokku puutunud, ei oska ta ka vastassugu mõista. Mind ennast on abielu naisena palju muutnud, olen meeste suhtes palju mõistvam, ei vaata kõõrdi nende naljadele ega torka neid oma ninatarga näägutamisega. Olen mehi hakanud paremini mõistma, sest mul on kodus oma mees, kes on avanud mulle oma hinge. Ma aiman nüüd palju selgemini, mis toimub mehepoegade hinges, peas ja südames.

Samamoodi on muutunud minu mees, ehkki ta oli väga võluv ja armas juba ka enne meie abiellumist. Muutunud on aga see, et tal on nüüd kindel kodusadam, mis teeb ta enesekindlamaks. Meie mõlemaga on nii. Vallaline käib ikka ringi nagu leheke tuule käes, otsides tugipunkti, kedagi, kellele toetuda, kelles leida oma „küljeluu“ ja selline ebakindel olek ei mõju sageli atraktiivsena. Inimene, eriti naine, igatseb kedagi, kes juba oleks kindel.

Naisele meeldivad hoolitsetud mehed, mehe eest hoolitseja aga ongi paradoksaalselt ju tavaliselt naine, kes sätib talle kenasid riideid, motiveerib teda juuksurisse minema ja habet kammima. Detaile, mis naistele korda läheb, märkabki tavaliselt naine. Nii et pole ime, et naistele jäävadki sageli silma mehed, kelle teine naine on korda sättinud.

Seega mees, kes näeb välja enesekindel, naljakas, hoolitsetud, ei saa olla oma naisest hüljatud ja mittehoolitud, seda ei maksa uskuda. Isegi kui mees nii väidab.

Minu arust tasuks vallalistes meestes näha potentsiaali. Mu vanaema rääkis oma sõbranna väimehest, kes ta tütrega abielludes oli nii vaene, et isegi aluspesu ostis ämm, nüüd aga on firmaomanik. Elu on ju koosloomine, oluline on arenemisvõime ja õiged väärtused nagu truudus ja töökus ja muu sarnane. Kui neid pole, ei aita ka ilusad riided, lõhnapilv ja enesekindlus. Mees, keda on lihtne üle lüüa, võib kergelt kaduma minna pärast seda, kui oled ta endale saanud.