1. Kas partner on sind petnud? Rohkem kui korra?

Kui see on juhtunud, pead sa olema kindel, et sa suudad selle täielikult seljataha jätta, sest vastasel juhul jääb see igavesti teie peade kohale ja lõpuks lõhub ikkagi suhte ära.

Mitmekordse truudusemurdmise puhul ei ole väga palju lootust, et seda uuesti ei juhtu. Siis on variante kaks - kui tahad täiesti monogaamset suhet, siis siit sa seda ilmselgelt ei leia ja tuleb edasi liikuda, teine variant on leppida avatud ja polügaamse suhtega.

2. Kas partner häbistab ja alandab sind ning paneb sind ennast halvasti tundma?

Pole midagi nõmedamat kui oma kallima alandamine ja häbistamine, eriti veel teiste inimeste juuresolekul. Muidugi on loomulik vihastada ja kallimaga kõiges mitte nõustuda, aga manipuleerimine, rumalate sõnadega kostitamine või mõnitamine ei ole mitte mingil juhul lubatud. Ka vihasena mitte.

3. Kas oled juba pikalt tundnud, et see suhe tekitab sinus stressi ja teeb sind õnnetuks?

Vähem kui aasta kestnud suhte puhul on juba kuu aega liiga pikk õnnetu olemise aeg. 2-3aastase ja pikema suhte puhul algab see periood poolest aastast. Nii pikalt kurvastades on tõesti mõistlikm see asi ära lõpetada ja eluga edasi minna. Suhe peaks andma kindlust ja turvatunnet, mitte olema rahulolematuse ja õnnetuse põhjustaja.

Aga kahjuks ei ole paljud nõus lahku minema, sest pelgavad üksindust ja uusi kohtinguid.

4. Kas loodad jätkuvalt leida kedagi paremat?

Selliseid suhteid on nii palju, kus üks pool vi isegi mõlemad loodavad sisimas leida kedagi paremat, aga üksindusehirmus ei ole nõus seda hr/pr õiget vallalisena ootama.

Pead küsima endalt kaks küsimust. 1. kas oled veendunud, et kuskil mujal on rohi rohelisem? 2. Kas see, kellega sa parasjagu õhtust sööd, on see, kellega näed ennast ka 10 aasta pärast koos? Ausad vastused ongi vastus küsimusele "kas ma peaks ta maha jätma".

5. Kas su partner saab su perekonna ja sõpradega läbi?

Toimivaks suhteks on vaja, et partner sulanduks sinu keskkonda ning suudaks suhelda su pere ja sõpradega vähemalt normaalsel tasemel. Väga raske on hoida suhet, kus su partner käitub ise su perekonna suhtes kehvasti ja kohtleb su sõpru halvasti. Sama raske on nende seltskonnas viibides pdievalt kuulda halbu sõnu oma kallima suunas. Varem või hiljem tuleb sul teha valik nende vahel ja see on olukord, kuhu ükski suhe ei tohiks jõuda.

Allikas Your Tango