«Tervelt kaks tundi seisin peegli ees!»

Mõned naised armastavad rääkida oma ränkraskest võitlusest enneaegselt tekkinud kortsude ja liigse kehakaaluga ning kiidelda kosmeetika-alaste saavutustega. Nad arvavad, et mees hindab nende püüdlusi ja mõtleb, et seda kõike tehakse tema jaoks. Tegelikult juhib naine tähelepanu oma puudustele. Ja mees otsustabki: ilma meigita pole ta nägu vist suurem asi vaatepilt.

  • Uus rubriik: Mirjam mõtleb nii
  • Nõukogude Armeest, ilustamata: Mind piinati. Ma maksin kätte
  • Lahutatud naine: mu pojale oleks hädasti isa tarvis!

    Telli ajakiri!

  • «Kui jubedalt mu kingad hõõruvad!»
    Vahel meeldib naistele kaevelda villide üle. Nad tahavad, et mees neid haletseks. Öeldakse ju, et armastus algab kaastundest. Tulemus on aga vastupidine ja võib mehe eemale peletada. Nad hindavad ju häid ja kalleid jalanõusid.

    «Stress ajab hulluks!»
    Viimasel ajal on trendikas rääkida unetusest, stressist, konfliktsituatsioonidest ja alateadlikest hirmudest. Sellega püüavad naised jätta endast mehele mulje kui tundelisest inimesest. Mehed aga on vähem emotsionaalsed. Sellist naist võivad nad lihtsalt psühhopaadiks pidada. On ju loogiline mõelda: täna tülitseb oma kolleegidega, homme jõuab järg minuni.

    «Mu eelmine mees…»
    Naistele kohe meeldib oma minevikku meenutada ja rääkida oma eelistustest. Naine tahab mehele tõestada, et pole seksis mingi algaja ja omab igasugu kogemusi. Paljud mehed ei suuda aga kergesti voodissepugejaid tõsiselt võtta. Selliselt lobisedes kaasneb ka risk lausa kergemeelse linnukesena tunduda. Pealegi võivad need arutlused mehes kõikvõimalikke komplekse tekitada.

    «See pidev rahapuudus...!»
    Üksikemade raske elu ja toimetulek on küll populaarne teema ja nii ütlema ajendab süütu soov näida tugeva ja vapra naisena, kuid mehed hoivad paraku eemale naisest, kes võiks nende finantse ohustada.

    Mida ei tohiks kunagi öelda tema kohta:

    Hakata uurima tema elulugu.
    Mõned pärivad juba esmakohtumisel, kuidas mehel siiani naistega on läinud, kas tal lapsi on ja kuidas ta emaga läbi saab. Naise sooviks on võimalikult palju teada saada, et mõista, kas selle inimesega tasub end siduda. Mees aga taipab kohe, kuhu sellise jutuga sihitakse ja mõte peatsest pesapunumisest võib ta sootuks ära hirmutada.

    Ära keksi teadlikkusega «meeste asjades».
    Mehed on väga tundlikud, kui neile antakse nõu, püütakse suunata või, mis veel hullem, kritiseerida sellistes asjades nagu autod, remont, lukuparandamine jne. Naise sooviks on meest mõistma panna, et temast saab hea sõber ja ka abikaasa, kuna ta orienteerub hästi meeste probleemides. Eriti tobeda mulje jätab see siis, kui naine eriti teemat ei valda. Kui ollakse aga igati tasemel, võib mees tunda, et naine on temast peajagu üle. Ja kellele see meeldib!

    Ära räägi poissmehe-elu puudustest (sobimatu sokivärv, vale lipsusõlm jne).
    Naine soovib meest juhtida mõttele, et temaga koos on igati parem kui üksi. Selline pealetükkivus aga ehmatab meest. Võib mulje jääda, et naine teeb talle ise abieluettepaneku.

    Mida ei tohiks kunagi öelda teiste kohta:

    Ära kritiseeri oma vanemaid
    («Isal hakkab juba skleroos ilmnema ja kliimaks on emast täieliku närvihaige teinud» jms). Naisele tundub, et kui ta oskab analüüsida teiste käitumist, tundub ta ka ise targa ja arukana. Mees aga ei saa aru, kuidas saab niiviisi oma vanematest rääkida. Ja ega perspektiiv saada endale nõrgamõistuslik äi ja kärkiv ämmgi eriti roosilisena tundu.

    Ära kritiseeri eelmise kallima puudusi.
    Naistele meeldib kiruda oma «ekse». Sellega loodetakse mehele näidata, kuivõrd parem ta on oma eelkäijatest. Mees aga teeb järelduse, et naine on väiklane, alatu ja kättemaksuhimuline ning tüllimineku korral ootab teda sama saatus – saada kirumisobjektiks järgmisele mehele.

    Ära torgi sõbranna vigu
    («Katrin teenib seepärast nii hästi, et magab ülemusega ja näeb seepärast nii hea välja, et muud ei teegi, kui mukib end» jne). Nii loodetakse kahandada teise naise kõikvõimalikke omadusi, et enda omad silma paistaksid. Mees hakkabki tõepoolest sõbrannat märkama.

    Neid nõuandeid lugedes võib jääda mulje, et meestega ei tohi pea millestki rääkida. See pole kaugeltki nii. On teemasid, mida tohib ja isegi peab puudutama. Eriti siis, kui soovitakse muljet avaldada.

    Toome ära mõned neist:

    Sinu tööalased edusammud.
    Meestele meeldib suhelda asjatundlike ja kohusetruude naistega.

    Tema edukus, hea väljanägemine ja huvitavaks vestluspartneriks olemine.
    Mehed on komplimentidest vaat et rohkemgi meelitatud kui naised.

    Tema huvitavad sõbrad.
    Mehed on uhked oma sõpruskonna üle ja lausa sulavad, kui seda hindad. Kuid kiita ei tohiks vaid üht sõpra, see võib mehe armukadedaks muuta.

    Ja veel: kui teemavalikul raskustesse satud, lase mehel endal lobiseda. Seda nad armastavad.