Kuigi murede vaiba alla pühkimine võib tunduda esialgu lihtsam, siis eksperdid kinnitavad, et see ei ole alati kõige parem idee.

Miks?

Konfliktide vältimine on levinum komme kui sa arvatagi oskad, aga põhjused selleks on igas suhtes pisut erinevad. "Inimesed kardavad, et nad võivad teise inimese kaotada, mistõttu nad üritavad hoopis rahu hoida," selgitas suhtepodcasti saatejuht Trina Leckie. "Paljud inimesed ei saa sellega hakkama või ei tea, kuidas teatud probleeme lahendada. Mõned inimesed ei oska aga kompromisse teha."

Aga vahet pole, milline see põhjus ka on, pole mõtet eirata fakti, et probleemide vältimine mõjub suhtele halvasti. "Suhtlemine on iga suhte tervisele oluline. Te ei jõua kaugele, kui te ei suuda konflikte lahendada," kinnitab Leckie.

Kui te otsustate omavahel, et ei räägi asju läbi, on võimalik, et see konflikt jääb potikaane alla podisema ja keeb mõne aja pärast üle. Sageli on ajendiks mõni teine konflikt. See on miski, mida teil annab vältida, kui asjad kohe omavahel ausalt läbi räägite.

Lisaks, kui te ei lahenda probleeme koos, ei kasva te ka lähedasemaks. "See ei pruugi lasta teie suhtel areneda, sest konfliktide lahendamine muudab teid paarina tegelikult tugevamaks," teab Leckie.

Kust alustada?

Ükski suhe ei ole täiuslik ja vähe on neid paare, kes pole kunagi tülitsenud. "Kaks erinevat inimest ei saagi alati kõiki asju samamoodi näha," tõdeb ka suhete ekspert Anita A. Chlipala. "Te peate teineteisega rääkima, et saaksid olla kindel, et teine inimene ausatab sinu vajadusi. Lisaks ei pruugi te teineteisest alati samamoodi aru saada, mistõttu on oluline partneriga asjad läbi arutada enne, kui suhe upub negatiivsusesse."

Eksperdid nõustuvad, et suhtlemine on iga paari jaoks esmavajalik, aga jõuda punkti, kus saad oma tundeid 100% avameelselt väljendada, võtab aega. Alustage näiteks sellest, et mõistate, et kõik tülid ei ole halvad ja neil ei ole alati halbu tagajärgi.

Allikas: Elite Daily