Eesti rahvas on arvult väike, aga vaimult suur — kuskohast tuleb see jõud ja tahe, mis on selle taga? „Mõtete allikas“ on kogumik inspireerivaid ja õpetlikke mõtteid eesti tuntud ning vähem tuntud inimestelt armastusest, õnnest, perest, lastest ja tööst. Seda lugedes saame aru, miks eestlased on nii tugev ja püsiv rahvas, meil on, mida järgnevatele põlvedele edasi anda.

Armastusest ja kodust

Armastusega on vist nagu virmalistega — kõik teavad, aga vähesed on näinud. Armumisel ja armastuselgi ei tehta tihtipeale vahet, ammuks siis veel viimase eri helistikel. Mõni ime — totaalne tunne on jõukohane vaid vähestele, sugugi kõigil pole julgust seda vastu võtta. Ja mõnedki neist, kes võtavad, eelneva vaimse ettevalmistuseta, põlevad armutult läbi, nagu maailmakultuurist teada. Sest armastus on sügav eksistentsiaalne kogemus, mis muudab inimeses kõik.

Ela ise ja lase teistel elada. Igas päevas on nii palju endalt küsida ja teistele anda. Jaga oma armastust, ilma midagi vastu ootamata — sest tõeline armastus ei vaja kunagi midagi vastu, armastuse jagamine ise ongi juba kingitus sulle endale. Olgu su süda tõeliselt suur ja helde ning alati täidetud armastuse ja tänutundega, tea, et seda kõike on seal piiramatult külluslikult.

Armastades iseennast, oled võimeline armastama ka teisi. Õnnelikud inimesed loovad õnnelikke suhteid. Kui sa otsid õnne ja rahulolu suhtest, siis on see suhe juba ette läbi kukkunud. Sul tuleb kõigepealt leida iseennast, leida armastus enda seest ja olla õnnelik iseenda seltsis, alles siis tõmbad magnetina oma ellu hingesugulast.

Maailmas ei olemas midagi fantastilisemat, kui oma vastsündinud beebit sülle võttev, vaatav ja hellitav ema. See, milline on ema pilk, milline armastus kiirgab emast, milline on tema kehakeel, seda ei ole võimalik sõnadesse panna. Austa oma laste ema, austa oma ema.

Vanemad võiks mitte pingutada laste nimel asjadega, mis pole neile omased. See on tühi töö. Ainuke, mida teha saab, on tegeleda iseendaga, ehk muuta ennast. Vaid selle kaudu on võimalik mõjutada ka lapsi.

Ei ole olemas sellist suhet või peret, kus pole üldse probleeme. Ainult umbrohi kasvab iseenesest, kui sa tahad, et ilus taim kasvaks ja püsiks ilus, tuleb seda kasta ja rohida. Ka paarisuhe nõuab pingutamist. Õnnelikus paarisuhtes inimesed tulevad oma eluga paremini toime ja teenivad rohkem raha

Kui olete naine, soovitan teil hoiduda mistahes palumata nõuannetest ja kriitikast. Teie mees oskab seda hinnata ning on sel juhu teie vastu palju tähelepanelikum ja hoolitsevam. Kui olete mees, soovitan teil kuulata alati, kui naine räägib; proovige temast lugu pidada ja mõista, mida tahab ta öelda.

Kodu on koht, kus peab olema hea energia. Kui on mure ja kisub vaidluseks- tõmmake jope selga ja minge välja jalutama, et asjad selgeks rääkida. Nii ei jää negatiivset energiat koju. Muidu on iga kord kööki astudes tunne, et kohe kisub kismaks.

Kui keegi vahel jälle kurdab, kui kehv on Eestis elada, sest kliima on siin vilets, eneseteostusvõimalused nigelad ja inimesed ei naerata, siis mina mõtlen vastu, et mõnes suhtes oleme oma väikesel maal ikka üsna priviligeeritud olukorras. Siin on veel nii palju vaba ruumi ja puutumata loodust, samas ulatuvad elekter ja internetiühendus pea igasse maanurka. See annab meile võimaluse harrastada elustiili, mis on paljudes vanades Euroopa riikides juba ammu haruldaseks muutunud.