1. Ära eelda, et su partner on sellest päevast sama suures vaimustuses kui sina.
Mõned inimesed tõesti naudivad valentinipäeva kui sõpruse ja armastuse tähistamise päeva, teised aga peavad seda lihtsalt üleshaibitud kommertspühaks, mille eesmärgiks on nännitootjatele raha teenida. Kui sina kuulud esimeste ja su kallim teiste hulka, siis tuleb teil mõlemil sellega lihtsalt leppida ja vältida teineteisele oma eelistuste peale surumist. Arutage juba nüüd, kas ja kuidas 14.veebruari tähistate ja püüdke jõuda kompromissile.

2. Ära unusta sõbrapäeva lihtsalt ära!
Kui su kallim peab valentinipäeva oluliseks, siis on sinu kui tema kallima ülesanne seda meeles pidada ja talle vähemalt hommikul koos suudlusega ilusat päeva soovida. Kui muidu meeles ei seisa, pane telefoni kalendrisse meelespea. Vastasel juhul on tüli majas ja ta hõõrub sulle hoolimatust veel terve aasta nina alla.

3. Ära kinke üle analüüsi.
Naistel on kombeks iga kingi juurest ka varjatud tagamõtet otsida. Täiesti alusetult ja mõttetult, kusjuures. Sul ei ole tegelikult mingit põhjust solvuda, kui su kallim toob sulle kommikarbi või seebi, mis sulle üldse ei meeldi. Esiteks võiksid olla rõõmus, et sind üldse meeles peeti ja et ta ei unustanud sulle kingitust osta. Teiseks näitab tema kink tõenäoliselt suhtumist sellesse päeva, mitte sinusse. Pealegi — kas sinu jaoks on tõesti järjekordne KINGITUS kõige olulisem?

4. Mõtle kingitus hoolikalt läbi.
Kuigi eelmine punkt rääkis vastupidist, peaksid sa siiski armsama kingitusele natuke rohkem mõtlema ja mitte piirduma maja ees seisvast kioskist aegunud “parim enne” kuupäevaga šokolaadi ostmisega.
Meestele: kindlasti ei sobi sel päeval kinkida majapidamistarbeid (triikraudu, potte-panne jms praktilist) ja trennivarustust (solvav!), väga ettevaatlik peaksid olema ka pesu ja rõivaste valimisel (pead teadma tema rõivanumbrit) ja kui sa just abieluettepanekut ei plaani, siis kingitused väikeses kandilises karbis võivad põhjustada tõsiseid pahandusi!

5. Hoia päev läbi meeleolu üleval.
Ära piirdu vaid õhtusöögiga. Alusta sõbrapäeva juba hommikusöögiga voodis, suudluste ja kallistustega, päeva jooksul saada kallimale sõnum, kus tuletad meelde, et armastad teda ja õhtul tehke koos tõeliselt romantiline õhtusöök.

6. Õhtusöögireserveering tee juba täna!
Vastasel juhul jääd kohast lemmikrestoranis lihtsalt ilma. Ja valentinipäeva õhtusöök 13. või 15.veebruaril ei ole päris seesama!

7. Ära looda klišeedele.
Südamekujuline kommikarp ja punased roosid on nii eilne päev… Mõtle natuke originaalsemalt ja üllata oma kallimat, et ta ei tunneks, nagu tema rõõmustamine on sinu jaoks lihtsalt järjekordne kohustus.

8. Pea meeles, et valentinipäev on vaid üks päev aastas.
Vihkajatele: see päev saab sama kiiresti mööda kui kõik teised ja sa ei pea südamete, rooside, kommide ja kogu selle juraga järgmise aastani tegemist tegema.
Fännidele: kui päev ei lähe nii nagu oled unistanud või plaaninud, ära lase tujul langeda ja lohuta end sellega, et armastust saab väljendada absoluutselt igal päeval.

Allikas: iVillage