Rääkige, rääkige, rääkige

Igapäevatöö ja laste kõrvalt pole väga haruldane, et nädala lõpus avastavad abikaasad, et pole omavahel suhelnud rohkem kui igapäevaküsimustes, näiteks piima ostmine või lapse trennist ära toomine. Nii aga leiate tõenäoliselt juba üsna pea, et istute õhtusöögilaua taga koos inimesega, kel on küll abikaasa nägu, aga kellest te enam midagi ei tea. Seetõttu soovitavad suhtespetsialistid vähemalt kolmel õhtul nädalas pärast laste magamaminekut võtta ette üks pikem jutuajamine, et te teineteise elus toimuvaga ikka kursis oleksite.

  

Käige kohtingul
...oma partneriga, loomulikult! Kohtinguõhtu on pikalt koos olnud paaride saladus suhtes värskuse ja romantika säilitamiseks. Ilusaks õhtuks tuleb pikemalt valmistuda, seda oodata, sellest unistada...ja see hoiab meeled erksana. Muidugi võib alati korraldada kohtinguid ka kodus köögilaua taga, kuid siis on üsna suur tõenäosus, et üks lastest nõuab mahla ja teine õhtust muinasjuttu ning romantilisest õhtust ei tulegi midagi välja. 

  

Olge lahus
Suhtes olemine ei tähenda, et pead oma hobid unarusse jätma. Kohtumised ja jutuajamised sõpradega ja tegelemine oma hobidega annavad sulle täiesti uut energiat ning säilitavad n.ö terve mõistuse. Abikaasa saab mõnel õhtul nädalas lastega hakkama ja söögi valmis tehtud küll.

  

Ärge pöörake pisiasjadele tähelepanu
Tühiste detailide kallal näägutamine võib tervele suhtele kriipsu peale tõmmata. Kui partner unustab nõud ära pesta või musta pesu masinasse panna, ei hakka õnnelikus suhtes inimesed seda partnerile iga kahe minuti tagant vingudes meelde tuletama vaid teevad selle töö ise ära või siis tuletavad kaasale kohustusi sõbralikult meelde. Kui oled näägutamisega harjunud, võib kuluda natuke aega enne, kui suudad sellest halvast kombest loobuda, kuid kindlasti muudab pisiasjade kallal norimata jätmine teie suhte meeldivamaks.

  

Vaielge ausalt
Asi ei ole selles, et te tülitsete vaid selles, kuidas te seda teete. Õigesti vaidlemine peaks konflikti lahendama, mitte tülisid juurde tekitama. Head tülitsejad vaidlevad ainult käesoleva konflikti põhjuste üle ega võta iga partneri öeldud sõna südamesse. Nad kuulavad ära partneri arvamuse, võtavad selle arvesse ning arutlevad selle üle. Mis peamine - tülitsedes ei tohiks kunagi hakata üles kaevama minevikutegusid või tegemata jätmisi ega solvama partnerit asjatult, lihtsalt sellepärast, et oled praegu ta peale tulivihane.

Kui tüli hakkab üle piiri minema ning tunned, et ei suuda enam end talitseda, võta aeg maha, mine teise ruumi, lase peal selgineda ja tule tagasi parneri juurde siis, kui oled natuke rahunenud.

  

Hoidke intiimsust
Kui suhe on tugev, on seks hea ja vastupidi - hea seks hoiab suhte korras. Seega ükskõik kui väsinud või tüdinud sa ka poleks, võta seksi jaoks aega. Kui vaja, siis planeeri selleks kasvõi laupäevaõhtud ja lase käia!

  

Puudutage
Kallistus, põsemusi või käesilitus on lihsaim viis näidata partnerile, et armastad teda ja tahad tema lähedal olla. Tänaval käest kinni jalutamine, õhtuti teineteise kaisus teleka vaatamine, süles istumine, igahommikused ja -õhtused suudlused hoiavad suhtes särtsu.


Tänage partnerit
Muidugi on mõnus jõuda mugavustsooni, kus julged partneri ees söömiseks kahvli asemel sõrmi kasutada ning end ilma meigita näidata. Kuid röhitsemine, kõhugaaside välja laskmine ja musta aluspesu vedelema jätmine ei tohiks küll harjumuseks saada. Heade kommete säilitamine on ka pikaajalises suhtes oluline, sest näitab partnerile, et hoolid temast endiselt ning austad teda.

Igapäevaelu muudab paremaks ka partneri tänamine pisiasjade eest. Kiida ja täna abikaasat, kui ta sinu eest nõud ära peseb, lapse lasteaeda viib või kassile poest süüa toob. Nii näitad kaasale, et oled tema pingutusi märganud ja see valmistab talle rõõmu.

  

Üllatage teineteist
Tööle-poodi-lastele järgi-koju sööma-magama rutiin lämmatab igasuguse romantika ja paarisuhe mõnu üsna kiiresti. Too ellu natuke lusti, tehes partnerile väikeseid lõbusaid üllatusi. Hommikukohvi voodis, teatripiletid, õhtune jalamassaaž, ootamatu kutse lõunale vms ei lase rutiinil suhet varjutada.

  

Pingutage suhte nimel
Kui võtad suhet iseenesestmõistetavalt, pole eelnevatest soovitustest mitte kõige vähematki kasu. Kõige olulisem on oma paarisuhet mitte unarusse jätta ning selle toimimise nimel iga päev pingutada! Kui paarisuhe on korras, on ema-isa rõõmsad ja ka lapsed õnnelikud. Sa ju näed vaeva, et karjääriredelil tõusta. Täpselt sama palju, kui mitte veelgi rohkem, aega peaksid pühendama oma paarisuhte toimimisele. Allikas: Todaysparent