1. Näita oma suhtumist
Võimalusel mängi olukord eelnevalt läbi. Otsusta, kuidas ma vestluskaaslasega suhtled. Millise suhtumise ja hoiakuga soovid meelde jääda?

2. Jää silma
Lükka õlad taha, tõsta pea püsti ja aja kael sirgu. Nii näitad, et pead endast lugu ja oled enesekindel. Ruumi astudes ära näpi oma riietelt olematuid ebemeid ega puuri pilguga kinganinasid. Kujutle, et saad ruumi justkui sülle võtta.

3. Naerata
Naeratus on alati hea märk. Nii kutsud inimesi endaga suhtlema. Naeratud kõlab isegi su häälest siis, kui räägid telefoniga. Seetõttu suuna oma häält nii, et sinust jääb heatahtlik mulje. Vihje: hääl muutub sõbralikumaks, kui tõstad suunurgad rääkides ülespoole.

4. Loo silmside
Kaasvestleja silmadesse suunatud pilk annab märku energiast ja avatusest. Kui silmavaatamine tundub aga liialt raske, harjuta enesele komme vaadata näiteks kaasvestleja silmavärvi või prilliraame. Silmside sünnib iseenesest.

5. Tee silmad lahti
Kohtudes uue inimesega, ava silmi pisut rohkem kui tavaliselt. Nii sünnib avar pilk ja samas kergitad koheselt ka kulme. Usu või ei, kulmude kergitamine on universaalne kehakeel. Sinust jääb heatahtliku ja huvitatud inimese mulje.

6. Kätle
Kui sa ei ole seda varem harjutanud, siis tee proovi. Ega su käepigistus ometi liialt tugev või ebameeldivalt lõtv ole? Kätlemine on kiireim ja tõhusaim võimalus luua uue inimesega kontakt. Uurimuste andmeil on korralik käepigistus samaväärne kolmetunnise katkematu koostööga!

7. Kummardu pisut ettepoole
Pisut ette kallutatud ülakeha annab aimu huvitatusest. Püüa siiski mitte liialt lähedale tikkuda ning austa vestluskaaslase n-ö ruumi. Tööasju ajades on sobiv lähedus umbes pool meetrit.

Allikas: Amelia