On see petmine, kui…

lähed töökaaslasega välja?

 

Igaühel meist on vähemalt üks tore töökaaslane. Teile meeldib koos lõunal ja tööpäevajärgsel dringil käia ning arutada kõike — sekretäri seelikupikkusest suhteprobleemideni.

“Töökaaslastega pärast tööd ajaveetmine on ju normaalne,” ütleb psühholoog Janet Hall. “Aga kui te hiilite alati koos minema ja väldite teiste kaasamist käikudesse, on asi enamas kui sõpruses.” Kui veedate palju aega kahekesi ja mängus on ka alkohol, on see piiripealne olukord, mis üsna ohtlikult lähedal keelatule.

“See on au ja uhkuse asi,” lisab raamatu “When Good People Have Affairs” autor Mira Kirshenbaum. “Kui sa räägid oma partnerile, et käisid töökaaslasega lõunal, on see okei, kui aga jätad ütlemata, et lahkasite veinipokaali kõrval intiimsemaid teemasid, on see juba oma püsikaaslase petmine.”

OTSUS:  pigem petmine.

Loe Cosmo augustinumbrist:
• Rihanna pehmem pool

• Erootiline puudutus, mis lähendab

• Cosmo paaritest: Milline on teie tulevik?

• Mida mehed sinus märkavad?

• Vastused su stiiliküsimustele

• Trendiraport Londonist ja Milanost

• Tee karjääri vabatahtlikuna

• Cosmo reis: Valluta Peterburi

__

On see petmine, kui…

sõbruned oma eksiga Facebookis?

 

Sind huvitab oma kunagise armastatu käekäik, sa leiad ta Facebookist ning te vahetate mõned kirjad.

“Kõik sõltub sellest, mida sa pärast tema leidmist teed,” ütleb suhtlusekspert Rachel Aquino-Jose. “Kas oled lihtsalt uudishimulik, milline ta praegu välja näeb ja kus elab? Või
on see katse taas suhted üles soojendada? Sinu kavatsused määravad, kas see on petmine. Kui te jätate teineteisele seinateateid, ei ole see petmine. Aga kui saadate teiste teadmata vastastikku privaatsõnumeid, on lugu juba hoopis teine. Huvitav, millest te kirjutate, et su boyfriend seda näha ei või?

OTSUS:  võib-olla.

____

On see petmine, kui…

su poisile tehakse stripiklubis sületantsu?

 

Ta ütleb, et stripiklubid on ohutud, aga sulle ei meeldi üldse mõte, et mingi suvaline naine tema nina all end lahti riietab.

“Kui su mees räägib avameelselt, et sõpradega jauramine võib lõppeda stripibaaris, ei saa seda petmiseks pidada,” nendib Hall.
“Aga kui ta käib seal tihti ja sulle tundub, et päris ausalt kõigest ei räägi, on aeg selgeks teha, mis selle tegevuse eesmärk on.” Suhtlemisspetsialist Rachel Green lisab: “Kui su partner teeb seda salaja, siis ta ilmselt aimab, et teadmine võiks sulle haiget teha, ning sellisel juhul kvalifitseerub see juba petmisena.”

OTSUS:  mõnikord.

____

On see petmine, kui…

sa suudled napsusena peo käigus suvalist kutti?

 

Liiga palju kihisevat viib selleni, et suudled peol kena kutti või vähemalt nii väidavad su sõbrad. Süüdistad alkoholi, mis kõike võimendab.

“Kui oled suhtes, ei ole vastassoo esindaja suudlemine kunagi okei,” manitseb Hall. “See on ju vahva,
kui märkad teisi atraktiivseid inimesi, aga kui asi juba füüsiliseks läheb, on see petmine. Kellegi teise suudlemine alandab su kaaslast ning ta tunneb end tõrjutuna.” Green lisab: “Sinu jaoks ei pruugi see küll midagi tähendada, aga samas võib see inimene, keda sa suudlesid, enamat oodata ja kui ta ei tea, et sa hõivatud oled, pole see kummagi mehe suhtes aus.”

OTSUS:  jah!

____

On see petmine, kui…

sul on boyfriend, aga sa suudled teist tüdrukut?

Oled peol ja poisid seletavad, et vaatepilt kahest suudlevast naisest on ikka väga seksikas. Sõprade julgustuse ja hõisete saatel suudled kõrvalistuvat preilit.

“See on küsimus, millele saab vastata vaid su mees,” ütleb suhteterapeut Ryan Cassaday. “Kui ta pahaks ei pane, pole see petmine, kui ta aga endast välja läheb, siis on.” Kirshenbaum lisab: “Pange piirid paika. Kui olete otsekohesed ja arutate läbi, mis on petmine, austate teineteise soove.”

OTSUS:  partner otsustab.

____

On see petmine, kui…

ameled teise kutiga, enne kui enda omaga kindlas suhtes veel kokku leppinud pole?

 

Oled oma kutiga mõned nädalad koos olnud, aga pole veel kokku leppinud, et te kohtute edaspidi ainult teineteisega. Seni tundub, et maailm on veel valla…

“Seda juhtub sageli, kui inimesed oma suhetes kindlad pole,” ütleb Green. “Öeldes endale, et sa pole veel ju selle tüübiga päriselt suhtes, näitad, et tahad oma valikuvõimalusi säilitada. Kas sa oleksid pahane, kui tema kellegagi enne teie n-ö ametlikku käima hakkamist veel miilustaks? Kui vastus on jaatav, on teie vahel vaimne side ning teisega amelemine läheb kirja petmisena.”

OTSUS:  ilmselt küll.

____

On see petmine, kui…

sa lihtsalt magad meessoost sõbraga samas voodis?

 

Pidu hakkab ära vajuma ning kõik kukuvad, kuhu juhtub. Sa leiad mugavaima nurgakese, mis on juhtumisi su kena sõbra kõrval.

“Kui sa oma partnerile sellest ausalt ja lihtsalt räägid, on kõik hästi,” ütleb Green. “Kui sa aga salatsed ja oled kuss, siis mõtle, miks sa tahad seda seika saladuses hoida. Äkki soovid ka teiste silmis olla ihaldusväärne? Kui vastus on jah, siis oled vaid ühe sammu kaugusel füüsilisest truudusetusest. Räägi neil teemadel oma partneriga.”

OTSUS:  oleneb, mis eesmärgil sa tegutsesid.

____
Cosmo augustinumber

On see petmine, kui…

vahetad kellegagi flirtivaid sõnumeid ja kirju?

 

Kirjutate kena töökaaslasega teineteisele kahemõttelisi kirju. Aga sa ei ole ju teda näpuotsagagi puudutanud, nii et see ju ei loe… või mis?

“Inimesed arvavad, et virtuaalflirt ei ole sama, mis näost näkku, aga tegelikult ei ole mingit vahet, kas sa flirdid kirja teel või lehvitad lihtsalt saali teisest otsast võrgutavalt,” ütleb Aquino-Jose. “Tehnoloogia abil flirtimine võib tunduda ohutum ning mänguline, aga see on ikkagi flirt!” Kirshenbaum lisab: “Kui see on miski, millest su enda kutile rääkimine ebamugavust valmistaks, siis on see petmine.”

OTSUS:  jah.